Очаквах че е китайски както на повечето машини от ниския клас. Много добре.
Очаквах че е китайски както на повечето машини от ниския клас. Много добре.
ZS-S няма нищо общо с нисък клас климатизатор....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Класа не се ли определя от екстрите ?
Естествено, че не...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Зацъка ли инвертор on/off изпада от класациите на инверторите.![]()
Моят ZS-S коментар,
Кондензаторът е много добър, двоен ред и голям размер.
Качеството на изработка е много добро
Би трябвало да е най-мощният компресор за климатик
Защитата на PCB картата е много добра
За мен успешен продукт.
Климатик в средната класа, дори малко по-висок.
Mig82, всяка марка класифицира моделите в категория, спрямо хардуера вложен в тях. Екстрите не са нещо което ще направят една машина по добра от друга, предвид хардуера вложен в хладилната част. И предвид тези фактори, всяка машина има силни и слаби черти (свързани с хардуер и софтуер), които трябва да се вземат предвид при избор. Друг е въпросът, че масово продаващите тази техника изобщо не са запознати какво има вложено в машините които продават и целта е само печалба чрез "надупване" на клиента.
@Aleksandars, четейки написаното оставам с впечатление, че при ZS-S серията има вложен хардуер, който я отличава от нскя клас машини, в посока нагоре. Така ли е, наистина? Питам, защото не съм разглобвал.
Петко, ZM-S е предшественика на ZS-S.
Ама тея от MHI са упорито тъпи. Още ползват едностранно фолирани платки и премостват с джъмпери. И компресора не е тяхно производство, а на тайванска фирма по техен лиценз. Ми то няма абсолютно нито една част дето да е тяхно производство. Освен пластмасите. Какво им харесвате...
Румба, даден продукт се харесва,главно заради неговата работа. В Бг не сме толкова богати,че да робуваме на марки. В момента,около 8 градуса, даже съм го изключил. Но ,когато се задържа по-дълго време -5/-8 градуса, че и по-студено - съседи спираха техните,а мхи-то си работи без проблем. За пъшкания,стенания ,стъргане на комшийските- няма да коментирам. Изразявам скромно мнение като потребител,четящ редовно форума и наблюдател.
При мен се оказа , че е по-тих , по-икономичен и с по-нисък минимум (дори под -2°) от преждепребиваващия на негово място японски хиперинвертор с COP 6.5 и скрол компресор.
А както виждате мислих че е ниския клас на марката (впредвид цената му). Така че "Око да види , ръка да пипне" и тогава харесването ...
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 28-01-19 в 11:25.
Много добре! Улучил си машината. И все пак е добре да споменеш марката и модела на японския. Така се създава впечатлението, че MHI-то е по-добро от всички за японския пазар, а знаеш, че не е така. Най-малкото, защото при тях дори базовите са хипер инвертори, спрямо европейските модели, при които хиперинвертор е по-скоро търговски трик. Хич не са много моделите като твоя Мицу.![]()
Прав си, не са. Но незнайно защо някои ги плюят, че нямали плазма и четки за самопочистване, за това били по-лоши от други модели "висок клас". Високият им клас е с мощни, двойнороторни компресори, големи двуредови топлообменници. От 20-35 сериите са с по 140W минимум на отопление и високи максимали. 50-ката и 60-ката слизат на 180W, вадят големи дебити, с ниски нива на шум, което за големи помещения е много голям плюс. Отделно, че и ефективността им е доста добра, дефростът също. Колкото до японците...някоя от по-малките, Тошиби, от серия като твоите, с най-голямо удоволствие бих я забол в спалнята си, ако попадна на читава такава. За сажаление, в моя край, сме мноого далеч от цивилизацията и всичко свързано с намиране на качествен к2у, както и неговото сервизиране, би предатавлявало огромна трудност и много гимнастики.
Този пост е редактиран от rosswen; 28-01-19 в 11:46.