Остави ги сметките, гледай да ти е топло и комфортно.Като дойде фактурата ще стане ясно как са нещата.
Остави ги сметките, гледай да ти е топло и комфортно.Като дойде фактурата ще стане ясно как са нещата.
Ама да знаете, то и НЕО-то хич не лъже. Изпробвано и в най-най студената зима - топли, ама лапа като радиатора - това за инфо да си знаете!
Точно така колега- важното е да ми е топло
"в момента работи само той на 23 гр." Това отначалото трябваше да го напишеш. При първа възможност разкарай масления радиатор.
Ами наистина не бях споменал, че основно работи той. За сега немисля да махам радиатора.Предпочитам в стаята където спи детето да има радиатор....засега поне
Значи сега гледам при сегашните температури -2 ; 0 гр. консумацията стана 12-13 Кw за денонощие , като уточнявам че в апартамента работи само климатика (просто го изпробвам) и температурата навсякъде е повече от прилична.Това не съм го очаквал- Мицубишито отоплява целия апартамент при отворени врати и при външна средно 0 гр. Разбираемо това зимата няма да е така, т.е. няма само с този климатик да се топля, но като цяло съм впечатлен (все пак е девятка) и това говоря при зададени 23-24 гр. Не ми се мисли за любимия ми Панасоник![]()
Да спомена само че нощес сучаино го видях как размразява и се стреснах- гледам мига лампата, отварям прозореца гледам климатика "пикае"
викам си кво стана ве , ама бързо се окопитих. Иначе като цяло климатика е супер - живо го препоръчвам на всички който са се насочили към такъв клас машина
Все още ли ти работи он/оф? Ако му повишиш температурата с три-четири градуса понякога преди да започне да духа топло също дефроства. Пиша ти това, за да не се стрестнеш отново. Ама ти и нощем също го дебиш. Хвърляй по едно око и навън, в помощ на полицията.
Хе хе , не ве , излязох да пуша на терасата и го видях за първи път. Не че го дебнаНякъде мисля бях чел че на Мицубиши са им ограничени дефростите до 4 на денонощие.Това вярно ли е? Защото аз май видях повече от 4 . Външното тяло е заприличало на замръзнал снежен човек обаче си ''бичи'' неотказно . Консумацията я забелязвам че май се повишава - все по-често я виждам към 700-800 Kwh .
Сега го намалих на 20 гр. защото стана много топло навсякъде.Сутрин като заведа малкия на детска спирам масления радиатор и цял ден работи само климатика при отворени врати като този в хола не го пускаме (за сега) и бих казал че е перфектно.
on/off-a е ограничен до 4-ри на час ! Дефростите могат да са много за денонощие . Консумацията искаш да кажеш , че отива на 700-800 вата на час ли ?
Не че нещо ама ти вече караш почти на номинал. Не тормози машинката ами пускай НЕО-то да помага.
Може да пробваш НЕО-то колко харчи, при почти същите условия, но там вече трябва да сравняваш колко са изхарчили за определено време - примерно 2 часа. - Ако ти се занимава де.
Да 0.7 -0.8 KWh имах предвид . Наистина е добре да пускаме и другите машини за отопление, но просто искам да го изпробвам на ..... по-така трудни условия. Прави ми впечатление , че когато е на 24 гр настроен и на 20 гр настроен консумацията е почти еднаква . Не виждам разлика : 730-800 вата . А би трябвало да се усети съществена разлика мисля.
Уаооо - сега видях консумация 1300 . Пробвах на 26 гр. Как е възможно. Нали пише че работи при консумация на отопление 0.86 . или това го прави докато достигне температурата и оптимална работа
Този пост е редактиран от danchoman; 27-11-13 в 17:59.
тежка служба я чака тая машинка![]()
Както казах няколко пъти вече - изпробвам го докато е нов да видя на какво е способен.
Той няма да работи по този начин постоянно
Виж тук: condex.bg - Продукти - детайл