Решетките са за да пазят задната част на машината при транспорт от нараняване. Когато е монтирана не са нужни, зимата повече пречат. Махаме ги превантивно, не само на Тошиба, там най-малко има проблеми с тях. По-голям беше проблема с предните решетки на Daikin, там не можем да ги махнем. Доста километри направихме едно време, като ги монтирахме. Да висиш на -10 градуса да подлагаш излоация на нови машини е прекрасно. Звуци при климатиците винаги може да има. Тези дни, когато беше студено MHI-то от подписа, реши да се прави на щурец. При това само нощем и затворено. През деня и разглобено, външното тяло се прави на умряло. Така три дни, не намерих причината. Накрая WD-40 по всички ъгли на ламарината и забрави да е щурец. Всичко се случва. Тук просто пишат само хората с проблеми и се създава впечатление, че машинните са проблеми. Като цяло с добрите машини проблеми няма, ако има са нищожни като брой.
Този пост е редактиран от Mega; 02-12-17 в 14:12.
На 35 ZM-S мога да потвърдя също, че външното трака - вярно че спектъра на звука при мен е различен - прегледан е и от вносителя - ами така си работи самия компресор. В горните видеа наистина сякаш има и допълнително тракане от ламарина някъде около компресора и то може да се отстрани, но звука от работа на самия компресор си е такъв - шумен. При този модел хубавите тампони са задължителни, както и /при възможност/ да се добави еластична изолация м/у стойките и стената, както и м/у стойката и болтовете, които я крепят за стената. Като от всички тези мерки крайният ефект пак няма да е задоволителен, особено за хора със запазени слухови качества.
Сравненията са ми с няколко модела на МХИ от 20-ка до 35-ца, преминали през едно и също място, както и в различни други условия.
Напр., 25-35 ZJX външното тяло работи почти недоловимо при същите условия, 20-25 ZD-S, макар и малко по-шумно пак е доста по-тихо от от ZM-S, а при новия модел новостта е по отношение на вътрешното тяло - поне така разбрах от вносителите. - което не предполага съществена разлика в работата му.
Честно казано - не са споменавали за втулка - не съм попадал и на коментари по въпроса - може ли да споделиш за какво иде реч!?
И, не бих казал, че точно нещо такова някой е признавал - просто казаха, че такава е нормалната работа на модела - подчертавам, че двата, с които имам досег тракат, но една идея по-малко от твоя, все пак.... Бе, като се замисля, шумни ми се струват, в сравнение с доста друго наоколо.... - та какво прави тази втулка, къде и коя е!?
А, за тази втулка знам от теб тук, всъщност - аз нямам проблем с нея....за сега и не съм имал по другите им модели - старите съм ги разпарчетосвал на съставни части по болтчета, някой път съм ги сглабял доста небрежно, но никога не се е обаждала тази втулка - на нея слагах някаква тънка грес, колкото да не е на сухо - всъщност, вече не помня, но май не беше точно такава втулката....
Апропо, сигурен ли си, че точно пък от нея ти трака така - някак си съм по-склонен да приема, че нещо се случва с пластмасите, което се намества при процедурата по "отвори-затвори", а след 1м. се размества от микро-вибрациите на вътрешното тяло - огледай внимателно когато се появи, напр. да не трепти някое от перата на вертикалните клапи....
Също така - турбината се държи в десния край към оста на мотора с болтче - провери ли го да е затегнато?
Имам преки наблюдения над 2 бр. 25zix и една 35-ца, които доколкото знам са със същите компресори, като тези на zm и zs сериите и там такива драми не съм виждал...пеят ли, пеят.
Sent from my iPhone using Tapatalk
8-ма година със ZIX-S, никакви проблеми. Преди дни започна да се прави нощем външното на щурец, но се разбрахме. Просто като модел са морално остаряли. Има машини с двойнороторни компресори и по-добри данни.
Не вярвайте на сервизните. Питайте хора, които са ги отваряли конкретните машини. Мисля, че производителите са за почнали прилагането на двойни стандарти за различните потребители.
Първата внесена серия са 6.Захранка.
Би ли ни пратил снимки на компресора?