Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 35 от общо 35
Like Tree21Одобрявам

HELP !!! Mitsubishi Heavy SRK20 ZJX-S или Mitsubishi MSZ GV222

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево
    Мнения
    669
    #31

    Отговор: HELP !!! Mitsubishi Heavy SRK20 ZJX-S или Mitsubishi MSZ GV222

    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Мега, малкото останала топлина в големите студове безпроблемно се улавя от любимите на много хора тук фуджица, с по 20-тина кила външни тела и "реактивни" компресори. Температурната разлика между изпарителя и околната температура на въздуха е някакви си 15-тина - 20 градуса, никакъв проблем за фреона. Всичко си бачка на 6, до момента в който не се появи отнякъде маааалко влага. И тогава идва на помощ духалката от 2 киловата.
    Тежките външни тела гарантират големи топлообменни повърхности, което обезпечава температурна разлика между изпарителя и околната температура на въздуха само няколко градуса. Това означава с пъти по-малко обледяване на единица площ, редки дефрости и много висока ефективност във влажно и студено време. Колкото площта на изпарителя е по-голяма, толкова неговата температура е по-близка до температурата на околния въздух, в следствие на което се образува по-малко конденз на единица площ.
    На замръзналия конденз му казват лед, който изолира изпарителя и прекратява топлообмена.
    off/
    Поздравления - имаш 1 бира от мен, стига да се видим някога, някъде! Само задето си го написал, че и почервенил!

    Точно тея са ми съмненията, относно липсата на извитата част топлообменника на Панасоник E12PKE, който го видях че отделя доволно много конденз отвънка
    dodo_pv и rosswen харесват това.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #32

    Отговор: HELP !!! Mitsubishi Heavy SRK20 ZJX-S или Mitsubishi MSZ GV222

    Написаното за тежестта на телата е на 65% вярно.Ако погледнете най-мощните битови сплит инверторни климатици(до 12 киловата в режим отопление) ще констатирате, че най-мощните климатици с най-голям COP, SCOP и APF са с вътрешни тела 13-15 килограма и външни между 38 и 44 килограма.Това са оптималните пропорции.

    Тежестта не е = и/или правопоропорционална на повърхността, нито на капацитета за топлообмен.Има зависимост разбира се, но тя не е 100% -ва.Отделно параметрите на климатика зависят и от количество фреон в системата който циркулира принудително, от мощността и техническите характериситки на компресор, от софтуер.

    Различните марки имат и различни форми на ламелите, включително различни мининагъвания на ламелите и/или префорирането им по определен начин или в определна форма.

    Обледеняването също не е = и/или правопропорционално на тежестта на топлообменника.Много зависи от материала/сплавта от която е направен топлообменника или от покритието на топлообменника.Има покрития или сплави които доста доста по-трудно образуват и/или задържат скреж по повърхността си.


    Именно изброените фактори променят пряката зависимост "тежест на топлообменника -топлообмен" и я ограничават в определни граници.


    Сигурен съм, че в следващите 10-20 години ще бъдат въведени коренно различни сплави или покрития, които едновременно ще са по -топлопроводими и по скрежнеобразуващи/незадържащи.
    dodo_pv, edi1, necata2 и 3 други харесват това.

  4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #33

    Отговор: HELP !!! Mitsubishi Heavy SRK20 ZJX-S или Mitsubishi MSZ GV222

    Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov Виж публикацията
    ...Точно тея са ми съмненията, относно липсата на извитата част топлообменника на Панасоник E12PKE, който го видях че отделя доволно много конденз отвънка
    Виж дали топлообменника не е двуредов! Ако да, смятай площта х2. На моя G125KE е и двуредов, и извит, но е със стария R22.

  5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #34

    Отговор: HELP !!! Mitsubishi Heavy SRK20 ZJX-S или Mitsubishi MSZ GV222

    @justify,
    Изобщо нямаме две мнения по въпроса. Под "тежко" външно тяло асоциирах тяло с много голяма площ за топлообмен, изхождайки от това, че е направено от мед. Което, разбира се, не е така на 100%. Отговорът на въпроса "защо оптималните пропорции на битовите климатици до 12 kW с най-голям COP, SCOP и APF са с вътрешни тела 13-15 килограма и външни между 38 и 44 килограма" е, че фреоните са далеч от идеалните газове и при тяхното манипулиране имаме загуби от вътрешното триене. И тези загуби не зависят линейно от нарастването на неговото количество и скорост на пренасяне, а по-скоро (донякъде!) квадратично. От там идва това ограничение в размерите на телата и неговото количество.
    Различните марки наистина имат различни форми на ламелите и т.н., но при външните тела е от особено значение не толкова формата и обтекаемостта, а по-скоро разстоянието между тях (колкото може по-голямо, заради заледяването) и тяхното полимерно покритие, непозволяващо силна адхезия на леда към ламелата. Тези две изисквания отново водят до нарастване на габаритите, което аз асоциирам (не съвсем рлавилно) с масата на тялото.
    Добрият софтуер също има определена тежест, но, за съжаление, тя не е толкова голяма.
    Основното нещо, интересуващо обикновения потребител, е колкото е възможно по-малка температурна разлика между околната температура и изпарителя в режим на отопление.
    Надявам се този път да бъда правилно разбран. Дано да съм помогнал.
    rosswen одобрява това.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #35

    Отговор: HELP !!! Mitsubishi Heavy SRK20 ZJX-S или Mitsubishi MSZ GV222

    Аз, като гледам параметрите, тези килограми са си чиста загуба на материал.Не искам да кажа ,че климатика е лош просто тези 4,3 киловата срещу 15 кила вътрешно и 38 кила външно нещо не ми изглежда естествено. Лично съм ползвал по предния модел и мога да кажа ,че топли много добре когато на вън е студено, но той беше малко по мощен спрямо актуалния сега. По голямата площ на топлообменника наистина по бавно се заскрежава, но и доста по дълго се размразява когато влезе в този режим.Доста е слаба машинката за тези топлообменници мое мнение може и да съм в грешка. За малка стая е много важно ниския минимум в противен случай губим комфорт.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

  1. MITSUBISHI Heavy SRK/SRC 25 ZGX-S или Mitsubishi Electric MSZ-GV251?
    От bgt123 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 11
    Последно: 06-06-23, 19:10
  2. Mitsubishi Electric vs. Mitsubishi Heavy
    От dindo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 286
    Последно: 24-02-22, 13:34
  3. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 16:48
  4. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 08:21
  5. Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy или Fujitsu
    От valmon във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 26-10-07, 15:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе