Че какво му е на моят.
Благодарение на ЧЕЗ, днес и двата са on/off. През 10мин. цък-цък.![]()
На мен ми спряха тока в 11 вечерта, на бъдни вечер. Пуснаха го чак в 5 сутринта. [emoji16] Дали не съм ги споменавал с добро. Не мога да си засека месечния разход на 60-ката. За три седмици, два пъти спираха тока. Интересното е, че на единия ватметър му се запазва паметта, а на другия-не. Ще взема да ги разменя, този на 20-тицата и без това не ми е интересен. От 12-ти декември до сега, има средна консучация около 180W.
Значи повсеместно си играят. И при нас спира тогава, но за кратко. Не върви лафа с претоварване, щото София се е изнесла, а и времето топло.
Добре, че хевитата си помнят клапите при спиране на тока
Отвори му вратата да отмени амбъра, че в тия 11кв.м. само го гъделичкаш.
Rosswen , до покачването на -2 до задание 24° минимума е 180w. Под -2° минимума става/работи на 400w. Това покачване си е един голям + (при моите условия) защото струята е винаги топла и температурата в антрето е 20-21°.
milanov , няма нужда от автомат къщата вече е темперирана и всички врати са отворени. Направи няколко он/оффа и като отворих вратата се закрепи.
Шегувам се за автомата.
20/25 zs-s се очертава фаворит. Постарали са се от MHI.
Mig82, външният вентилатор вдига ли оборотите като климатика работи на минимума си, а външната температура е под +4°..+5°.
Он/офф е напълно безшумен и не е никакъв проблем. Просто искам да използвам максимално ефективността му и да щадя механиката на клапите която си е пластмаса.
- - - - - - - - - -
milanov , външния вент е на макс (пише го и в сервизното) - както и трябва са бъде на всеки климатик. Имал съм умрелаци дето и под 0° въртят едва едва ...
- - - - - - - - - -
Гаси амбъра![]()
Този пост е редактиран от Mig82; 02-01-19 в 12:20.
Защо външния вентилатор трябва да бъде на макс?
При температури под 0°. По-голям топлообмен -> по-висок cop.
![]()
Този пост е редактиран от Mig82; 02-01-19 в 13:21.
Понеже Миланов зачекна темата още отдавна, обърнах внимание на доста машини, от различни марки. Около 0-та повечето форсират доста външните вентилатори. По-големият дебит е в полза, особено, ако се има в предвид, че вече може да има и скреж по топлообменника.
Е то всяка машина си има лимит. Всъщност при работа на номинал още незнам какво става отвън.
А на минимум на компресора защо да няма смисъл външния топлообменник да получава максимум топлообмен от 0 до -2 до +2 ? То и диапазона е много кратък при макс вент и минимум но щом са го направили ....
Аз ще ти кажа какво съм виждал в обратния случай - буха електричество и минимума отдавна е забравен. А въздуха е безплатен (на теория) поне за сега.
Това е правилния път мисля.
Този пост е редактиран от Mig82; 02-01-19 в 15:11.
Най-накрая доживях да видя 25ZS-S да работи като инвертор
От както снощи температурите паднаха до -6, климатика заби на 490вата консумация и така цяла нощ и продължава и сега.
Интересно е че е работил постоянно от 1 през нощта и до момента не е направил и един дефрост а U-Crown-a в хола си пуска дефрости на 2-3 часа.
U-Crown-a също работи като инвертор и на -6 поддържа температурата в хола с около 800-850 вата консумация, което за моят студен апартамент май не е зле.
До -2 на колко е работил ? На какво задание беше ?