Във вашата фирма сигурно са почитатели на MHI.
Във вашата фирма сигурно са почитатели на MHI.
Моят е с минимум 3 метра тръбен път и при нормална работа фреонът не се чува. Но при дефрост се превръща в стара корабна свирка, с диханието на Дарт Вейдър, усилено от мегафон. И едва ли това е проблем на тръбния път. Просто, за тия пари, толкова.
dodo_pv, за какъв дефрост говориш? Още от сега ли почна твоят 20ZM-S с дефростите?
Я вземете да прочетете цялата тема. Съобщава се за старт на дефрости на сухо при +8°C външна температура. Моят го започна при +2°Cна сухо. При малко по-ниски температури тази сутрин не ми дефроства. Не това е проблема, а силния им шум. Убива цялата хубост на машината.
В сервизното на ZM-S серията всички данни са дадени при 7 метра тръбен път, което все пак навежда на някои мисли.При повечето производители данните са при 5 метра, а при ХИТАЧИ минималния път е 5 метра.
Не ми е проблем удължаването на пътя, но както писах, не е от него. Ако беше така, щеше да фучи при всеки On - Off преход, а не е така. Проблем е рязкото освобождаване на налягането при превключването на четирипътния вентил. Тъп е софтуера. При тошибите последователността е със съвсем различни времеви интервали.
Работят по-спокойно. В една по-малка стая се задържах за повече време. По-дълго време работи на Он, и Оф-а му е по-дълъг. За разлика от вкъщи.
Заданието е 18градуса, в стаята е 22, а се включи. Това шега ли е? То бива толеранси, но май вече е прекалено.
За тоя феномен има писано още преди години ,ама кой да чете сега не трябва да те изненадва .
Аз го лекувам с избор на правилния режим от дистанционното. Активира се ЕКО и нещата се стабилизират. По време ва сън се активира допълнително и режима за спане. Тогава подминаването на температурата не надвишава градус и е съвсем приемливо. Комфортът е отличен, стига да не се инициализира дефрост. Той е катастрофален.
Те не дефростват по време така че няма страшно.
Аааа, мене климатик не може да ме изненада. Всичко съм изчел за ZM-S, и за предшествениците му какви са ги вършили.
Само дефрост не съм видял още. Но има време.
- - - - - - - - - -
Няма проблем с колко ще греши заданието, важното е грешката да е постоянна. Задал си 22, в стаята 23..23,5 това ме устройва стига тези 23 да не стават 25 или 21 според външните условия.
Струва ми се, че има значение и мястото на монтажа /на външна или вътрешна стена/ и големината на помещението, а и мястото на измерване. Единият ми климатик /монтиран на външна стена/, сега в сравнително топлото време, прави 1-2 градуса над заданието. При по-студено време си прави температура по заданието. Това в стая 14 кв.м. Другия /пак на външна стена/, но в 21 кв. на далечният край на помещението сега поддържа 1-2 под заданието, а при по-студено време 3-4 градуса надолу. Номерът е да му хванеш цаката и да си пиеш вечер питието с "густо".
Така е, ама да те правят на маймуна....."23 градуса ма то точността е + - 3грдуса понеже...дрън, дрън". Да си сложат скала с чертички, като на конвекторите. Ясно е, че да мериш температурата непосредствено до источника на топлина и по нея да съдиш за температурата в помещението не е за всеки.