8kWh за 24h, средно 330W. Може да си кара без да офи.
П.П.
Не е проблем разхода, ама мене лично ме дразни да работи инверторен климатик като конвенционалка.
8kWh за 24h, средно 330W. Може да си кара без да офи.
П.П.
Не е проблем разхода, ама мене лично ме дразни да работи инверторен климатик като конвенционалка.
Това го прави само ако е над 7-8 градуса.Падне ли под тази температура и почне ли да онн-офф-ва.Качва над номинал и седи близо 5 мин.Имате по-голям опит с климатиците от мен, няма нужда да казвам какво става в стая 13кв.м. на задание 23-24 градуса, влезнал в онн офф продади достигане на заданието и държащ 700W консумация близо 5 мин.
Става трагедия...
Нали е изключил защото е стигнал заданието, що държи толкова време почти на номинал. Тук е тъпотията. Хайде да направи няколко такива цикъла и после да развърта до 300...макс 400W и да сваля на 200.
Явно тези климатици не стават. Пускайте ги в olx.
Ето и пресен пресен клип. https://www.youtube.com/watch?v=ba1Vc1yNN2I
Плавно 5 минутно покачване до 700W при включен сайлънт.И офф на 300W Това само ако е под 6-7 градуса, над тази температура на 2-та минyта е слязъл на 190W.
Пак казвам, машината грее, но няма логика(поне аз не намирам) от този форсаж, излишен разход на енергия.
Никой не може да ме убеди, че при 190 вата струята се усеща топла.
Наистина нелогично се държи при моя никога не съм наблюдавал такова продължително форсиране освен при дефрост. А защо го държите на 24 задание при положение че в момента в който снимате клипа той вероятно гони 26 ? В смисъл може така да ви е комфортно естествено всеки сам си избира.
Имам едно предположение - може би при всяко тръгване си задава да догонва 2-3 градуса разлика спрямо заданието което реално е 26 нищо че на ДУ пише 24. Ако в стаята пада до 23 преди он , той си гони 3-те градуса разлика и се получава омагьосан кръг на догонване и форсиране.
Този пост е редактиран от Mig82; 13-12-19 в 22:12.
raptor1987 Пробвай да го изключиш от ел мрежата за 10мин,след това го пусни на същите настройки да видим как ще работи.
Не те убеждавам. И да се има впредвид че въздушна струя не се мери с IR термометър (виждал съм и такива практики тук)
https://m.youtube.com/watch?v=M2nz8RPOlFQ
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Mig82, никой не може да ме убеди, че термометъра и ватметъра ти е верен. Това RPD-то не го може, та тая щайга zs-s ли?
Много ви харчат климатиците бре...40..50W.
Аз чух за едни дето са на 30. Това си е 30 ...40% надолу.
- - - - - - - - - -
Изключване, след 30мин включване на 3-та фан и задание 24°. Като смъкна до 300W заданието стана 25° и след няколко минути се закроти на 190..195W. Естествено беше свалил от трета надолу...сигурно между първа и втора.
Не знам колко време ще кара така.