Тази цена за VE или VEHZ ?
Тази цена за VE или VEHZ ?
Дали са ти цена с външно VE или VEHZ?
Ох леле май с това ще сменя FTXSa.
ако з-то е само за един нагревател - няма значение.
цената за 9-ката е перфектна. малко е над това което се надявах : да е под 2 бона. с такава 9-ка за какво изобщо са пускали 12-ка???
но 2100 е ок особенно ако я пуснат с включен монтаж от техното
Аз се чудя и трите климатика ли да са FH, или само единия 35-ца, а другите по-малки да мина по-евтино. Че като си знам късмета, ще вземе да излезе бъгав модел и да се набутам с 3 бройки хехе.
Интересно какви са му параметрите на VE-то и по специално на 25-цата. Някъде в нета бях прочел, че минимума е 1.4 на охлаждане и 1.8 на отопление, което вече е много и то за 25-ца! На 35-цата си е 0.8 и 1.0. На VEHZ 25-цата е с 0.8 и 1.0, като 35-цата. Така че, ако е вярно това, то FH25VE не си заслужава 150лв. спрямо FD25VA. A и официлно сервизно още няма за VE-то, да се види. Само на VEHZ има.
P.S. А на всичко отгоре FH, май че ще се окаже и по-шумен от FD, като им сравнявам дебита и шума при различните степени на фана:rolleyes:
Този пост е редактиран от pilot; 05-02-13 в 00:09.
не съм гледал има ли го по-напред.
http://www.scanoffice.fi/uploads/vtt...S-06121-12.pdf
И аз като доста участници във форума следя (доколкото мога) с голям интерес появата на нови модели на водещите производители в бранша,и тенденциите за напред.
Прави ми впечатление,че при FH вътрешното тяло на размери и тегло вече го ''докарва'' като nocria от преди пет години...което предполагам би трябвало да е...впечатляващо за много хора.Но при положение че клапите не се въртят като на нокриа-та (или като на ДайСейКай 5) резултата не е за отличен.Други слабости за сега не виждам...ако изключим цената.
d_imige - ти доволен ли си от FD-то?
Машината е бетон.При -15* грее като трифазен калорифер.Забележки имам към леко грубоватия маниер на управлението...но това при сравнение с климатици на TOSHIBA-Carrier.На охлаждане работи по-гладко,но то е понеже тогава сваля мощността доста ниско.
Като цяло съм доволен от FD-то.
Тоя вносител на Мицубиши е голям майтап.
Уж от един месец го има в България тоя модел,
после го имало само в Пловдив и София...... и
аз изхарчих парите, ще си купя климатиците чааак есента.
Ей, наядени фирми, ти искаш 3 климатика, те вместо да ти вземат парите на момента, те оставят да ги изхарчиш за друго.
Еми.... дръжте си ги у склада
Най-после и по сайтовете излезе.
Малко липсва по складовете..ама началото му е.
Случайно някой с отрицателно мнение за този модел, някой вече да го е монтирал, че тия дни мисля да го поръчвам, ако успеят да го донесат до далечния морски град .
Скоро ще го видите. Тези дни бях в склада на Климаком, машините са налични и се тестват от екипи в реални условия. Когато приключат тестовете ще имате и машините. Добре изглеждат на живо.
Този пост е редактиран от Mega; 02-03-13 в 23:49.