Първоначално публикувано от
pony Имах неблагоразумието да си поръчам и да ми бъде монтиран климатик ME SF50VE през май 2014, след като цяла зима ме побърка от дефрости на всеки 40 минути, преди няколко дни се обадих във фирмата монтирала климатика с молба да го изкупят и да ми сложат някой климатик който прави по-малко дефрости. Първата реакция беше че няма такава практика при тях. След настояване от моя страна лично управителя на фирмата се свърза с "колегите от МЕ", според които точно този климатик правел дефрости само при нужда, но не и по време. Според управителя на фирмата монтирала климатика машината не е добре оразмерена или не е правилно заредена с фреон затова влизал в режим на дефрост по време, което на мен лично не ми се вярва. Помещението в което монтиран климатика е хол 26 квадрата на трети(последен) етаж на крайградска къща около София с външна изолация 10 см вата и вътреше 2 см стиропор, без изолация на тавана.
Та въпросът ми е пускат ли ме по пързалката за тези дефрости или наистина грешно използвам климатика и го вкарвам в някакъв абсурден режим?