Лепенка хиперинвертор слагат само на zsx, zmx. Zs-s не е хиперинвертор, а Mig82 е със 20zs-s.![]()
Лепенка хиперинвертор слагат само на zsx, zmx. Zs-s не е хиперинвертор, а Mig82 е със 20zs-s.![]()
Уж съм изчел доста теми, но не си спомням да съм намерил такава, която да обяснява, защо се покачва минимумът, при ниски темератури.Това някакъв вид защита на компресора и самата система ли е, или просто за да имам за какво да искат пари за по-скъпите машини?На високия клас машини или не се покачва, или го прави при доста ниски температури.То ясно, че софта е различен, но се чуда дали не е някакъв вид защита.20zs-s съм го забелязал, че първо покачва с около 30в, после със 110в, и накрая с 80в, или иначе казано минимума изглежда така: 185~190 после 215~220, 225~230 и 405~410.Точно при какви температури го прави не съм засичал.Това са минимумите, до които слиза.Примерно днес цял ден си цъка на 185-270-185. При такава работа за деня е 5,4квч, или средно по 225в.Това е при зададени 23 градуса.Он офф почва почва след последното покачване.Още не е застудавяло(от както го сложих) за да видя как ще е в стаята, но подозирам, че до -6 -7 няма да има нужда от покачване на минимума, но за съжаление не го избирам аз.
Последен офтопик.
Имал съм случай (действително само един път) да мине удара през рутера и да убие няколко ланки след него в локалната мрежа, като той самия оцелее. За това и на работа и в къщи Нета идва по оптика директно вътре. По кабелната дадох 3 тв жертви на времето. Там ми сложиха галваничен разделител и аз навсякъде ползвам сеттопбокси за допълнително подсигуряване.
ZS-S е средния клас/premium на MHI. Хипер инвертори водят серията Diamond. Това са предшественикът ZMX и наследникът ZSX. При тях дори на външните тела има надпис "Hyper Inverter", с което аз веднъж се пошегувах, че машината си е заслужила лепенката.Покачването на минимума го има и при Тошиба, Фуджицу и т.н. Каква е причината точно-не знам. Например, моят 20ZMX(хиперинвертор) не си покачва минимума. Чак под -10 го дават, но и тогава не съм го хващал. Следващата серия, ZSX са с доста по-нисък минимум, но започва степенчато да вдига минимума, под +4гр. При някои от Тошибите - Дайсейкай, има покачване под +2гр. 20-35ZS-S вдигат минимума си под -2гр. външна, като се покачва до около 400W. Хубавото е, че е показано точно и ясно в сервизните, при кой модел с колко се покачва и при какви температури. Последните години, сервизните им ръководства са много коректни. Няма скрито-покрито.
Този пост е редактиран от rosswen; 28-01-19 в 17:32.
А някой може ли да даде определение на "хиперинвертор". Ама не на Кондекс, чел съм го и според мен е меко казано глупаво.
Определението "хиперинвертор" съществува само в България....
От Кондекс претендират, че това определение е измислено от MHI. Сега се сещам, че бившият трансформаторен завод "В.Коларов" в София сега е MHI. Ако пусна запитване до тях, дали ще ми отговорят?![]()
Ама с лепенката "хипер", можеш да се фукаш пред комшиите. [emoji16]