Определено беше симетрично, а това е след оскверняването. И проблема идва от панела с диодите. Той е мръднат не "с някой",а с два мм. точно. А червото ще бъде обвито с тапет и така ще го маскирам. И после там ще има перде.
https://www.dropbox.com/s/y7ow3vyyj6...12126.jpg?dl=0
А от кабелите се абстрахирайте, те са за осветлението в тавана. Скоро ще е готово.
Този пост е редактиран от peshocom; 20-10-18 в 22:24.
И аз съм с тази машина от две седмици вече. Много тихо работи, впечатлен съм![]()
Здравейте, аз съм с мултисплит с вътрешни тела FH25VE2 от година и половина и съм много доволен.
Видях в темата преди, че тези вътрешни тела имат явно филтри с по-широки отвори.
При мен за над месец и половина се събира супер малко прах, особено спрямо друго климатици, които съм ползвал.
Това нормално ли е и как са нещата при вас?
Хубаво би било да се почистват филтрите на 2 седмици.
Много зависи колко въздух "обръща" машината. Нормално е в по-малко като обем помещение, работеща на по-ниски скорости на турбината (с по-малки дебити), да прашасва по-малко. По-малко въздух се засмуква и преминава през филтрите. Примерно моята 21-ца прашасва много повече от 2-те машини, в по-малките помещения. А филтрите са със същата структура като на едната от по-малките. Това е, защото 21-цата работи с дебит колкото на 2-те по-малки, взети заедно и е монтирана в 3 пъти по-голямо помещение. Аз имам МЕ от средния клас - SF серията и филтрите ми харесват. Финни и "меки" са. Виждал съм клими, с доста по-рехави. Не би трябвало на високия клас - FH, да са по-лоши.
Най много се цапат филтри, там където има постоянно присъствие на хора или поне често.
Едното тяло е в стая 23 квадрата, а другото в спалня 16 квадрата, така че мисля обема не е от малките. Филтрите определено не се замърсяват въобще за 2 седмици, че чак се чудя какво става.
Кутийката като е 2 мм какъв прах чакаш да видиш по филтрите .. тия са сложени да не влизат косми и паяжини ..
Alexi Наистина ли не разбираш за какво говоря?
На по-стари Fujitsu като съм ги чистил се виждат доста прашясали, дори и за 2 или 3 седмици. Тук далеч не е така.
Проблема е, че когато филтрите са по рехави, прах не се вижда, защото той отива направо в питата и оттам и върху турбината. Това искаше да ти каже Алекси.
Ахам, но колегите назад казаха, че уж били хубави, дори и на средната серия.
Други колегинимат ли такъв проблем?
Здравейте, колеги! От един месец съм с този климатик. Откакто ми го монтираха, не съм го спирал. Тази сутрин жената, като излезе на терасата, чу, че външното тяло се е разтракало. Понеже сме с хубава дограма, на мене не ми беше правило впечатление и отворих - наистина си трака като някоя от "цепениците", както ги наричате. Иначе климатикът топли много, няма проблеми, но ако продължи така да трака, ще имам проблем с комшиите. А дори не е имало толкова сериозни студове тази зима, представям си, ако температурите паднат под -20. Та, нормално ли е така да трака, от какво може да е и да търся ли сервиза, от който ми го монтираха?
Не, не е нормално да трака. Тази машина е с едно от най-тихите външни тела, които съм виждал (чувал). Дори и на -15 трябва да е тихо. За траканици да не говорим. Обадете се на сервиз, не го отлагайте.