Много капризни някои климатици. Подов Дайкин, монтиран зад гардеробче...и нищо не му пречи. До софтуер е, до софтуер.![]()
Много капризни някои климатици. Подов Дайкин, монтиран зад гардеробче...и нищо не му пречи. До софтуер е, до софтуер.![]()
Не е само до софтуер и ти го знаеш. Как, като отчита температура, доста по-висока от реалната в помещението, ще работи адекватно? Зная, че визираш МХИ-тата, на някои може и софтуера да им куца, никой не твърди, че е перфектен. Фактът, че в някои помещения работят така, както трябва, противоречи на написаното от теб. Явно някои софтуери са "по-гъвкави", други-не. Но това, което каза за местоположението, е против всякаква логика.
П.п. Вземи си подов Дайкин, като толкова ти харесва. Ама и на него мана ще намериш, в това никой не се съмнява.
Този пост е редактиран от rosswen; 21-03-18 в 23:19.
Като се научите да пишете грамотно, участниците ще виждат какво сте написали и ще осмислят казаното от Вас!
Този пост е редактиран от Aleksandars; 22-03-18 в 07:24. Причина: Неграмотен пост!
По скоро масово човек като има проблем го тръби навсякъде с цел помощ или може би ...колкото да му олекне. Споделена болка - половин болка. Доволните доста рядко се завръщат във форума и дори още по рядко споделят обратна връзка.
Също така, до сега всички оплаквания, бяха свързани с некачествен монтаж. Ми карайте си и колите без масло и гориво, пък чакайде да работят и вървят както трябва.
Няма къде да го сложа подовият дайкин.Никога не съм предполагал, че някой ден ще ползвам климатик (подов) за да оставя свободно местенце. Доста интересно развитие за on/off-а на zm-s, но подробности в другата тема.
( Как няма да е нон стоп on/off като работи с хистерезис 0,5градуса при сензора за стайна температура.)
Заключени са и двете теми за zm-s.Където и да го напиша ще е офф-топик.
Здравейте, можете ли да ми препоръчате топлоизолация за тръбите на климатика, които са отвън зад тялото ?
Интересува ме материал, вътрешен диаметър и дебелина?
Ако можете да препоръчате и място от където да я закупя в София, ще съм много благодарен.
Вътрешния диаметър сам ще си го измериш, може да опкаковаш целия пакет с ISOPIPE UV
изолация за тръби
На един познат го извадихме извън климатика, от дясно на около 10-15см. Напъхан е в кубче от фибран т.е по няколко см. изолация от всички страни.И като за капак една картонена кутия от горе му.
Изолация та дрънка.
С тази простотия датчика стана по инертен и дори в миналата топла събота с външна 15..17градуса при задание 22 времето за on стана 12мин, а off-а 22мин. Стайната 23. Не се стърпях и наврях един ntc термистор до сензора и косвено премерих на каква температура вкл. и изкл. Понеже вече on цикъла е извън минималните 10мин. работа на компресора може вече нещо да се измери. Преди описаната простотия (простотия, защото не би трябвало ползвателя на климатика да прави такива ...неща) за 10мин. при сензора се вдигаше с няколко градуса температурата.
Та какво отчете мултицета - включва на 24,2градуса и изключва на 24,7. ( Около над 20 пъти повтаряемост направи, когато го "изолирахме".) Т.е. работи с хистерезис 0,5..0,6градуса, което си е доста малко. Особено на ниска скорост на вентилатора. Такива като 3..5мин off вече няма.
Питах го сега на по студено как е, прави си същата повторяемост - 24,2вкл/24,7изкл. но много по-дълго време работи от колкото преди. Еми това е.