Някой може ли да ми обясни за този нагревател в тавата.Не съм чувал. това какво подпомага отхождането на конденза и незамръзването му ли .или ???
аха 100-тина вата за да може да се оттича водата. няма смисъл. по добре го изкъпи един два пъти като/ако замръзне изобщо.
Здравейте отново. Значи да споделя впечатленията - вече пускам отоплителните уреди във всички стаи (така леко в икономичен режим), но като цяло консумацията на МХИ-то е около 10 -12 Kw при 23 градуса, което при сегашните цени на тока е около 1.50 - 1.70 лева. За месец излиза 45-50 кинта . Добре ли е , зле ли е , ще оставя на специалистите да кажат. Интересното е че често забелязвам процес на размразяване. Външното тяло замръзва на раета както четох и в други теми се оплакват някои хора.Но като цяло климатика топли изключително добре и немога да кажа лоша дума за него .Не го изключвам въобще и за сега се държи много добре
Имаше една партида за Министерството на правосъдието, те така замръзнат, на раета![]()
Е, аз по някаква случайност работя в Министерство на правосъдието![]()
Преценката дали 40-50 кинта месечна консумация на климатика ще бъдат миродавни ако ги сравниш със сметката ти миналата година. Също така следва да видиш другиге отоплителни уреди колко консумират. Това, че си писал, че ги пускаш на "икономичен режим" ме навява на мисълта, че основно мицубишито гърби, вследсвие на което разбира се и то харчи най-много. Намирам за излишно оплакването, че външното тяло замръзва на раета.
Икономичен режим значи НЕО-то в хола е постоянно на 26 гр. , в спалнята масления радиатор е на средно положение ,като смятам че във всяка стая уреда си върши работата за която е поставен .
Значи имам друг проблем. Две сутрини поред чувам странни звуци от външното тяло на Мицубишито.Като знам колко тихо работеше досега - сутринта го чувам от вътре при добре уплътнена дограма - звукът е постоянен и наподобява нещо между стържене и звън, но е силен - хората от долу се оглеждат да видят какво става. Това се чува при външна -6 градуса. Жена ми каза че през деня изчезвал . Забелязала го че при размразяване го има звукът също.
Сега сутринта работеше нормално при 22 гр. и -6 навън .Реших да направя 24 гр. зададени и ето ти след малко звукът пак се появи , като започна от нисък тон и постепенно ставаше по-силен. Моля някои ако знае да даде някакви напътствия
дрънчи някоя тенекия вероятно .. пробвай да то понатиснеш отнякъде както дрънчи ако се промени звука това е
Да , наистина сега опитах - натиснах го леко от едната страна и се промени звукът , като почти спря, но не съвсем.Не мога да кача видеото да го чуете. Добре сега какво трябва да се направи - да викам ли техниците или какво. Защото звукът е силен и много досаден, а тялото е така леко недостъпно за работа(има възможност но е трудно) и аз най вероятно няма да се справя.
Сега го пробвах да го форсирам на HI power и го видях - става резонанс при 750 - 900 вата консумация.
Този пост е редактиран от danchoman; 05-12-13 в 11:46.
Кажете, тези техниците ще ме вземат ли насериозно, ако им кажа че трябва да оправят дрънкаща ламаринка или ......
нищо няма да оправят това минава за нормално .. хвани една отверка махни капака погледни кво дрънка или просто го притегни/охлаби малко докато спре .. при фуджицуто ми реших тоя проблем с тампони .. много дрънчеше отделно като се набере компресора се чуваше през 2 стаи .. сега е ок чува се само през 1![]()
за ftxs25 имаше хубава тема как се обезшумява,тракаща решетка се фиксира, лепи се уплатнение по капака, дозатягат се винтчетата... и да тампони много помагат.