Естетиката може да се оправи за 1 минута и без пвц канал. Едно парче сива изолация върху тръбния път ще скрие кривините, които толкова дразнят окото и ще реши проблема.
![]()
Естетиката може да се оправи за 1 минута и без пвц канал. Едно парче сива изолация върху тръбния път ще скрие кривините, които толкова дразнят окото и ще реши проблема.
![]()
не е много зле монтажа, поне захранващия кабел не виси от вътрешното тяло, а за летния конденз нямам думи и сам щях да го пусна по добре
Всички декоративни канали, са допълнителна екстра и ако клиента желае, плаща и се слагат такива. Всичко е въпрос на вкус и желание.
ДРУГ е въпросът, че големи фирми занимаващи се климатична техника много често занижават качеството на вложените материали и не влагат достатъчно в професионалното развитие на персонала, а разчитат главно на по ниската продажна цена. От там и проблемите с 50% от монтажите.
Този пост е редактиран от KI_YOOU; 31-05-18 в 03:54.
ейто ви и един монтаж от галерията на powerclima,както се казва открийте седемте разлики и кое е по естетично
.п.с--не го правя за да ги хейтвам(имат разбира се и хубави монтажи),тъй като е много вероятно да си сложа климатиците от тях,но още от сега им казвам че така няма да се разберем,с по този начин изглеждащ вътрешен тръбен път и с това грубо мазане(урдолишката) по стените
.още един п.с.--разбира се че вкопаването в стените е най естетично,но тъй като вече съм си правил ремонт и не смятам да си го причинявам отново заради един климатик,тъй като е много трудоемко и мангизоемко
![]()
Този пост е редактиран от sniper; 31-05-18 в 11:48.
Декоративния канал в случая би коствал 5лв. и 5 мин. работа на собстяеника. "Мерак няма мойто момче мерааак" както викаше един дърт мангал ... за себе си![]()
@Mimito75
Като цяло един наистина хубав монтаж би изглеждал малко по различно, но и би струвал по различно.
Колегите явно искаха да посочат някои зони в монтажа, които ако са различни биха допринесли за малко по добрата работа на климатика и също от естетична гледна точка та за да не се "шашвате":
1, Тампони на външното особено на тоя модел не бих сложил дори защото няма нужда от такива (имам лични впечатления).
2, Дренажа също е можело да го оставят по дълъг, за да си го изведете където решите.
3, Тръбния път е малко късичък, но не е фатално чак.
4, Външното е почти долепено до тавана. Ако се наложи ремонт ....ще изскочат допълнителни занимавки/разходи, но може и нарочно така да са го сложили.
5, Вътрешното ако има поне 10см от тавана би трябвало да е ОК.
6, Това за наклоните дето го споменаха....мери се с нивел! По снимка не знам как успя колегата. Може стената да е крива, а може и тавана да е крив. Ако наклона е към перката на външното и не се изтича конденза правилно в зимния период може да създаде излишни ремонти, които най вероятно няма да са гаранционни.
7, Това че всичко трябва да е скрито в стените съм съгласен, но не означава ли това -основен ремонт на помещението- след това? Дали всеки би се навил? А за прокопаване на канала за тръбите предполагам се заплаща допълнително.
И отново бих се повторил - не сме длъжни да разбираме от всичко! @Mimito75 от къде да знае тези особености на монтажа? Да не е като нас, болните мозъци дето цял ден висим из форума? Това последното и в кръга на шегата нали. Да не вземе някой да се засегне....
В крайна сметка май се получи някак порицателно .... но духа на форума е такъв за съжаление. Иначе приемам критики за по горното ако съм сбъркал нещо.
ПП: какво ще кажете да се направи важна тема с инструкция за въпроси преди монтажа или нещо подобно?
[QUOTE=Mig82;876616]Декоративния канал в случая би коствал 5лв. и 5 мин. работа на собстяеника. "Мерак няма мойто момче мерааак" както викаше един дърт мангал ... за себе си
--------------------------------------------------------------------------
във всеки стандартен монтаж на повечето фирми(явно при тия на powerclima е само при пакет лукс) в цената влиза поне до един метър(за вътрешното) от така наречения декоративен канал,ама това че са направили стената на нищо(на гъз) и са си оставили ръцете,май не е по вина на собственика?
,не че не може да се прешкури и пребоядиса,а ма не е там работата.типично по български:винаги някаде трябва да си оставим ръцете
,пък после псувайте вимакса.както се вижда и хвалените....powerclima правят същите бай Ганьовщини
.Е поне не се свенят да си ги показват,даже имат още такива.... за любителите....
![]()
"ПП: какво ще кажете да се направи важна тема с инструкция за въпроси преди монтажа или нещо подобно?" - от горния пост.
Подкрепям.
А по темата, всичко е съгласувано, поне така е написано, клиентът не е недоволен, няма драма
Иначе, не е лошо предварително да се обсъдят вариантите за изпълнение и съответните цени - за вкопан тръбен път, от кого и на каква цена, вкл възстановяване на първоначалния вид ; с кабелни канали, варианти, видове, цени ; отвеждане на конденза, варианти, освен ако няма изградени за целта верт. спусъци.
Прдполагам, всеки уважаващ себе си и професията си специалист го прави. Но както се спомена, не навсякъде е практика.
- - - - - - - - - -
Sniper, собственикът също има вина. Ще влезе някой в къщата ми и ще го оставя да я направи " стената на нищо(на гъз)" - цитирам те, да, ама не
![]()
И какво толкова Ви плаши да се вкопат тръбите?
Може да купите клима за 2 бона,а се стискате за малко гипс,латекс и боядисване.
Ама Ви харесва да гледате„черва” по стените.
Разни канали одобрявам само по фасадите.
Струва пари+време+нерви. Заради 20-40см по стената не ми се занимава. Мен лично нищо друго не ме спираА ако на помещението предстои ремонт или сега се строи, не знам кой би ги оставил така стърчащи, че и с контакти от вън. Имам познат обаче, който държеше в ново изграденото му жилище климатиците му да са на контакт.
А пък по фасадите е още по голяма красотаХората да ти гледат магариите ....сякаш външните тела не са достатъчно грозни, че и спагети до вътрешното тяло.
Трябва да ми предстои ремонт,за да си монтирам климатик ли?
Нали се сещаш,че има и други решения.
Прави се декоративно пано.Конструкция,ламинат/цветове и шарки бол/,профили за окрайчване.Всички тръболяци и кабели са скрити.Няма къртене,кърпежи и боя.
Същото важи и за монтаж на телевизори без да се виждат кабеляци и връзки.
Естествено,че такова понятие като безплатен обяд няма!
Всеки прави това, което смята за красиво и достатъчно. Приеми го така - хората сме различни.
Аз лично от "майстори" съм се напатил. Имаше една такава приказка ... ако мразиш някой пожелай му "майстор да ти влезе в къщата!".![]()
pulsedriverbg, Благодаря за разясненията.
Не ми е приятно да влизам в обяснителен режим към всички критики по-горе, но за яснота - тялото е монтирано на 12 см. от тавана, както и външното не е под наклон. Все пак ръста ми не е на нивото на климатика и се получава зрителна измама. Дали ще си си вкопаем тръбите или ще са отвън е право на наш избор, а не на ваше предпочитание. Не мисля, че в апартамент под наем трябва да копая стените. Канал не е сложен, защото предпочитаме да си го купим ние, а не да давам пари на фирмата, а все още имаме довършителни други дейности. Ще стигнем и до него. Когато критикуваш отсрешния е много лесно.
На въпросите на питащите за съвет отговарят 2-3 , а изведнъж сега се появиха доста компетентни мнения.![]()
Не е нужно да си компетентен за да прецениш един монтаж дали е перфектен, а във вашия случай не е. С постове като, вимакс правят пефектни монтажи, ще се подведе някой човек от това и после ще ви сърби задника! Относно предложенията, си има професионалисти, които да дават необходимите съвети. Жалкото е, че се броят на пръсти. Колкото до другото писане, това е обществен форум и всеки може да пише вътре, та ако не ви харесват дадени коментари, може да ги репортнете, ако се чувствате обидени или да ги подминете. Изборът е изцяло ваш.