При панасоник компресора изключва, ако входяща - зададена температура > 2.0° за три минути. Включва след 3 минути, ако входяща - зададена температура < разликата при изключване на компресора.
При панасоник компресора изключва, ако входяща - зададена температура > 2.0° за три минути. Включва след 3 минути, ако входяща - зададена температура < разликата при изключване на компресора.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 22-03-18 в 17:46.
Миланов я си представи да го изведеш тоя датчик в коридора ,ще се родиш .. няма да изключва изобщоИли може да се замени с потенциометър на стената ,и ти да решаваш колко градуса е
![]()
Още преди две години имаше писано по въпроса. Ако не се лъжа момчето го беше изнесло на няколко метра и в буркан. Явно и на него му е било втръснало от ненужното непрекъснато включване/изключване. Та така.
Алекси досега щеше да го е изтъргувал поне 3 пъти.И ще е прав.
Цената на климатика, който закупих от Power Clima беше точно толкова, колкото и на сайта на вносителя. Не, че не можех да звънна на вносителя и да си "изпрося" едни 5-10%, ползвайки името на фирмата за която работя. И щях да я получа, със сигурност.
Идеята с която закупих климатика от Power Clima беше елементарна: купувайки клима от тях, ще получа по-безпроблемна хардуерна ревизия/партида (няма да обяснявам защо, защото ще е обидно за интелигентната част от хората, пишещи във форума).
Цената на монтаж също няма да обсъждам, защото получих това, което поисках в предварителният ни разговор. И, Бога ми, от Power Clima могат да потвърдят, че в нито един момент не съм коментирал цена на монтаж. Включително ми предложиха (ако искам, понеже им споменах че в някои страни вакуумирането след монтаж е 5 часа) да ми вакуумират системата колкото пожелая: 5-6-7 часа, без промяна на цената.
За да не каже някой, че съм им познат, ще кажа, че се видяхме наживо в деня на монтажа.
Климата вече втора година работи безпроблемно. И използвам повода да изкажа огромната си БЛАГОДАРНОСТ.
На чок тарикатите им пожелавам здрави гърбини, за да могат да си плащат в последствие "икономията" и "далаверката".
Отделно, на снайпер-а пожелавам да започне и завърши успешно един базов курс по правопис (може за по-евтино да посещава съответните часове в някое начално училище от 2-ри до 4-ти клас).
Живи и здрави![]()
Този пост е редактиран от whitewizzard; 29-04-18 в 15:09.
7 часа правилна работа на една хубава двустъпална вакуумпомпа не превишава в никакъв случай 50 лева. 105 лева е цената на присъствието на монтажника през това време. Тези някои страни, където вакуумирането на машини до 12kW топлоотдаване продължава 5 часа, са Сомалия и някои по-бедни райони на Банградеж, където трудът е почти безплатен, както и качеството му. Както и вакуумпомпата, разбира се. Няма да коментирам защо, че ще е обидно за по-интелигентните читатели
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
В Италия и Германия се използва един газ за тези цели, особено когато навън е по-студено, след което помпата вади него. Разбира се, тъпи говеда има по целия свят, включително и там, където споменаваш, но нека не обобщаваме и пишем глупости
Не си изключение от правилото, за което писах в предният си пост. Ако трябва да бъда директен - ти си като емблематичен пример за него.
По тази причина, на такива като теб (без да се обиждаш) не бих им поверил дори транспорт на климатика.
За всяка една дейност има Стандарт. И независимо какво мислиш за Стандарта, той се изпълнява. Какво мислиш ти - у вас, пред жената, децата и т.н., но никога пред клиент. От мен да го знаеш. Фактът, че пренебрегваш част от нещата (Стандарта) те прави автоматично аутсайдер. Професионалистът никога не го прави.
За това са форумите, да си споделямеБез да ми се сърдиш, но не бих се наел да върша каквато и да е работа на клиент с такива разбирания и начин на мислене
Какъв е този стандарт за 5 часа вакуум хаха. Има си сервизни документи на всички климатици,там пише да се гледат уредите и като стигне дадено ниво се чака 10-15 Мин.и това е.
Е как не си чувал?! Даже по улиците се срещат вакуум помпи за такива монтажи:
П.С. Явно много тежък тоя вакуум, щом на такава машина го транспортират.
Сложих ти един лайк отдолу, но да знаеш, че е с два минуса! Стандартът казва 30 минути и достигане на вакуум 1Pa, при машини до 12 kW и околна температура над +10°С. От там нататък започват разсъждения и приказки под шипковия храст от ( хммм, пропускам), които нямат азот.