няма да пипате датчиците ей![]()
Истината е, че неговата къща е с по-малки загуби от моя апартамент. [emoji16]Другото да каже.
И на мен ми е интересно и следя темата с интерес, понеже обмислям покупката на 20 ZSS. Нека Mig82 да сподели повече по въпроса, ако желае де.
Мдааа, усещам как на новите модели климатици вместо NTC/темристор температурата ще се мери с чип и ще се предава по I2C шина.![]()
Ами писал съм преди време , външна и вътрешна изолация. На тавана е двойна (под и над плочата вата на кръст с дишаща мембрана). Това не е постоянна консумация писал съм че е МИНИМУМ но повечето време работи на него. Инак вдига до 350 и пак пада до 170. Вратата е на 4.4м. пред климатика но снощи беше затворена. В по топло време отвярям към 9кв.м антре за да му контролирам минимума ... то има повече топлозагуби и умишлено не му ги намалям. Байпас
На мен идеята ми да финтирам покачването беше точно да видя колко са топлозагубите и дали ще се справи машинката на -15. Покачването в моя случай биваше да е след -10 поне.Но и това е тема за експерименти.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
- - - - - - - - - -
Ти си нямаш друга работа сега![]()
Желанието за оптимизация не е от днес.
Цитат от 18.01.2012г.:
"тази марка, която първа разреши на своите клиенти да "бърникат" в параметрите на климатика и в същото време го направи достатъчно устойчив на такива интервенции ще избие рибата от продажби в България, но още всички се мислят за много велики"![]()
Mig82, последно пипал ли си нещо по сензорите на машината?
Milanov, какво би се променило ако сензора е цифров (чип с I2C) а не аналогов (термистор)?
Термистора е резистор с променливо съпротивление. С добавянето на обикновен резистор паралелно или последователно във веригата на сензора се "излъгва" управлението, че температурата е друга.
I2C е предаване на информацията в цифров вид - с "0" и "1". Може и кодиране да се сложи. Тогава "излъгването" ще е много много сложно.
milanov , Излъгал съм го още от сега тоя замисъл. Абе човек реши ли нещо ...Има хора в ледени води скачат
Честито на именниците !
С 5W крушка с нажежаема жичка да го подгрее.![]()
Ако питаш мен да си направят актуализации на софтуера през сервизен порт. Идват казвам им какви са топлозагубите , вкарват софтуера плащам и си тръгват. Аз не съм влагал в тая топлоизолация да ми харчи колкото без нея ! Въпросът не е в стотинките разлика , а да има прогрес.
- - - - - - - - - -
Алекс ще ти отговоря тук в темата вместо на ЛС , че може да е полезно за някой :
1. Както си върви климатика натискаш големия светещ бутон на вътрешното тяло с палец и задържаш.
2. Климатика се изключва но да не ти пука продължаваш да държиш за 30секунди докато не чуеш биииип.
3. Пускаш го от ДУ и вече не ти гони +2° от заданието.
За отказ повтаряш нещата само че трябва да чуеш бип бип бипслед 30те секунди.
Не знам какъв ще е ефекта в твоя случай , при мен по бързо слиза на минимум-почти веднага.
Тази гимнастика работи ли и при стария ZM-S? Искам като му задам 18°С, поне да не качва над 20°С, когато навън е по-топло. Сега, в студа, работи добре, но не ме устройва. Не ме интересува минимума.