Явно съществува и на други места.
Блажени са вярващите...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Сашо, аз мисля, че трябва да има начин да се различават (за неподготвения потребител) климатиците от висок клас, предвид това, че се навъдиха всякакви китайски ментета с означението инвертор. То други реално няма. Разбира се, че няма нищо общо инвертор от ниския клас и такъв от високия.
Този пост е редактиран от Mega; 29-01-19 в 22:25.
Не е "хиперинвертор" , ето данни от сервизното ръководство на 20Zs-s за декларирания COP при различни температури. На 7° дават COP = 6.1 ... Ако беше с японско ДУ навсякаде в БГ щяха да пишат хиперинверторен.
За избора на марка и модел при едните и другите си много прав
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Ами никой така и не даде смислено обяснение на термина "хиперинвертор". За мен поне COP=6,1 си е супер, даже хипер. Колко трябва да е COP-а, за да е "хиперинвертор"? Защо твоят да не е? Защото няма надпис ли? Най-важното е ти /потребителя/ да си/е доволен, пък кой какви щуротии си измисля да си продава стоката не е от значение.
Тази таблица май нещо не е вред. При +2градуса е 4,7 , а по надолу пак при +2 е 2,6.
Ако на 20ZS-S копа е 6,1 при тая температура, то на 10G2KVP-E трябва да е 12,2, еб@си!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Много убави коп-чета написали по етикетите, само че до сега никой не ги е виждал в реални условия.И накрая от енергото бам - 300 лева сметка...
Данните от Евровента сочат, че на RAS-10G2AVP-E/RAS-10G2KVP-E, при температура +7 отдаваната номиналана мощност е 1.04kW и СОР-а съответно е 6.8.
При +7 стойностите са близки, но разликата от 800-900 лева си проличава при отрицателни температури, където копа на Тошибата е много по-висок.
Все пак не са ли машини в различни класове ?
Не знам, Джак. На -12, 60-ката консумира около 700W, в 115м3, с немалки загуби, поддържайки 24гр. При това, работи само на 2-ра степен (low). 20-тицата, на -10, си бръмчи на около 300W, ако няма мъгла, поддържайки 24-25гр., в 35м3, над студен склад. Той работи основно на 1-ва и 2-ра степен. 25ZS-S, в доста студения и мъглив месец, с температури от -2 до -15, имаше средна консумация 420W/h, в 40м3 стая в къща, без изолация и ледено студени таван/под и нептопляеми съседни помещения. Той също работи основно на 2-ра степен. Поддъражни 23-24гр. В съседната стая беше +5гр.
П.п. Алекс, Тошо е по-висок клас от ZS-S и с по-сериозен хардуер. Дайсейкай, можеш да го сравняваш със ZSX-S/W на МХИ.
Този пост е редактиран от rosswen; 30-01-19 в 15:41.
Този пост е редактиран от ilieff; 30-01-19 в 15:56.
Този пост е редактиран от rosswen; 30-01-19 в 19:13.