Консумацията на отопление:от - до.
Консумацията на отопление:от - до.
Искам да попитам някой знае ли каква е разликата м/у външно тяло src25zjp-s и src25zjp-s1. Моят е с второто външно а вътрешното си е srk25zjp-s. И нещо друго ми прави впечатление. Питата на външното се обледенява неравномерно на ивици. Така е от 2 дена от както заваля сняг. Днес не вали но пак е така на ивици в скреж. Иначе си топли, не се оплаквам. Работи он/оф. Минимума му обаче скочи от 300w при -1 -2гр. рязко на 400w от -2 надолу. Някой има ли обяснение за това? Имам чувството че се включва някаква мощност 100w от -2 надолу. Няма нагреватели на външното. Другия GE25 в момента работи на 260-280W навън е -10. И двата са настроени на 21гр.
Аз не съм забелязал да се обледенява на ивици.Прави ми впечатление че често го виждам да се размразява 4-5 пъти дневно при -2 гр.
Незнам какво се оплакваш на 400 вата , аз на моя напоследък виждам само 700-800 и го държа на 23 гр. , но топли идеално
В София, малко по високо в планината в момента е -10. GE работи в 40кубика и няма никакъв лед. MХИ е в 10кубика. Ето и снимка на странно обледененото МХИ от вчера докато валеше сняг.МХИ.jpg
- - - - - - - - - -
Оп извинявам се МХИ е в 25 кубика.![]()
@danchoman, имам един смядовски маслен радиатор, с 2 нагревателя вътре: езиният е 750 W, а другият е 1250 W. Като стане вън -2 градуса и го включа на 750 W, прави +21 градуса в стая с 52 куб. метра и минава в On-Off режим, сиреч, в повторно-кратковременен. Има ли го и при теб този момент с климата или е на Full HD?![]()
А така по-става че иначе се учудих каква е тази стая 2 на 2. Въпрек и че -10 и на мен ми се струва странно.Незная някъде да е толкова студено сега.
Аз пък да споделя сега наблюденията ми относно размразяването. Сега го гледах - докато размразява консумацията е 600 вата. Това се случи при зададени 22 гр. Процедурата беше около 5-6 мин. После продължи да работи като смукаше ток от 300 вата до 1350 вата , в последствие почна да намалява до редовните 750 .
Интересното ми беше че непосредствено след размразяването и започване на работа се чуха много странни припуквания от външното тяло.Незнам нормално ли е това. Пукане сякаш огъваш ламарина или нещо подобно?
- - - - - - - - - -
Определено и при мен го има този режим защото често виждам климата да е спрял, т.е. On/off . Само че при мен както съм споменал по-горе се отоплява значително по-голям обем. 60 квадрата сметни го на 2.60 - изпробвам климатика през деня няколко дена да работи сам и при 23 гр. да ти кажа е 21 гр. на 10 метра разстояние в другите две стаи без да пускам нищо друго.
Само да ти кажа, че ако продължиш да го изпробваш по този начин, скоро може да пробваш само радиатора:rolleyes:
е ,той е гаранционен така че ще може да си го мъчи още поне 2г![]()
Като гледам какво е написал по-горе за пуканията на външното, най-вероятно вече има два пръста лед в тавата.
два пръста лед в тавата !!! ама вие какво искате да ми кажете че е фатално да пробвам климатика при малко по интензивна работа и най-вече при температура -2 градуса ли ? - 2 ? Ми че тогава какво остава като навън стане -20 гр. . То ясно че пускам и другите електроуреди , но натоварването на машината няма да е по-малко.
Този пост е редактиран от pilot; 29-11-13 в 14:45.
Само да почертая че по минaлата зима 35 ZJ-S видя зор в 24 кв при височина 2.4 . Изолация 8 см на външните стени , хубава дограма и затворени врати към другите стаи ! За миналата година си имаше нагревател в тавата и беше доста по добре , но и зимата почти нямаше .
Този пост е редактиран от Madj0; 29-11-13 в 11:34.