Чети хубаво какво пише човека. И вътрешна е сложил. Дочух за някакви тошиби мирай, петици. Току-виж, свършила работа една такава?
Чети хубаво какво пише човека. И вътрешна е сложил. Дочух за някакви тошиби мирай, петици. Току-виж, свършила работа една такава?
Здравейте.
Колко е минимума на fh35ve? Защото като го имам от скоро взех да пробвам някои неща, а забравих колко беше. Пускам го на 22 градуса вдига консумацията на 800 вата дори по едно време над 800 и така окло 30-40 секунди после изведнъж пада на 12 вата и вдига ламелите. Мислех си, че като започне да стига зададената температура и постепенно ще свали консумацията и ако падне под минимума ще изключи. А пък той от 800 директно минава на 12 и изключва. По това отношение дайкина ми работи по-добре. По-добре регулира мощноста си. Иначе е настроен на 22 градуса и на 3 степен на вентилатора.
Изпратено от моят GT-I9060I с помощта на Tapatalk
Ако в стаята е 22 или повече градуса може би е нормално. Задай му повече и пробвай.
Ето сервизното:
https://planetaklimata.com.ua/instr/...Manual_Eng.pdf
1.0 kW - 4.0 kW - 6.3 kW
Поне духа топло
В хол 20 квадрата. При ословие, че вратите на всички стаи са отворени и в кухнята работи дайкина. Пуснах го на 26 вдигна 800 вата и докато работеше го намалих на 24 и падна на 500 вата така ги подържаше и като ги направи пак свали консумацията от раз.
Също ноправих едно нещо. Както беше на 22 градуса гонастроих на 24 и гледам вдигна консумираната мощност на 200 вата и така седя известно време без да започне да духа. Неиздържх да го изчакам кога ще духне и му промених градусите.
Тадж, тази дограмичка не можеш ли да я поуплътниш.Има едни гумени уплънители - метъра е стотинки и става много лесно.
https://www.tashev-galving.com/30064...розорци
Тази сутрин по програма се повиши от 20 на 22 градуса (за проба). И този път го гледам, че продължава да работи и се е свалил на 300 вата. Явно вчера бързо е достигал зададената температура и за това се е изключвал.
От 00:00 часа до 7:20 fh35ve ми е изгорил 900 вата по-малко от ftxm35m, а си е топло и при двата. И двата климатика са пуснати по една и съща програма.
Климатикът ти си работи нормално, просто му е сравнително висок минимумът и предполагам се вдига с падането на външните температури. Не го сравнявай с Дайкина, защото са различни машини в различни помещения, а намери точните настройки за него. След като намериш оптималните настройки, пипай ДУ максимално рядко.
Христо прочети темата за модела всичко това е коментирано .. апсолютния минимум е 300 вата ,но много рядко слиза на него .. на 3та ръчна степен се повишава на около 400-500 вата
Тази дограмичка е с 8 крила - на 2 разделена по 4 крила на всяко, като 2 са външни и 2 са вътрешни.
Миналата година им сложих гумено уплътнение и между вътрешните и външните крила сложих едни парцали обвити на руло и ефекта, който се получи, като почнах да отоплявам с конвекторна печка беше изцяло мокри стъкла, отгоре до долу по цял ден.
Сега съм решил да се ветри, както преди, а догодина да го сменя, че само той остана.
- - - - - - - - - -
А защо баща ти катонстроител има такова мнение за вътрешната изолация?
- - - - - - - - - -
Откъде е това твърдение? Лично проверено, слух/легенда или някъде описано и анализирано?
Лично проверено, за последно в Гоце Делчев. Допуска се използване на вътрешна изолация, ако има достатъчно дебела външна такава и ако вътрешната е покрита с гипскартон. Отопляването с локален климатизатор на такива помещения е винаги свързано с големи компромиси и дискомфорт, поради естеството на саморегулирането му. Ще се убедиш след време.
Ако се говори за добра изолация ( според баща ми минимум 10-15 см )
Та предавам неговото мнение накратко .
С вътрешна топлиш въздуха .Практична е от гледна точка бързо затопляне и изстудявани на въздуха в помещението .
Предимно се ползва за вили или работни помещения .
Затова и доста сгради изникнаха с панели.
За жилище в което ще се живее целогодишно се Ползва дебела тухла (Мин 20см и около35-40 хубавия вариант )
От там се слага в зависимост От изискаванията и желанието вата, фибран , стериопор.
Като за вата и стериопор над 10-15 см ,а за фибрана до 10 см.
Предимство веднъж достигната желаната температура стените поемат.
Стените се стоплят охлаждат ( примерно държат температура 20-24 градуса)
Това създава акумулираш ефект и дори при спряно отопление те "топлят" ВЪЗДУХА!!!
опитах се да обесня като лайк нещо ,което хората учат с години.
Дано съм го обеснил правилно .
Мда, една от четири стени изолирана отвътре ще създаде страхотен дискомфорт и останалите 3 стени, под, таван и мебели ще загубят акумулиращия си ефект... А да не говорим, че изолираната стена в повечето случаи е около 30-40% прозорец.. Приказки от 1001 нощ...
По този въпрос може да поспорим.
Аз пък съм на мнение, че 1 см. вътрешна изолация се равнява на 10 сантиметра външна. При вътрешна изолация топлиш само въздуха, който има смешно малък топлинен капацитет, спрямо няколко тона циментова/тухлена стена, под и таван.
Японците са маниаци на тема енергоефективност и жилищата им са с вътрешна изолация - вата и гипсокартон.
Питай баща си ако зимата си обуе обувките на бос крак и нахлузи няколко чифта чорапи отгоре върху обувките, дали ще му стане по-топло на краката.