Страница 21 от 28 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 412
Like Tree164Одобрявам

Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Стара Загора

Отговор: Начин на работа на MHI SRK25ZM-S/SRC25ZM-S

Ще започне да работи ,като инвертор, при минусови температури !
    Anhhelito одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Мда де ама те са няколко седмици в годината .. такъв тип маломощни машини за малки стаи пък с висок минимум за мен са псевдоинвертори без да се засяга никой.
    zxc0, mkukas и milanov харесват това.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Това не го ли прочетохте. 10часа 3,5...3,7...3,2...4kWh през различните дни като работи on/off. Защо не работи на 400W 10 часа без да изключва. При този on/off защо работи 6..7 мин. на 680...700W и само 3..4 на минимума от 300W. Нека си развърти до номинал и след минута две да закрепи на минимум и да изкара 10..12мин. Тошибите поне могат да работят на минимум с часове дори с дни.
    Дано греша, но аз не виждам как ZM-S ще се фиксира на някаква консумация и ще работи като инвертор без да изключва.
    Много неща не виждаш, но това не означава, че те не се случват. Например, твоята тошиба въобще не може да работи на минимум порядъчно дълго време. Чуждите, обаче, могат. Както и моето MHI. Мога да си го наглася така, че да си крета на 350 W толкова дълго, колкото си искам. Но не ща и не ми е притрябвало. През последните няколко дни отоплявам целодневно цялото жилище от 180 куб.м. с 220 W и поддържам температурата между 21 и 23 градуса. Познай с какво?

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Честно казано не виждам с кое от подписа ти .. Тошибата 8 се успива ,МХИ-то е он-офф постоянно ,национала е маломощен Етерията не може себе си да стопли освен с 5-цата да успяваш
    mkukas одобрява това.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Адаш, понякога като пишеш, четеш ли си какви простотии ръсиш? Не че нещо лично, но форума е пълен с празни приказки....
    dodo_pv одобрява това.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Човека зададе гатанка и аз се опитах да я разгадая нищо ,че с всеки климатик можеш да отопляваш 180 кубика при +15 навън та каквато гатанката такъв и отговора .
    mkukas одобрява това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Това да накараш ZM-S-а да крета на 350W проверил ли си го или предполагаш. Какво да накликам за да закрета и моето на 350W.
    А тошибата може да работи на минимум ако външните не падат под +3. И не са над +8 , облачно дъждоляво. При такива условия дори 2 седмици може да не изключва и да работи на минимум. Тошибата се прецаква като вдигне минимума степенчато - около нулата става 250W и там при -5 примерно 380W. Просто няма такива топлозагуби стаята. Ако не мърдаше минимума нямаше да стават драми.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от ivelin1980 Виж публикацията
    Ще започне да работи ,като инвертор, при минусови температури !
    Когато станат такива топлозагубите, че за да ги покрива ще трябва да работи на номинал 650...700W. Т.е. конвенционален климатик. Пак казвам дано да греша.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    Човека зададе гатанка и аз се опитах да я разгадая нищо ,че с всеки климатик можеш да отопляваш 180 кубика при +15 навън та каквато гатанката такъв и отговора .
    Драги, аз, при +15 навън, почти не се отоплявам . Защото вътре става около 20 и рядко включва някоя машина. Имам пред вид външни температури между +4 и +12 градуса, каквито бяха до преди ден - два.. Когато опиташ да го направиш с около 220W еленергия в къща и да докараш споменатите температури, тогава ще разбереш, каква глупост си написал . Не, че нещо, ама машините ми заспиват тогава, когато аз им наредя . ВСИЧКИТЕ!

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    Стара Загора

Миланов, да не са ти монтирали нещо друго с лепенки на ZM-S

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Това с on/off-а май си е заложено в алгоритъма. На темперирана стая 20градуса, от задание 18 качвам на 22 /силент режим + втора степен на вентилатора/ . Тръгва и развърта до 450W и след минутка две се кротва на около 310W. Минават 10....20...30мин и аха открил съм топлата вода, но на 34-тата минута OFF. Стайната от 20 е мръднала до 20.8 даже 21 няма. А при задание 22 ми прави 23....23,5 до 24градуса стайна.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Абе много забравяте ( който е достатъчно отдавна да си спомня ) имаше една тема още преди 10тина години от многоуважаван тогава ( сега не влиза ) модератор -Deian за който го помни ,темата беше "MHI ZGX - хиперинвертор или конвенционален климатик " или нещо такова .. там много народ се включи със същите симптоми .. ама се забравят нещата .. отделно под нулата ще видите какво ще стане ( за който не му се рови да чете темата - ще има и дефрости по време ако климатика дойде преоразмерен щото на 3-4 цикъла он- офф пуска дефрост без нужда ) и тоя алгоритъм не се е променил ,никой производител не пипа нищо по софтуера си с години и защо да го прави ,климатиците се ползват 99% за охлаждане ... само че минава време и определено лоби на дадена марка почва да я хвали и кой чел недочел взима и после почват теми като тая .. четете внимателно и по малко фенски изказвания моля ..

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от ivelin1980 Виж публикацията
    Миланов, да не са ти монтирали нещо друго с лепенки на ZM-S
    НЕ, тоя път е ориДЖинал, Произведен е 2016г., може би март-април. Монтиран е юни. Само през официалния вносител е минал, без дистрибутори и други междинни спирки. Ама ........

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Миланов ,нали беше споменал ,че имаш парно. Какво още се мотаеш около тези климатици?
    mkukas одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Това с on/off-а май си е заложено в алгоритъма. На темперирана стая 20градуса, от задание 18 качвам на 22 /силент режим + втора степен на вентилатора/ . Тръгва и развърта до 450W и след минутка две се кротва на около 310W. Минават 10....20...30мин и аха открил съм топлата вода, но на 34-тата минута OFF. Стайната от 20 е мръднала до 20.8 даже 21 няма. А при задание 22 ми прави 23....23,5 до 24градуса стайна.
    Може да си сверяваш часовника, пак след 34мин off. Стайната 21,5.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Миланов ,нали беше споменал ,че имаш парно. Какво още се мотаеш около тези климатици?
    Там е друга драмата, най-...най-.. ...... си е централен ТЕЦ, но с хоризонтални щрангове. Колкото и да се струва на някои, че не харесвам Дайсейкая, не му харесвам няколко неща само и търся начин да ги променя. С Тошибата съм седял на 23 градуса за половината пари отколкото с парното на 19...20градуса.
    Не вярвам някой с по-прилични финансови възможности да се топли с климатици.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    .. ама се забравят нещата .. отделно под нулата ще видите какво ще стане ( за който не му се рови да чете темата - ще има и дефрости по време ако климатика дойде преоразмерен щото на 3-4 цикъла он- офф пуска дефрост без нужда ) и тоя алгоритъм не се е променил ,никой производител не пипа нищо по софтуера си с години и защо да го прави ..
    Това, разбира се, го прочетох. Но в сервизното за модела не се потвърждава. Там дефрости по време дапочват при температури под -10 градуса и акумулират времето на работа на компресора. Разбира се, ако това не се окаже вярно, машината ще излети пред прозореца. И не, защото ще дефроства, а защото ще го прави прекалено шумно и неприемливо. На нейно място би се качил дайсейкай 8, но от малките

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 28 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHI серия SRK_ZGX - начин на работа
    От deian във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 17-11-17, 15:45
  2. MHI -25ZJ-S Начин на работа!
    От sashomasho във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 22-02-12, 18:19
  3. Има ли начин да се влиза
    От zaks във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 13-12-11, 03:39
  4. Има ли начин
    От Bvlgari във форум Windows
    Отговори: 10
    Последно: 06-05-08, 18:43
  5. Има ли начин?
    От Hola във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 20-11-05, 06:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе