Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 129
Like Tree82Одобрявам

Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична

На оная машиа, с перфектния дефрост, май нещо не и е в ред. При нас от над седмица са такива условията, ама няма такова поведение.
    Mig82 одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2021

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    и влажността оказва влияние. В момента в южна Бг. Явно е много влажно.
    Явно си има нужда и всичко е наред
    Факт и съм си достааа на Юг
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Живее в
    София

Колеги, имам доста интересен казус в момента с Панасоника, който писах, че ще местя в друга стая преди 2 поста:

Вчера момчетата от монтажната група го монтираха в малката стая, като идеята беше да охлаждам (най-вече) и евентуално отоплявам и зимната градина, която е разделена с френски прозорци от стаята. При старт на климатика се оказа, че не работи и така и не задуха топло (до онзи ден си работеше съвсем нормално в хола). След доста аритметики и проби за възможен проблем, се стигна до заключението, че тръбният път е пречупен някъде в стените при полагането им при строежа на сградата.

И тъй като не искам да къртя всички стени, за да се подмени тръбният път, в крайна сметка решихме, че е най-добре вътрешното тяло да се изкара отвън в градината. Но тук идва и следващата дилема - възможността за монтаж е единствено на една скосена стена или върху алуминиевия профил на остъклението. Прилагам снимка с двата възможни варианта - единият е на около метър от земята, другият е високо горе почти до тавана на остъклението (2.09м височина общо).

https://ibb.co/4tRg7NW

Въпросът ми е кой от двата варианта за монтаж е по-удачен според вас, като трябва да се има предвид, че ако е горе, реално тялото ще е захванато само в горната част на планката, защото долната ще попада върху прозореца. Ако е долу - наясно съм, че лятото няма как да духа по-нагоре струята от този 1 метър, на който ще е тялото. За отопление пък ми се струва добра опция, тъй като ще избутва студения въздух още по-ефективно като е по-ниско тялото.
    Този пост е редактиран от energie007; 15-12-21 в 12:36.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Направи отделна тема и там попитай, не "цапай" тази.

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от johny3 Виж публикацията
    Направи отделна тема и там попитай, не "цапай" тази.
    Сторено

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Живее в
    София

Имам въпрос - понеже видях, че в Melclound има опция за следене на изразходената електроенергия, може ли някой да ми каже дали тези стойности са добри и дали имате наблюдения относно коректността на показанията (моделът е LN35VG2):

Това са показанията за днес, навън през деня беше около 1-3 градуса. Климатикът е настроен на 22 градуса, всичко останало е на автоматичен режим - скорост на вентилатор и позиция на клапи. Термометърът, който е монтиран на стената в другия край на стаята показва 21.6 градуса.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Цитат Първоначално публикувано от energie007 Виж публикацията
    Имам въпрос - понеже видях, че в Melclound има опция за следене на изразходената електроенергия, може ли някой да ми каже дали тези стойности са добри и дали имате наблюдения относно коректността на показанията (моделът е LN35VG2):

Това са показанията за днес, навън през деня беше около 1-3 градуса. Климатикът е настроен на 22 градуса, всичко останало е на автоматичен режим - скорост на вентилатор и позиция на клапи. Термометърът, който е монтиран на стената в другия край на стаята показва 21.6 градуса.
    Аз търсих опцията да видя енергията в техния арр, но не го намирам. Можеш ли да ми кажеш къде го намери?

Sent from my iPhone using Tapatalk

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Живее в
    София
    Цитат Първоначално публикувано от departy Виж публикацията
    Аз търсих опцията да видя енергията в техния арр, но не го намирам. Можеш ли да ми кажеш къде го намери?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Като влезнеш в менюто с контролите за климатика, цъкаш бутон Actions, след това Edit и си добавяш точния модел на външното тяло освен на вътрешното. След това би трябвало да ти се появи опцията в Reports.
    departy одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Една зима си играх да засичам дали показанията от MelCloud са коретктни и смело мога да заява, че не са! Разликата която си спомням, че се получаваше беше в порадъка на 5-10% в полза на Electric-a. За референтен енергомер използвах китайски такъв, който според засичането ми на други електроуреди ( и според показанията на етикетите им за консумирана енергия) показва почти вярно.
    За по-грубо пресмятане на сметки и консумирана енергия може да изполваш показанията от MelCloud, но заложи едни 5-10% разлика.
    energie007 одобрява това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от johny3 Виж публикацията
    Разликата която си спомням, че се получаваше беше в порадъка на 5-10% в полза на Electric-a.
    Имаш предвид, че харчи с 5-10% повече, отколкото засича MelCloud-a ?
    Този пост е редактиран от energie007; 19-12-21 в 23:53.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Да. По-скоро приеми едни сигурни 5%. Правил съм замерване за един ден, за седмица, за месец/два и винаги показанията на външният енергомер бяха по-високи от тези от MelCloud. Струва ми се, че стойностите от приложението на Мицубиши са на база някакво пресмятане по определени параметри или нещо средно аритметично (зададена температура,външна температура,сила на вентилатор,часове работа и тн.), отколкото абсолютна консумация която засича външният енергомер.
    energie007 одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2021

Добре ако сега си го поръчам и имат от двете вариации на склад msz-ln35vg и новата msz-ln35vg2 коя да им кажа че искам кое е по доброто стария или новия вариант гледам на новия вариант външното тяло е със един килограм по леко
    ето тука ако някои по разбира май че пише разликите
    https://planetaklimata.com.ua/instr/...Manual_Eng.pdf - това е само за външното тяло
    ако това правилно го разчитам те са даже със различни мотори на вентилатора във 4 глава specification като гледам май бая разлики има между новия и стария вариант СТАРИЯ ВАРИАНТ ИЗГЛЕЖДА Е ПО ДОБРИЯ
    Този пост е редактиран от Gospod; 24-12-21 в 19:35.

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2021

Цитат Първоначално публикувано от Gospod Виж публикацията
    Добре ако сега си го поръчам и имат от двете вариации на склад msz-ln35vg и новата msz-ln35vg2 коя да им кажа че искам кое е по доброто стария или новия вариант гледам на новия вариант външното тяло е със един килограм по леко
    ето тука ако някои по разбира май че пише разликите
    https://planetaklimata.com.ua/instr/...Manual_Eng.pdf - това е само за външното тяло
    ако това правилно го разчитам те са даже със различни мотори на вентилатора във 4 глава specification като гледам май бая разлики има между новия и стария вариант СТАРИЯ ВАРИАНТ ИЗГЛЕЖДА Е ПО ДОБРИЯ
    https://planetaklimata.com.ua/instr/...Manual_Eng.pdf - намерих и за вътрешното тяло

и намерих тука някаквa revision D ама не разбирам какво точно е. Разбирам че някои части са били променени и добавени нови ама кои точно и какво е точно променено бъкел не разбирам
    https://www.mitsubishi-aircon.ru/res...ls/OBB766D.pdf вътрешно тяло
    https://www.mitsubishi-aircon.ru/res...ls/OBB767D.pdf външно тяло
    от цялата работа разбрах само че сме на REVISED EDITION-D има някакви промени ама какви са точно промените тука някои по компетентен трябва да каже
    Този пост е редактиран от Gospod; 04-01-22 в 00:54.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2021

Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична

Здравейте, вече студовете почнаха. Имам два климатика един 25 и един 35ца.
    При реални -5 дневни и -10 нощтни температури климатиците общо харчат между 15 и 20kWh на денонощие и поддържат 22-24 градуса в общо 3 стаи + антре(41 квадрата) . Какво мислите, че нямам много опит с климатици? Аз лично мисля че разхода им е прекрасен.
    Този пост е редактиран от departy; 22-01-22 в 15:36.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

3 стаи + антре 37 квадрата ? какви са тия стаи ... само 35цата може да ти топли 37 квадрата без проблем .. дефростите как са

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 9 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA или Mitsubishi Electric MSZ-SF25VE
    От Yavor_Panteleev във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 07-02-15, 22:59
  2. Кога излиза новата LM серия? Мнения...цени...
    От pironkov1 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 114
    Последно: 21-09-13, 09:17
  3. новата серия APU процесори на AMD
    От maxim7 във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 0
    Последно: 20-03-13, 20:07
  4. Някакви отзиви за новата серия на General и конкретно за ASHG12LE?
    От Fares във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 52
    Последно: 08-11-11, 22:59
  5. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе