Страница 22 от 44 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 658
Like Tree529Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2018

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    До -2 на колко е работил ? На какво задание беше ?
    под -2 минималната му консумация при мен е 480 вата под тази стойност падне ли и влиза в офф.
    До -2 минималната консумация беше 350W.
    Сега е на 24 задание а в стаята е 22.
    Имам чувството, че климатика ми е бета версия и има доста големи проблеми с регулацията на компресора.
    Например вчера цял ден външната температура беше около -2 и работеше в непрестанен он/офф а сумарната консумацията за час беше 290W.
    Тъпият климатик можеше да слезе на 300вата и да си работи постоянно с тях ама не, той предпочиташе да се развърта до номинал, после да слиза до 350 вата и да спира да работи и това около 100-тина пъти за деня :D

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Май на твоя ZS-S по инерция са му сложили софтуера от ZM-S. [emoji16] Определено не работи както трябва. Аз бих му ударил един "master reset", така за профилактика.
    JOKVN одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2018

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Май на твоя ZS-S по инерция са му сложили софтуера от ZM-S. [emoji16] Определено не работи както трябва. Аз бих му ударил един "master reset", така за профилактика.
    Виж за това не съм се сещал да го пробвам.
    Може довечера като се прибера да видя дали ще има някакъв резултат, но като си знам какъв ми е късмета, може да няма резултат :D
    Единственият път, когато съм виждал климатика да пада до обявения минимум беше, когато външната температура беше над 6 градуса.
    Под 6 до -2 минимума се покачва на 350 вата и под -2 на 480 и никоя сила на света не може да накара климатика да слезе по-надолу при обявените условия...

5. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

С какъв уред го мериш,да не би ватметъра ти да е бъгав?

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от alextk69 Виж публикацията
    под -2 минималната му консумация при мен е 480 вата под тази стойност падне ли и влиза в офф.
    До -2 минималната консумация беше 350W.
    Сега е на 24 задание а в стаята е 22.
    Имам чувството, че климатика ми е бета версия и има доста големи проблеми с регулацията на компресора.
    Например вчера цял ден външната температура беше около -2 и работеше в непрестанен он/офф а сумарната консумацията за час беше 290W.
    Тъпият климатик можеше да слезе на 300вата и да си работи постоянно с тях ама не, той предпочиташе да се развърта до номинал, после да слиза до 350 вата и да спира да работи и това около 100-тина пъти за деня :D
    На задание 24 да прави 22 с 480w. консумация нещо му има. На табелата трябва да пише коя година е произведен да не са сложили външно от zm-s

7. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Mig82, на теб каква ти беше идеята да инсталираш 20ка вместо 25ца?
    Не се ли опитваш точно този он-офф да пребориш така?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

20ZMX е със същия компресор (топлообменникът е различен), в същото малко стайче (13,5м2), поддържа 24-25, при външна -10, с около 300-340W консумация. Работи на Auto, като повечето време е на 2-ра или 1-ва степен. Дали не липсва фреон?
    Gyokov, те машините са еднакви. С еднакви минимуми и дебити на първите степени. 25-цата би трябвало да слиза точно колкото и 20-цата. Даже документирано го има, по-нагоре ви споделих един пост на @charliii, от миналата година, като потвърждение.
    Този пост е редактиран от rosswen; 04-01-19 в 15:41.

10. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

При мен днес zs -s не е изключвал нито веднъж,от сутринта е настроен на 24.Външната температура варира от -2до0гр но със силен вятър,консумацията му в момента варира между 180-190вата.
    rosswen одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2018

Как мога да разбера дали външното тяло не ми е от ZM-S ?
    На табелата мише 25ZS-S, но те тези измекяри от VIMAX, може преспокойно да си ми сменили табелите, ако има начин да разбера и се окаже така, ще ги съдя жестоко.

П.С. не би ли трябвало да не може да се комбинира външно тяло на ZM-S с такова на ZS-S ?

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията
    Mig82, на теб каква ти беше идеята да инсталираш 20ка вместо 25ца?
    Не се ли опитваш точно този он-офф да пребориш така?
    Идеята ми беше да не преоразмерявам точно за да избегна он/офф както и стана. Просто четох и чужди форуми и там хората славяни като нас не са африканци ... а слагат без преоразмеряване 12-ки в 30-на квадрата. Ако машината е изрядна и изолацията добра не би трябвало да има проблем с този 20zs-s да се топли 20-22кв.м. Но още не съм го видял реално под -7 ... да не бързаме.

alex , пошегувах се за външното.
    Gyokov и alextk69 харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2018

Май подът ми е много студен а на тавана и на стените има вътрешна изолация и май затова нещо се побърква климатика.
    Подът ми тази сутрин беше 16.5 градуса а температурата в стаята около 22.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Не зная дали е от пода. Моят също е студен, над неотопляемата част от магазина е стаята (над складчето). Климатикът, обаче бие точно в пода и го загрява.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2018

Мисля да извадя температурния датчик може би ще подобри нещата, понеже горе над вътрешното тяло температурата е наистина висока а на метър от пода е доста по-ниска.
    При инсталацията на климатика ми го забиха на 7см. от тавана, да ги питаш защо...

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Могло е да им направиш забележка и да поискаш да го свалят по надолу.

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Нищо чудно, оттам да ти идват проблемите. По сервизно, минималното отстояние е 10см. А е по-добре, разстоянието да е дори по-голямо. На 2-те ми МХИ-та изрично им бях разчертал, къде да ми монтират вътрешните. И 2-те са на около 25см. от тавана.
    tony34al одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 44 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  2. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  3. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  4. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40
  5. MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF/SRC 50 ZJX-S или DAIKIN FVXS50F/RXS50G - подов климатик
    От George Achov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 24-01-13, 11:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе