Прецаквал се май.
Прецаквал се май.
Здравейте!
Забелязвам, че моето МХИ поддържа с 2 градуса по-ниска температура от зададената, това дали може да се оправи?
Отбелязвам, че не е "S", а е "W" с новия фреон, но ако има начин, сигурно ще важи и за двата модела
Абе, тоя zs-s по цепеница от старият модел.
Т'ва 3мин off/ 10мин работи.....нЕма отърване като темперира. Язък...и като включи надува та надува 600...700W за 5..6мин и вече сензора е прегрел...Язък...
При мен ZS-W при външна температура под 10 градуса, ако му задам над 22гр. работи с дни без да минава в off с консумация на 12-ката 200-210w, а на 7-цата 220w. А при -11гр. (това е най-ниската темп. на която са работили) и двата си работят на 430-480w без да спират и държат 23-24 гр. Идинствено при -3/-4гр. като качат минимума започват on-off, но тогава вдигам с 1 градус заданието и всичко заспива.
Този пост е редактиран от Zarki4a; 12-12-19 в 21:01.
Значи си нагласил топлозагубите към топлоотдаването при различни външни Т.
Май не е толкова сложно..
При мен дори и на 23⁰ немога да го накарам да работи постоянно без офф.Пробвах с различно положение на клапи но същата работа.
Изпратено от моят SM-A705FN с помощта на Tapatalk
Няма и да можеш. Проблема не е в топлозагуби, а че след off надува много време на номинал. Хистерезиса на сензора е 0,5°С и още на втората минута е подминал стойността при която трябва да изключи.
20zs-w ако е от значение.
Изпратено от моят SM-A705FN с помощта на Tapatalk
Явно имаш по-малки топлозагуби. А на коя степен държиш турбината? При мен е на 3-та, и след като достигне зададената температура си намаля сам до около 2-ра (ориентирам се на слух) и не спира. Ако го оставя под 3-та или на Auto, често се случва да влиза в off.
Щом не ти пречат 30db и веенето....
Ами не ми пречи. Пък и не мога да меря децибелите с ушите си. А ти как разбра, че са 30?
Крайно време е да се измислят по-юзърски климатици.
Примерно с операционна система АНДРОИД или УИНДОУС КЪНДИШЪН.
За да КАНДИСАМЕ
Юзърчето само да си определя: минимуми, максимуми, до колко да слиза, до колко да качва, да върти ли клкапи и турбини при ОФФ, бурно ли да развирта след ОФФ или плавно, кеф ти инвертор с висок КОП и хладна струя, кеф ти конвенционален калорифер...........такива неща.
Очаквам от ГРЕЕ или МИДЕА да избухнат първи.
Мидеа направиха първи стъпки със стъпковото повишаване или намаляване на оборотите на турбината.
Има светлина в тунела.
Време е, време е. Климките много взеха да изостават технологично спрямо другите уреди. Една пералня или телевизор имат десетки режими, настойки и програми, а климатиците само 4 и нито един напълно ръчен режим, да могат хората да си ги гласят както им скимне.