Страница 24 от 44 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 658
Like Tree529Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S

няма да пипате датчиците ей
    mystikalrs одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Mig82 Виж публикацията
    Mig82, извинявай, но има нещо много странно при работата на твоята машина или ни спестяваш някаква подробност за помещението.
    Как 20ка топли 22 кв.м помещение с 200W и при положителни и при отрицателни (-7 градуса)?

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Истината е, че неговата къща е с по-малки загуби от моя апартамент. [emoji16]Другото да каже.

5. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията
    Mig82, извинявай, но има нещо много странно при работата на твоята машина или ни спестяваш някаква подробност за помещението.
    Как 20ка топли 22 кв.м помещение с 200W и при положителни и при отрицателни (-7 градуса)?
    Изолация може би?

6. Member
    Тук е от
    Oct 2018

И на мен ми е интересно и следя темата с интерес, понеже обмислям покупката на 20 ZSS. Нека Mig82 да сподели повече по въпроса, ако желае де.
    Gyokov одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Мдааа, усещам как на новите модели климатици вместо NTC/темристор температурата ще се мери с чип и ще се предава по I2C шина.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Ами писал съм преди време , външна и вътрешна изолация. На тавана е двойна (под и над плочата вата на кръст с дишаща мембрана). Това не е постоянна консумация писал съм че е МИНИМУМ но повечето време работи на него. Инак вдига до 350 и пак пада до 170. Вратата е на 4.4м. пред климатика но снощи беше затворена. В по топло време отвярям към 9кв.м антре за да му контролирам минимума ... то има повече топлозагуби и умишлено не му ги намалям. Байпас

На мен идеята ми да финтирам покачването беше точно да видя колко са топлозагубите и дали ще се справи машинката на -15. Покачването в моя случай биваше да е след -10 поне. Но и това е тема за експерименти.

Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Мдааа, усещам как на новите модели климатици вместо NTC/темристор температурата ще се мери с чип и ще се предава по I2C шина.
    Ти си нямаш друга работа сега

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Желанието за оптимизация не е от днес.
    Цитат от 18.01.2012г.:
    "тази марка, която първа разреши на своите клиенти да "бърникат" в параметрите на климатика и в същото време го направи достатъчно устойчив на такива интервенции ще избие рибата от продажби в България, но още всички се мислят за много велики"

11. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Mig82, последно пипал ли си нещо по сензорите на машината?

Milanov, какво би се променило ако сензора е цифров (чип с I2C) а не аналогов (термистор)?

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Термистора е резистор с променливо съпротивление. С добавянето на обикновен резистор паралелно или последователно във веригата на сензора се "излъгва" управлението, че температурата е друга.
    I2C е предаване на информацията в цифров вид - с "0" и "1". Може и кодиране да се сложи. Тогава "излъгването" ще е много много сложно.
    Gyokov одобрява това.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

milanov , Излъгал съм го още от сега тоя замисъл. Абе човек реши ли нещо ... Има хора в ледени води скачат Честито на именниците !
    JOKVN и milanov харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

С 5W крушка с нажежаема жичка да го подгрее.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Ако питаш мен да си направят актуализации на софтуера през сервизен порт. Идват казвам им какви са топлозагубите , вкарват софтуера плащам и си тръгват. Аз не съм влагал в тая топлоизолация да ми харчи колкото без нея ! Въпросът не е в стотинките разлика , а да има прогрес.

- - - - - - - - - -

Алекс , виж какво намерих в сервизното. Не ми е ясно какво точно и как го прави , но сякаш е някакъв вид компенсиране :

Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
    Алекс ще ти отговоря тук в темата вместо на ЛС , че може да е полезно за някой :

1. Както си върви климатика натискаш големия светещ бутон на вътрешното тяло с палец и задържаш.
    2. Климатика се изключва но да не ти пука продължаваш да държиш за 30секунди докато не чуеш биииип.
    3. Пускаш го от ДУ и вече не ти гони +2° от заданието.

За отказ повтаряш нещата само че трябва да чуеш бип бип бип след 30те секунди.

Не знам какъв ще е ефекта в твоя случай , при мен по бързо слиза на минимум-почти веднага.
    Gyokov, stiv13, necata2 и 5 други харесват това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Тази гимнастика работи ли и при стария ZM-S? Искам като му задам 18°С, поне да не качва над 20°С, когато навън е по-топло. Сега, в студа, работи добре, но не ме устройва. Не ме интересува минимума.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2018

Ако питаш мен да си направят актуализации на софтуера през сервизен порт. Идват казвам им какви са топлозагубите , вкарват софтуера плащам и си тръгват. Аз не съм влагал в тая топлоизолация да ми харчи колкото без нея ! Въпросът не е в стотинките разлика , а да има прогрес.

- - - - - - - - - -

Алекс ще ти отговоря тук в темата вместо на ЛС , че може да е полезно за някой :

1. Както си върви климатика натискаш големия светещ бутон на вътрешното тяло с палец и задържаш.
    2. Климатика се изключва но да не ти пука продължаваш да държиш за 30секунди докато не чуеш биииип.
    3. Пускаш го от ДУ и вече не ти гони +2° от заданието.

За отказ повтаряш нещата само че трябва да чуеш бип бип бип след 30те секунди.

Не знам какъв ще е ефекта в твоя случай , при мен по бързо слиза на минимум-почти веднага.
    Благодаря за инфото. Ще тествам и аз.

Винаги съм твърдял, че писането на ЛС убива форумите. Целта е да споделяме инфо с аудиторията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 44 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  2. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  3. Сервизни ръководства за климатици Mitsubishi Heavy Industries
    От MHIEhelp във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 41
    Последно: 17-11-15, 15:17
  4. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40
  5. MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF/SRC 50 ZJX-S или DAIKIN FVXS50F/RXS50G - подов климатик
    От George Achov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 24-01-13, 11:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе