Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 78
Like Tree39Одобрявам

Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond

В интерес на истината, не знам дали автоматично се пуска тази функция след като е работил на охлаждане и го изключиш, но не те бърка да го оставиш само на FAN за определено време. При моите клими, само Тошибата фабрично му е зададено да си подсушава топлообленника.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond

Не знам колко е ефективно това подсушаване. На две лета са и като заработят вкл./изкл. на охлаждане и развалят пейзажа. Тошибата даже и плазма има, ама ни от нея ни от подсушаването файда има. Не знам де, мое мнение, не е нужно да е правилно.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2016
    Живее в
    видин

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    В интерес на истината, не знам дали автоматично се пуска тази функция след като е работил на охлаждане и го изключиш, но не те бърка да го оставиш само на FAN за определено време. При моите клими, само Тошибата фабрично му е зададено да си подсушава топлообленника.
    Тошибата ми е само 30 мин подсушаване. Та при нея и Електрика , както и при панасоника вдигам градусите и след час два спирам. Мисълта ми беше да разбера при Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE дали има функция, както при Хевито да си избираш дали да я ползваш. Електика го ползвам трета година . Бъкан е с бутони и ненужни функции, който не ползам/ освен йонизатора /, а такава важна, да липсва . Знам ли . Може и да съм пропуснал.

5. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Хвърлих един поглед в user manual-а, от МЕ препоръчват след работа в режим охлаждане или изсушаване да преминеш ръчно към Fan only, реално изглежда че няма автоматично подслушване на топлобменника.

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Няма .. но пък изобилства от безсмислени неща при това неработещи като примерно окото да определя посоката на въздушния поток спрямо хората къде са .
    dramli одобрява това.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Тази функция не е безсмислена... не виждам, защо гледаш и заключаваш от "твоята камбанария" след като на теб не ти допада?!
    kokovox и rosswen харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Един е на дивана, който е в края на стаята, втори е на масата,която е в средата на стаята и трети е на бюрото с компа в другият край на стаята. Това око как ще завърти клапите за да не духат директно към хората.

10. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Най-врроятно ще тегли жребий и ще обдуха един от тримата.
    Екстрата е полезна, но никой не я ползва, поне тези които познавам.

Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
    ruuni9, dramli и rosswen харесват това.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Тя не е безсмислена ,ако работеше .. но контролира само малките вътрешни клапички за хоризонталния поток ,големите клапи не ги пипа .

12. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Един е на дивана, който е в края на стаята, втори е на масата,която е в средата на стаята и трети е на бюрото с компа в другият край на стаята. Това око как ще завърти клапите за да не духат директно към хората.
    Елементарно. Ще завърти потока натам, накъде няма движение. Нали се сещаш, че това не е фейс контрол? Определянето на живи същества (хора или животни) става по движението им. Когато има такова разположение, а то може да е доста по-брутално: като 10-12 човека из цялото помещение, то тогава климатика ще насочи потока успоредно на тавана или ще извършва вертикални движения като ограничи (намали) в хоризонтална посока потока (за да не попадне в най-близко стоящият човек).
    Тази функция е най-полезна при сън, бих казал безценна. Така човек няма да спи на течение.
    Ако търсиш повод да се заяждаш обаче, то тогава въпросът никак не е елементарен, а опира до пълна липса на каквито и да е познания, т.е. може да си хейтиш на воля.
    Aleksandars и necata2 харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от whitewizzard Виж публикацията
    Елементарно. Ще завърти потока натам, накъде няма движение. Нали се сещаш, че това не е фейс контрол? Определянето на живи същества (хора или животни) става по движението им. Когато има такова разположение, а то може да е доста по-брутално: като 10-12 човека из цялото помещение, то тогава климатика ще насочи потока успоредно на тавана или ще извършва вертикални движения като ограничи (намали) в хоризонтална посока потока (за да не попадне в най-близко стоящият човек).
    Тази функция е най-полезна при сън, бих казал безценна. Така човек няма да спи на течение.
    Ако търсиш повод да се заяждаш обаче, то тогава въпросът никак не е елементарен, а опира до пълна липса на каквито и да е познания, т.е. може да си хейтиш на воля.
    Чакай, чакай! Това е твое предположение или такава е логиката точно на този климатик в точно тази ситуация. Не може ли да попита човек собствениците на даден модел климатик нещо специфично в работата му или всеки въпрос трябва да се определя като "хейтване". И да, липсват ми каквито и да е познания относно работата на MSZ-FH25VE , защото не притежавам такъв и се опитвам да си ги набавя. Проблем?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Как ги засича по движението тези хора, пък е най-полезна при сън? Ако някой знае как работи, да обясни, моля. На мен също ми е интересно.

16. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Сложи го ти срещу леглото пък чакай го да засича присъствие докато спиш...
    SPSt и rosswen харесват това.

17. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от tolostoi Виж публикацията
    Как ги засича по движението тези хора, пък е най-полезна при сън? Ако някой знае как работи, да обясни, моля. На мен също ми е интересно.
    Много просто. Човек не спи неподвижно, той се движи непрекъснато. Ще мръднеш я крак, я ръка, ще се завъртиш...
    Системата реагира на движение или неговата липса в определен период от време (зависи как е построена логиката. В единият случай е права, в другият - обратна логика. Но, резултатът е почти един и същи). Обемният Датчик на лампата работи на същият принцип: като има движение - светва лампата, като липсва движение - изгасва я, демек когато има движение, значи има живо същество, когато няма - приема че живото същество го няма и гаси лампата.
    Какво точно не е ясно?

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от tolostoi Виж публикацията
    Може да бъде обяснено само на лични съобщения, защото е против правилата на форума. Помоли SPSt а ти обясни, той беше най-точен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 6 ПърваПърва ... 3456 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-FH25VE
    От nrjize във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 200
    Последно: 15-09-22, 04:03
  2. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH25VE - 1-ва година впечатление и консумация
    От random във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 173
    Последно: 06-03-19, 20:43
  3. Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ Zubadan и MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ Zubadan
    От jorkata49 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 49
    Последно: 11-12-15, 23:40
  4. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  5. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе