Един колега казваше: "И мен да ме събудят в шест сутринта с два шамара и да ме накарат да спринтирам до работа ще ми изгорят платките" хахах
Малко натрапчиво да поизтупам темата, но ще си взимам климатик и се колебая между точно тези двата.
Като цяло търся да е хиперинверторен като тези двата, но за сега клоня към FH25VE и впоследствие да му добавя и wifi модула.
Но така и не разбрах дали йонизацията за която пише, че srk25zmx-s я има (не знам дали върши работа) я има и при fh25ve
Също така и самопочистването? Не, че няма да го почиствам, просто ми е интересно!
и като за последно и двата имат "алерген-деактивиращи" филтри нали? Някой с алергии може ли да потвърди, че с тях е по-добре?
Srk25zmx-s няма плазма/йон, FH25VE има.
Електрика е с пламен филтър, докато Хевито е с турбина покрита с турмалин и се явявя нещо подобно на пасивен йонизатор. Определено първото е за предпочитане. Нито един от двата не е снабден със самопочистване на филтрите. Имат функции подслушване на топлобменника в режим охлаждане с цел да се предотврати появата на плесен и неприятна миризма. Останалите филтри от рода на фотокаталитичните са... С тях, без тях все тая.
За мен няма такова нещо като "пасивна йонизация". Това е търговски трик за залъгване на клиентите. Който иска истински йонизиращ/дезодориращ филтър да взема FH25VE.
Йонизацията на газовете е процес, при който под влияние на силно електрично поле газът преминава в състояние на плазма и се разпада на положителни и отрицателни йони.
Нокия, моя съвет е ако искаш климатик с реален йонизиращ/дезодориращ филтър заложи на FH25VE и ще останеш доволен. Другото е фалш.
Еха доста бърза реакция, добре се бях ориентирал, но и вашите мнения ми помогнаха да затвърдя със сигурност избора!
Утре поръчвам FH25VE ии на хорото! След месец ако някой има въпроси аз ще отговарям ;-)
Иии лека1
Около 1 киловат на отоплени3е и 300 вата консумация.
Ей тука Алекси е писал за минимумите на 25-цата на отопление.
https://forum.setcombg.com/климатици...а-fh-10.html
milanov, изобщо не съм длъжен да обяснявам точно на теб какво значи това. Jack Krauser, ще те помоля да не използваш квалификации по мой адрес без да ме познаваш. За разлика от теб и от други пишещи, аз не взимам участие в теми които не разбирам. Надявам се да съм ясен и подобни изказвания да не се повтарят.