Със сигурност е на отоплителен режим, но ще пробвам това с батериите.
Със сигурност е на отоплителен режим, но ще пробвам това с батериите.
Също така можеш да обърнеш режима на работа само за тест. Това е маркова машина и позволява работа в режим на охлаждане и при ниски температури. Пусни го на охлаждане и му дай HiPower да видиш дали ще успее да задуха много студено. Така ще успееш да елиминираш опцията за топъл въздушен джоб горе високо до тавана.
Но най-вече му пусни самодиагностиката. Това е ценна функция. А утре направи викай хората дето са го монтирали да си го гледат
Докато беше в режим HI-POWER в режим на отопление, работеше добре със топла струя въздух, която беше около 40-41*С. Зададената температура беше 25*С, която така и не достигна.
Веднага след като минаха 15-те мимути, мина на най-ниска степен на вентилатора и температурата с която започна да обдухва падна на 31*С, това за мен е хладна струя.
В режим охлаждане, нагласен на 18*С и ауто вентилатор, започна да духа студена струя с температура 12*С и го спрях, че ми стана много студено...
Самодиагностиката се пуска само когато има проблем. В момента всички лампи светят все едно климатика е в напълно изрядно състояние.
При зададени 30*С стоя и мръзна на 19*С, но всичко е точно и поне консумацията на ток ми е ниска - под 400W ...
Значи утре да викам монтажната група и да ги карам да местят тялото надолу ? Тавана е на 2.40 а климатика е сложен на 7 см от тавана.
Тавана е изолиран с каменна вата и гипсокартон и сигурно задържа топлината.
Ако го изместят надолу, няма ли да ми останат дупки в стената ?
Чисто нова стена с изолация, гипсокартон и боя ... направо ще вдигна голям скандал ...
Този пост е редактиран от alextk69; 02-03-18 в 02:45.
По инсталационната инструкция отгоре и отдясно трябва да има минумим 10 см отстояние от стената, но няма как да сме сигурни че това е проблемът. Може и да не e.
Ако за 15 минути на Hi Power качва само до 40 градуса според мен може да има проблем. Аз бих извикал фирмата. Може да изтича фреон. Ако с всеки ден става все по-зле, най-вероятно е това.
Макар че съм виждал машини (конвенционални само че) на които в сервизното пише че 17 градуса разлика е в нормата и машината е ок. А при теб е 21 градуса разликата между входяща и изходяща струя. Но все пак.. инвертор. Тая въшка може да се напъне над 2 пъти повече от конвенционалка (115 RPS макс пише в сервизното). Според мен викай хората...
Успех и лека.
Тук нещо въобще не е в ред. Стая 11м2, с височина 2,40м е точно 26.40м3. Няма как проблема да е в 7те см. разстояние от тавана, при размерите на тази стаичка. Машината има номинал 3,2КкВт, което си е 120Вт/м3. Подозирам, че климатика се пуска само в определени часове и се иска след 5-10мин да е постигнал зададената температура.
Или собственика ни спестява разни обстоятелства, или машината е тотална щета, или поначало е сбъркан вида отопление.
Нищо не спестявам. Машината стои пусната постоянно, докато няма хора се държи на 20*C а вечер като се приберем се пуска на 23-24*C. До миналата студена вечер успяваше да държи температури близки до зададените, но никога не е достигала заданието т.е. в стаята е било 1-2*С по-студено от зададената. Затова често настройваме на 24 или 25*С ако искаме в стаята да е 22-23*С.
Цяла нощ е работила и е била нагласена на 24*С а сега в помещението е едва 17.8*С
Може да си голям карък или монтажната група си е свършила „добре работата”
Щом е гаранция взимай мерки да идват веднага,а не да те мотаят с дни!
Или от магазините отдолу ти дърпа страшно много топлина или машината има проблем. При нашите отопляваме с 20ZS-S 12м2 стая североизточно изложение с вътрешна изолация 5см и без съседи отгоре и отдолу. Дори вчера при -13 е нямало проблем. При 400W консумация струята е топла определено.
Я щракни една снимка на вътрешното тяло. Аз не мога да разбера ,как на 7 см от таванна е 30* а долу 18 в тая малка стая?
А външното тяло, в какво състояние е? Няма да е зле и на него една снимка. Да няма някоя "медуза" по него.
Външното тяло за 1-ви път го виждам така. Обледено е отдолу на около 7-8 сантиметра от налната част на питата и има само една обледена линия на високо на питата на около 8-10 сантиметра от горната й част. Останалата част от питата е чиста.
Съжалявам не можах да направя по-хубави снимки на външното тяло поради мястото на монтажа и наличието на един улук, който ми пречеше допълнително.
С тези магазини отдолу, липса на изолация на пода и наличната изолация на тавана, не 12, ами и 20 градуса разлика може да има.Ако си поиграе с настройките колегата, може да се докара що годе нормална работа, но за мен е сбъркана постановката.На снимките се вижда, че си затопля горе, отдолу магазина дърпа яко и затова няма необходимия комфорт.
Изолация под паркета има - 8мм хпс и когато климатика поддържаше 22-23*С в помещението, подът се усещаше топъл. Това беше преди няколко дни при същите климатични условия навън: около -4 до -5...
8 мм не е изолация, при условие, че отдолу има магазини, гаражи или други подобни.Мен, ако питаш, тази машина трудно ще я накараш да ти създаде комфорт при това място и начин на монтаж.
Добре де как до преди няколко дни успяваше да стопли помещението до 22-23 ( повече не съм и опитвал да правя в помещението, понеже на толкова ми е добре ) а сега не може да качи 19 ? даже през нощта падна на 17 ?
на -15 поддържаше 22 а сега по-лоши ли са климатичните условия, че не може ?!
Добре де не може ли да се направи някаква температурна калибрация за компенсация на тези температурни разлики между горе и долу ? или съответно да се изведе сензора някъде на по-ниско, където температурата е друга ?!
Този пост е редактиран от alextk69; 02-03-18 в 10:13.