Явно са останали бройки, купени на по-висока цена и не искат да я продадат с по-ниска надценка. Иначе машина е много добра.
Явно са останали бройки, купени на по-висока цена и не искат да я продадат с по-ниска надценка. Иначе машина е много добра.
Чел съм ги, но не можах да намеря компетентен отговор на въпроса защо стария FD е по-скъп от своя наследник и кое му е по-доброто ? Извинявам се ако е разисквано вече ...
- - - - - - - - - -
Обикновено като излезе нов модел, цената на стария пада - още повече става въпрос за техника и едва ли някой има сметка да му прашясва стоката по складовете. По обективната и логична причина би била например:по-високо качество, по-висока стойност на вложените материали или по-надеждна работа и т.н.
От сайт до сайт винаги има разлика 50-100, че и повече лева. Цената на един сайт за мене е малко наивно да ти служи за ориентир....ето ти по-големите братчета - фд35 за 1,989.00лв. и фх35 за 2,334лв. ако ще те успокои. И двете машини са без монтажи.
Инак, когато иде реч за "митсу", смятам, че ще си в групата на щастливите и доволните....
Значи аз много исках да си сложа FD-35, обаче докато рових из ревюта, намерих данни за новия FH, чаках го към 3 месеца да дойде в България, и веднага го взех.
Сега като ги гледам двата, ФД ми се вижда някак грозен, това е направено красиво, стилно.... малко е голямо вътрешното тяло, но при мен холът е голям и ми пасва идеално на интериора.
Супер икономичен е ( макар че това зависи много от изолацията и изстиването на помещението ), но аз гласувам с две ръце за него.
Ползващите ФД също са много доволни, доколкото се коментира тук и в други форуми, така че и двата няма да са грешен избор. Въпрос на визия, интериор, финанси.....
Аз лично вече го ползвам малко повече от една година, зима, лято..... нямам забележки.
Вие с Алекси за един и същ климатик ли пишете, че хората се объркват? Единия крещи разп'ни го, а другия повтаря а-а-а-лилуя.
неговия е в голям хол ,там и аз бих го търпял .. но просто не е за спалня тая машина
Нали знаете, че жената е като климатика - в началото духа, топли, а после само харчи пари и бръмчи
Днес реших да пиша за проблема с Auto вентилатора до Mitsubishi Electric. Минаха години и се надявах, че може да са решили проблема и да са направили машината почти идеална. След няколко часа ми се обадиха от българско представителство на Mitsubishi Electric, човекът ме попита от какво се оплаквам и т.н. Аз лично останах много учуден, че те не знаят за този проблем и явно няма други оплакали се хора.
Криво ми е, че заради кофти написан софтуер този климатик, който според мен е много добър се осакатява по този начин. Също така си мисля, че решението на проблема е елементарно и сигурно е работа за часове на инженерите от Mitsubishi Electric, но не разбирам нищо не се предприема.
Човекът, който ми се обади каза, че ще пише по-нататък по веригата, което ми остава лека надежда, че нещата могат да се оправят.
Скоро ми предстои да купувам друг климатик и точно заради проблема с Auto вентилатора няма да е Mitsubishi Electric FH.
Предполагам, че са си предвидили някакъв интерфейс, през който да могат да ъпдейтнат firmware-а на машината.
За дефростите не знам какво да кажа - не мога да го сравня с друг климатик, защото нямам, но по това, което чета много от марките работят по този начин. Пък и аз у нас направо му взимам здравенцето, когато е много студено и си мисля, че за това често дефроства.
Не е за това ,дефроства си често и това е Пробвал ли си да му пуснеш powerfull ? Забързва турбината за 1-2 минути развъртян на 1200-1300 вата ( което е далеч от максимума ) и после пак минава на 2ра степен на която си стои винаги каквото и да правиш по принцип та и тоя режим не работи за мене ..