Ами, правилно ти го е казал...![]()
Някой български професор-многознайко ли да слушам или японците, които имат третата по сила икономика в света?
Може би няма да е лошо, ако българите да почнат да дават акъл на японците...
Джапанките и без това нищо не разбират - правят вътрешна изолация и използват климатици за отопление.![]()
Jack, прав сте, но и климата е много различен. Бил съм 2 пъти и съм отсядал в обикновени къщи, имам и много приятели от Япония тук. Зимата е много мека, влажността е голяма...Те са много любопитни хора и с интерес попиват всичко от добрата стара Европа. Ако е направена добре, вътрешната изолация ще върши работа разбира се. Но не е панацея за всички. Има си и рискове.
Ние имаме 8см ЕПС отвън, но на северозападната спалня отвътре на западната стена, тавана и стената на стълбището съм направил и ГК + вата, защото стаята по принцип е много студена. Ефекта е много добър и реално има и стени, които да изпълняват акумулиращата функция. Като на стълбите няма как иначе да я изолирам стената, а западната я направих за да се изправи, не толкова от съображения за топлоизолация. Сега най-студената стая е най-лесно отопляемата и е с 7ца,а в противен случай трябваше да слагам 9ка,която пък щеше да развърта повече и да нарушава комфорта съвсем.
Биро, има едно място, където ще е още по-топло, но дискомфортът ще е почти еднакъв както за човека, така и за слонаНе е тук правилното място да се забавляваме, защото току-виж сме станали причина някой да налепи грешната изолация, от грешната страна на стената
Силата ти е във водата / парата. В относителната влажност / влагосъдържанието. На пръстите на едната ръка се броят тук тези, които ги разбират и още по-малко, които ги различават. Имаш дарбата да обясняваш, като тръгнеш от тук съм сигурен, че ще изясниш на хората всичко необходимо. Аз мога да продължа после, с инертността при саморегулирането на машините и връзката му с топлинния капацитет на помещенията.
Еми хайде почвайте.Нещо конкретно. Само общи лафове - грешна стена, грешна посока, грешна изолация.
Давай конкретно dodo- грешното в един случай е правилно в друг.
![]()
Само не разбирам, защо в тази тема се джавкате за ТИ...
Момчета нека се придържаме към темата!
Нека модераторите изчистят излишните мнения вкл и моето
Благодаря !