Не съм сравнявал конкретни данни, но не пречи като се стопли и започна да го ползвам да го направя.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Не съм сравнявал конкретни данни, но не пречи като се стопли и започна да го ползвам да го направя.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Dreamer, може ли да повдигнем темата и да изкажеш мнение след една изкарана зима?
Ще ми бъде интересно какви са ти впечатленията. И аз съм се ориентирал точно към тази 35-ца.
Благодаря!
Някой може ли да даде данни наистина, защото и аз се чудя за тези климатици и ще ми помогнете доста!
Що не се пише много в темата значи е чудесен.
Доволен съм от климатика, с уговорката, че нямам опит с много и различни марки модели за да направя точно сравнение. Нямам забележки от охлаждането и отоплението. От време на време има пукания от вътрешното тяло, но не съм имал досега климатик, който да не пука и в случая не бих казал, че са особено чести или дразнещи. Относно defrost-a не не ми е правило особено впечатление да е някакво особено често, явно не е било толкова, че да ме дразни. Но пък климатика не е основото отопление, а парно. Единствената ми забележка е, че има едно виене, което се чува само понякога (зависи къде точно съм, дали съм легнал, дали съм прав, седнал и т.н.), но допускам, че може и да е от монтажа. Харесва ми wifi контрола въпреки, че при него няма всички функции, които дава дистанционното.
Общо взето работи, отоплява и охлажда бързо, много ми харесва възможността за голям контрол на клапите и това, че има лява и дясна. Не мога да кажа, че мога да го накарам да духа в мен като съм под някакъв екстремен ъгъл под и в страни от климатика, но и не съм и очаквал това
Здравейте, от около месец съм си купил два Зубадана 25 и 35-ца. Големите студове, все още не са почнали, но въпреки това имам измервания
При градуси до 10градуса навън дневния харч на климатиците общо излиза около 8kWh,
https://pasteboard.co/d5RiXVW9zKJo.png
https://pasteboard.co/BQxUdu1zrrKp.png
(Синьо - Zubadan 35 12000 BTU, Оранжево - Zubadan 25 9000 BTU)
Графиката е от вчера 06.12.2021,отвън бе дъждовно и около 4-5 градуса
Когато паднаха температурите за няколко дни при първия сняг, разходът им се качи 12kWh общо. И по-чести размръзявания на моменти. За съжаление, затрих всички статискити от тогава, но ги следя всеки ден и затова знам
Отополявам около 35-40кв с двата климатика, нямат зор да вдигнат 22-3 градуса навсякъде.
Нямам търпение да им видя способностите тази зима но за сега всичко е прекрасно! Ако всичко е наред на пролет взимам още един!
Следи за дефростите на какви интервали са за да знаем дали не са ги пипнали нещо.
Днес е студен ден, температури под 0-та (-3 сутринта и сега е -1), пиковете са размръзяването. Кое по-точно ви интересува, за да дам по-подробна информация
Дефрост на 2 часа около 0лата ли е това?
Под 0та със сигурност, но не мога дя кажа с колко. Нямам по часове какво е било времето назад. Никой арр не показва в миналото какво е било времето а само в бъдеще
Sent from my iPhone using Tapatalk
дефроста на МЕ е на 2 часа и половина под нулата по часовник ! а има условия в алгоритъма каращи го да дефроства на 45 минути по часовник и почва да ги цикли съвсем начесто
Това е интересно, не знаех, че е по часовник. Много съм доволен като цяло, на 45-50 кв вата климатика се справят повече от прекрасно. При температура под нулата, разхода им е около 15 киловат часа общо на ден, когато е над нулата е 9-10 киловат часа общо.
Нямам търпение да видя пълния потенциал на зубаданите!
За момента са супер безшумни, работят прекрасно! Някой ако има някакви препоръки за тях с удоволствие ще чуя!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Още един довоелен потребител на LN. За 3г. нямам никакви забележки - добре топли и е много безшумен (вътрешно и външно тяло). Вграденото приложение за измерване на консумираната енергия леко се разминава от реално измереното, но не бих казал че е нещо фрапантно. Цялостно е икономична машина. По спомен дефростите при под 0гр бяха на около 40-50 мин.
Здравейте, от вчера и аз съм с монтиран МЕ LN35VG2 и за момента имам само добри впечатления. Беше монтиран на мястото на Panasonic Etherea 2018 (отново 12ка), който беше преместен в друга стая. Засега мога да кажа, че Мицубишито е доста по-тихо като работа както на вътрешното, така и на външното тяло.
Относно дефростите - става въпрос за София, в момента температурата е около и под 0 и се случват на около 2 часа и половина по мои наблюдения. Нещо друго, което ми прави впечатление - Панасоника на тази температура не съм забелязал да му се заскрежава питата на външното тяло, докато на Мицубишито си побелява леко и при дефрост се стопява за под минута. Не съм сигурен дали това е нормално, затова ще помоля колегите с тези машини да споделят впечатления относно лекото заскрежаване и дали се случва и при тях
Освен температурата и влажността оказва влияние. В момента в южна Бг. Явно е много влажно. Доста доклади се появиха за дефрости дори на температури 3-4 градуса.
Дори при машини славещи се с перфектен дефрост алгоритъм.
Явно си има нужда и всичко е наред