Къде са публикувани новите цени на fhxxve серията?
Къде са публикувани новите цени на fhxxve серията?
Ето тук официално - http://climacom.com/files/documents/...i_%283%291.pdf .
При мен е по дължина на стаята - 8 метра. Отделно сензора може да го настроиш да духа върху теб, или да духа там, където няма човек. Принципно вътрешното тяло е малко големичко и в малка стая не знам как ще стои. Отделно зависи как ти е остъклението в стаята, ще вграждаш ли тръбите.... все пак и малко естетика трябва. Драсни една схема с разположението.
Тази цена е обявена за "промоционална" каквото и да имат предвид.
Има голяма веорятност намалената цена да е временна.Точно сега няма голямо търсене на битови/офисни климатици, тъй като нито е студено, нито е топло.Обзалагам се че юни-юли месец тези "промоционални" цени "ще скочат" нагоре ипоне до есента ще си останат "скочили" ...
от дистанционното на машината има настройка къде е разположено вътрешното тяло .. ако е до стена примерно сензора няма да взима под внимание това което вижда по стената - при мен е точно така в ъгъла е
35-ицата VE го дават 2334 лева, а VENZ го дават 2637 лева.
мда около 200 лв надолу което си е 10% и цената в момента е доста конкурентна на останалите марки високия клас
Благодаря за отговорите. Избрал съм 35, тъй като искам да отоплява и коридора, колкото до тръбите умувам как да ги скрия, понеже не съм сложил гипсокартон, а и не мисля за момента. И аз мисля като Alexi да го поставя в ъгъла на стаята на стената без мебели, по този начин сензора ще обхване около 85 % от стаята, ще остане само един ъгъл невидим. Днес и аз ходих да проверявам цената от тази седмица наистина е паднала с около 200 лв.
да споделя малко впечатления от 25чката в режим охлаждане - много тиха и спокойна работа ,на ауто вентилатор поддържа много слаба струя избягвайки така досадното характерно при ниските класове климатици създаване на хладно течение из цялата стая ( стоя под него и не го чувам ,чувам перките на компютъра ,външното също не се чува като отворя прозореца ,виждам само че вентилатора му се върти бавно ) .. консумацията се върти трайно около 170-180 вата ,много плавно я регулира през 2-3 вата и е много чувствителен за малко да отворя вратата и почва да я качва наваксвайки бързо градусите ( навън е 34° ,зададени 26° че на по-малко ми става студено - реални 26° в другия край на стаята ) .. до сега не съм го виждал да изключи (вечер го спирам към 21 часа )
Много е сякаш 170-180W, аз охлаждам около 80-90 м2 и от 100W нагоре не съм го виждал, хем съм южен апартамент. Тези дни ще гледам да направя клип.
стаята до оня ден не беше охлаждана това лято и като го пуснах беше 30° вътре .. вдигна около 400 вата за 20тина минути докато поохлади и от тогава му пада консумацията ,ще видим на колко ще се кротне .. а твоя е къде къде по висок клас машина струва таман 2 пъти повече
ЕДИТ: като поохлади падна още :
Този пост е редактиран от Alexi; 25-06-13 в 19:15.
Ама той и за охлаждане ли може да се ползва . хаха.
И аз съм доволен от охлаждането, но рядко го ползвам за това.
Иначе си е тих, не знам колко е икономичен, ама не е като Мидея и Осака , важното е да работи комфортно.
Радвам се, че успях да го видя на отопление в късната зима/ранна пролет, и работеше отлично. Охлаждането всеки климатик го може.