Що не го резна като на дайкина?
Що не го резна като на дайкина?
Джак , тоя вариянт съм си го зплюл за след гаранцията
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Идеален е, именно този Дайкин визирах, в по-предния си пост. Обаче изисква повече умения и прецизност. [emoji481]
Много ми е интересно през зимата(ако има снегове) как ще работи и дали ще замръзва с тези огромни дупки.
МЕ-то е с един голям - 42мм отвор и там няма дори и наченки на запушване. Но при мен работи доста разтоварен. Имам едни съседи, които са с FH, в къща без изолация и него съм го виждал с огромна висулка и почти запушен отвор. Отделно, на МЕ дефростът не е като на Хевито. То рядко дефроства, когато е станало на снежен човек, обикновено го прави по-рано, знаете алгоритъма там. Другото Хеви (60-ката) също дефроства само при крайна нужда, но там грижи няма. Хем е изработена по различен начин тавата, хем е с 5 отвора ф20, под целия топлообменник. Ще споделям отзиви зимата. Иначе, голяма елипса, под топлообменника е възможно да се направи, доста елегантно. Два успоредни разреза, под топлообменника, с дремел и диск с малък диаметър, като много да се внимава, да не се засегне топлообменника. След това, с боркоронка, с подходящия диаметър и едва показващо се свредло (колкото да поведе), в двата края и може да се получи много сполучлива елипса. Хубавото е, че отстоянието между тава/топлообменник, при тези модели, е голямо. Между 14мм (в най-ниската си част) и 20мм.
Ето ви за модел. То не са елипси, а са си правоъгълни отвори, закръглени накрая.
Изпратено от моят ZTE A2017G с помощта на Tapatalk
Така де, не са елипси. А и размерите хич не са малки.
Само единия прорез, се равнява на повече от 4 отвора ф20. Сиреч, сумарно сечението на двата прореза, се равнява грубо на 10 отвора х ф20, плюс още един ф25.
И все пак, проблема се решава с един нагревател...
Наплашихте ме и взех, че затапих единия отвор, с тапа за тръби.
Днес пак я слушах машинката. Много тихи външно и вътрешно тяло. Не се чува високочестотния шум, независимо от натоварването, който понякога се чува от вътрешното на ZMX-а, в режим охлаждане. А ZMX е с 1,5м по-дълъг тръбен път. Определено има напредък, при по-новите машини. Минимумът на охлаждане, при 25ZS-S е 150W. С 50W по-висок от този на ZS-W. Което е отразено и в сервизните. Zs-w слиза на 15об/с на компресора, на охлаждане, а zs-s на 20 об/с.
Този пост е редактиран от rosswen; 01-08-19 в 20:42.
Такава ли е формулата? Оборот в секунда 10w?
Този пост е редактиран от rosswen; 02-08-19 в 21:49.
Джак. На дадена предавка(примерно 6-та) метрите за оборот или оборотите за метър са си винаги еднакви. Независимо дали си нагоре, надолу, натоварен или не. Освен ако не ти буксува съединителя естествено
Това за протокола. Иначе разбирам какво искаш да кажеш.
Добре, тогава да кажем метра/секунда за оборот.![]()
Тази дискусия отива към шофьорския форум...
Моля, да се придържате към темата!