Тоя е бил по зле и от моя.
Дай му силент, 24°, вентилатор на 3 и не го пипай 2 дни. После ще кажеш как е.
Тоя е бил по зле и от моя.
Дай му силент, 24°, вентилатор на 3 и не го пипай 2 дни. После ще кажеш как е.
При мен 2-хевита НЕ работят по един и същи начин по обясними причини.Единия е в он/офф,а другия не изключва,монтирани са на 15см. от тавана.Този с ОН/ОФФ си пукат пластмасите,но ми държи зададената темп, даже в топлото и 2-та надхвърлят с 2/3 гр, налага се да коригирам(намалям) -много тъпо. Вчера пуснах парното(локално) за проба, стана 29 гр.и при спрян климатик пластмасата пука.Има ли свиване и разширения-пука от НЕКАЧЕСТВЕНА ПЛАСТМАСА. ЛГ от подписа е в другия апартамент и е силно преоразмерен, работи он/офф и никога не е пукал и заковава темп. до десета,но е по шумен.
Този пост е редактиран от hienata76; 19-03-18 в 22:40.
При мен и 2-те Хевита поддържат доста добре заданието (леко го надхвърлят от време на време), но те са високия клас. Въпреки това, оразмеряването и мястото на монтаж, при някои модели особено, е много важно. Честно казано предпочитам леко да ми надхвърля заданието, вместо да не го стига (имал съм 2 такива машини и ми беше кофти), но това си е въпрос на лично предпочитание. Хевитата са си за топлолюбивите. Затова има различни марки и модели. А относно заданието, в топло време и necata2 писа, че много от климите, дори и висок клас не поддържат добре задание.
Важи в пълна сила за ZS-Sза да не пука !
Този с оффа е монтиран
1.в южна стая -правоъгълна
2.с/у късата стена
3.тавана е изолация 3см.ЕПС, а в другата е гипсокартон с вата.
4.Над спалнята (до ухото)
В случая преоразмерен
Като отворя към коридора, при минусови външни си влиза в правия път,не като на колегата![]()
Този пост е редактиран от hienata76; 19-03-18 в 23:38.
ON/OFF-а е незабележим само денем в дневна.За спалня за мене трябва да не изключва....
milanov, за японска машина си ти, при това не от евтините. Трябва ти нещо с много нисък минимум, сигурно с 0.5kw минимално топлоотдаване, че и надолу (реално такова, а не измишльотините, които някои производители пишат). Все пак, трябва да ти направя едно клипче на он/офф цикъла на МЕ-то, наистина е невероятно незабележимо. Иначе да съм го сменил 100 пъти до сега, не понасям дълго време да ме дразни нещо, предприемам мерки. [emoji4]
Благодаря за съвета, снощи го пуснах в режим Silent, на 24°С и на 3-та степен и с леко отворена врата към коридора и цяла нощ не е правил On/Off цикли, но може да се дължи и на ниските температури навън.
С отворена врата към коридора, консумацията се кротна на около 450-550W и ще го оставя така няколко дена да видя как е.
Ще споделя след 1-2 дена как е положението.
Този пост е редактиран от alextk69; 20-03-18 в 13:26.
Около 0-та го даваха, че е.
Днес сутринта се загледах, че външното тяло ми е леко наклонено напред.
Като се прибирам от работа ще взема нивелир, ще го проверя и ако се наложи може да подкожа нещо под тампоните за да го изправя.
Възможно ли е да е идвал от там проблема със завишената консумация ?
- - - - - - - - - -
Външните тръби нямат никаква изолация увити са само с бандажна лента, навити са зад тялото на климатика и ги обдухва студена струя въздух от вентилатора, да не би това да е проблема поради който консумацията ми е толкова висока ?
Трябва ли да се слага някакъв вид топло изолация при монтажа?
Късно ли е сега да се сложи ?
Този пост е редактиран от alextk69; 20-03-18 в 23:33.
Май нещо не е в ред монтажа и ремонта. Аз ли съм в грешка или вътрешното забито на 7см растояние от тавана и 7см от стената не е нормално?
А тръбите без значение вън или вътре трябва да си имат изолация. Външното тяло засмуква въздух от гърба (топло обменника)и издухва на вън. Така че не ги "обдухва", но ако нямат изолация не е на добре.
Над вътрешното си е добре да е поне 20-25см. инак ще образува топъл джоб , особенно на ниските скорости. Гледам че е масова практика да се завират до тавани и стени , което мисля че не е добре .