На оная машиа, с перфектния дефрост, май нещо не и е в ред. При нас от над седмица са такива условията, ама няма такова поведение.
На оная машиа, с перфектния дефрост, май нещо не и е в ред. При нас от над седмица са такива условията, ама няма такова поведение.
Колеги, имам доста интересен казус в момента с Панасоника, който писах, че ще местя в друга стая преди 2 поста:
Вчера момчетата от монтажната група го монтираха в малката стая, като идеята беше да охлаждам (най-вече) и евентуално отоплявам и зимната градина, която е разделена с френски прозорци от стаята. При старт на климатика се оказа, че не работи и така и не задуха топло (до онзи ден си работеше съвсем нормално в хола). След доста аритметики и проби за възможен проблем, се стигна до заключението, че тръбният път е пречупен някъде в стените при полагането им при строежа на сградата.
И тъй като не искам да къртя всички стени, за да се подмени тръбният път, в крайна сметка решихме, че е най-добре вътрешното тяло да се изкара отвън в градината. Но тук идва и следващата дилема - възможността за монтаж е единствено на една скосена стена или върху алуминиевия профил на остъклението. Прилагам снимка с двата възможни варианта - единият е на около метър от земята, другият е високо горе почти до тавана на остъклението (2.09м височина общо).
https://ibb.co/4tRg7NW
Въпросът ми е кой от двата варианта за монтаж е по-удачен според вас, като трябва да се има предвид, че ако е горе, реално тялото ще е захванато само в горната част на планката, защото долната ще попада върху прозореца. Ако е долу - наясно съм, че лятото няма как да духа по-нагоре струята от този 1 метър, на който ще е тялото. За отопление пък ми се струва добра опция, тъй като ще избутва студения въздух още по-ефективно като е по-ниско тялото.
Този пост е редактиран от energie007; 15-12-21 в 12:36.
Направи отделна тема и там попитай, не "цапай" тази.
Имам въпрос - понеже видях, че в Melclound има опция за следене на изразходената електроенергия, може ли някой да ми каже дали тези стойности са добри и дали имате наблюдения относно коректността на показанията (моделът е LN35VG2):
Това са показанията за днес, навън през деня беше около 1-3 градуса. Климатикът е настроен на 22 градуса, всичко останало е на автоматичен режим - скорост на вентилатор и позиция на клапи. Термометърът, който е монтиран на стената в другия край на стаята показва 21.6 градуса.
Една зима си играх да засичам дали показанията от MelCloud са коретктни и смело мога да заява, че не са! Разликата която си спомням, че се получаваше беше в порадъка на 5-10% в полза на Electric-a. За референтен енергомер използвах китайски такъв, който според засичането ми на други електроуреди ( и според показанията на етикетите им за консумирана енергия) показва почти вярно.
За по-грубо пресмятане на сметки и консумирана енергия може да изполваш показанията от MelCloud, но заложи едни 5-10% разлика.
Този пост е редактиран от energie007; 19-12-21 в 23:53.
Да. По-скоро приеми едни сигурни 5%. Правил съм замерване за един ден, за седмица, за месец/два и винаги показанията на външният енергомер бяха по-високи от тези от MelCloud. Струва ми се, че стойностите от приложението на Мицубиши са на база някакво пресмятане по определени параметри или нещо средно аритметично (зададена температура,външна температура,сила на вентилатор,часове работа и тн.), отколкото абсолютна консумация която засича външният енергомер.
Добре ако сега си го поръчам и имат от двете вариации на склад msz-ln35vg и новата msz-ln35vg2 коя да им кажа че искам кое е по доброто стария или новия вариант гледам на новия вариант външното тяло е със един килограм по леко
ето тука ако някои по разбира май че пише разликите
https://planetaklimata.com.ua/instr/...Manual_Eng.pdf - това е само за външното тяло
ако това правилно го разчитам те са даже със различни мотори на вентилатора във 4 глава specification като гледам май бая разлики има между новия и стария вариант СТАРИЯ ВАРИАНТ ИЗГЛЕЖДА Е ПО ДОБРИЯ
Този пост е редактиран от Gospod; 24-12-21 в 19:35.
https://planetaklimata.com.ua/instr/...Manual_Eng.pdf - намерих и за вътрешното тяло
и намерих тука някаквa revision D ама не разбирам какво точно е. Разбирам че някои части са били променени и добавени нови ама кои точно и какво е точно променено бъкел не разбирам
https://www.mitsubishi-aircon.ru/res...ls/OBB766D.pdf вътрешно тяло
https://www.mitsubishi-aircon.ru/res...ls/OBB767D.pdf външно тяло
от цялата работа разбрах само че сме на REVISED EDITION-D има някакви промени ама какви са точно промените тука някои по компетентен трябва да каже
Този пост е редактиран от Gospod; 04-01-22 в 00:54.
Здравейте, вече студовете почнаха. Имам два климатика един 25 и един 35ца.
При реални -5 дневни и -10 нощтни температури климатиците общо харчат между 15 и 20kWh на денонощие и поддържат 22-24 градуса в общо 3 стаи + антре(41 квадрата) . Какво мислите, че нямам много опит с климатици? Аз лично мисля че разхода им е прекрасен.
Този пост е редактиран от departy; 22-01-22 в 15:36.
3 стаи + антре 37 квадрата ? какви са тия стаи ... само 35цата може да ти топли 37 квадрата без проблем .. дефростите как са