Изолация има ли?
Има, 10см стереопор.
Дефростите са на около час и половина (не са регулярни) и в продължителност от около 5 Мин.
Какво мислите за консумацията? Много ли е малко ли е, добре ли е, зле ли е?
И грешка 41 квадрата са, поправям си поста отгоре. Кухнята е много малка
Sent from my iPhone using Tapatalk
някои може ли да ми каже този ABSENCE DETECTION как деиства нали идеята е като няма човек да минава във Saving energy мод и да пести енергия добре оставих го на ABSENCE DETECTION 12 часа и пак ми хавебеше 0.800 вата до 1 киловат нали уш трябва да пести енергия нямаше ме във стаята на работа бях никои нее влизал 12 часа и като си доидох 1 киловат гълташе нещо не схващам като го оставих на No occupancy Auto-OFF mode си спира след 2 часа както пише ама на ABSENCE DETECTION никаква енергия не ми пести колко трябва да пести никаде няма дефинирано колко пести когато е на ABSENCE DETECTION
Този пост е редактиран от Gospod; 22-01-22 в 20:16.
тия " екстри" не работят на никой климатик .. ако случайно пести енегрия ще ти поддържа 1-2 градуса надолу които после като наваксва пак ще изгори тока
При мен 35-цата харчи около 10ина квч за денонощие с температурите в момента в София (-5 до -10). Нагласен е на 22 градуса, всичко друго е на ауто. Дефростите под 0та са на около 2 часа и половина по мои наблюдения, но са доста кратки - 5 мин макс. Отоплявам южен хол около 25кв в тухлена сграда с 10см външна изолация.
Този пост е редактиран от energie007; 22-01-22 в 22:26.
От вчера съм с 25-ца от въпросния модел в 13 кв. спалня (панелка с пвц дограма, външна изолация - северно изложение). От 3 години се мъчех с едно Фуджи Лука 9-ка и сега съжалявам, че не го смених по-рано. Дълго време се чудех какво да избера. Темите за различните модели съм ге препрочел по няколко пъти. На първо четене климатика е уникален. Имам и Дайсейкай 8 - 10-ка в хола. Митсубиши-то повече ми харесва (няма да казвам, че е по-добро, тъй като не съм достатъчно компетентен за да се аргументирам с конкретика).
чакай де още не е подкарал дефростите на 2.5 часа .. не бързай да го хвалиш .. също така ще си 90% от времето он-офф че минимума е 300 вата ( мърдане на клапи ,пукане на пластмаси )
Препрочел съм мненията ви за тази серия десетки пъти ами, реших да рискувам. Ще видим дали съм сбъркал. За първа вечер комфрта е несравним спрямо Луката. Пак казвам - от 3 години му точех ножа и се чудех какво да избера.
Тези новите ги дават с ниски минимуми. Което, от своя страна ще разреди он/офф циклите, но ще съкрати интервалите между дефростите. Топ машина, на доста солена цена, със солиден хардуер, да прави дефрости на 1-2 часа, при -1гр., си е пълно безумие. Особено, ако спиш под нея.
Е, ако са деликатни дефростите какъв е проблема
Аз си взех от марка която уж не трябва да прави ненужни дефрости. Ама като ги закачих на Хоум Асистант истината излезе наяве. Ела та ги гледай.
Единия ги клеца на по 50 Минути.
Да ви кажа както са за по 5-6 Мин, не се усещат, може би ако са по редки, ще отнемат повече време. Аз лично съм доволен.
Sent from my iPhone using Tapatalk
То твоя случай е 1:1000, докато при МЕ си е гаранция и си му е написано така в алгоритъма. Плюс това, твоят е 2-3 пъти по-евтин от конкретния модел. Тих дефрост няма. Има по-незабележими, какъвто беше и на моето МЕ, но тия преходи няма как да останат незабелязани.