Джак, от 13 нагоре се купува фуджицу 18. 16-ката на тошиба си е перверзия!
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Джак, от 13 нагоре се купува фуджицу 18. 16-ката на тошиба си е перверзия!
Да докладвам какво ми сведоха, 25zs-s външна -3°..-4° нажулен на 27° ден и половина бичи на 430W..500w без дефрости и без off. Стайна не знам, повече от 24,5...25° не е.
Вторият тест, 24° задание, яко on/off. Дефрости от време на време, явно на суха пита, вода под него нема.
После dodo и ross да ми говорят, че софта бил перфе, има да преписват, да преписват....
то се знае че марката прави контролни дефрости на определени цикли он-офф .. слабо се споменава щото разваля имиджа на модела
Аз го споменавам винаги, за това няма да си сложа Хеви в спалнята, а се услушвам за други модели. В моите 14м2 ще офф-ват, заради покачването на минимума и ще правят ненужни дефрости на он/офф цикли. ZMX-а в детската, където спя, не си покачва минимума и там такива ядове няма. И това съм проучил, преди да го купя, и е една от причините да го предпочета пред ZS.
[mention]milanov [/mention] , аз говорех за софтуера на високия клас, в темата за него се пишеше. И не знам за кой път пиша, че Хеви си искат простор и загуби, в противен случай има по-подходящи машини.
Миланов, виж хубаво какво ти е написал росс. Той си има климатик, ние двамата - цепеници. С тази разлика, че аз от моята съм доволен, защото стаята е куб, с обем 50 кубика. А тавата му е по-мокра от тази на RAS-13GKVP2-E, пак защото е цепеница
Ross, трябва да помолиш jorooo да включи енда духалка при някоя 10-едже, та да слезе на минимум , да заработи on/off и да се разбере вдига ли/ не вдигали.
То като тледам и при мен ще трябва духалка, за да му видя минимума. [emoji23] Тази зима и комшийката отгоре я няма. Сега нито отдолу, нито отгоре се отоплява, а изолация на под и тавам нямам. И апартаментът е външен, абе почти като в къща. Машините похапват повече, съответно.
Този пост е редактиран от rosswen; 17-01-21 в 09:51.
Така и не се проумя в тоя форум че това което един климатик прави на брой но/офф цикли не е дефрост .... а и въпросът е как го прави и дали изобщо се разбира кога е обърнал цикъла.
Това с настройката на 27° изобщо няма да го коментирам ... бебета сме къпали на 25 най-много.
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Съска, може и да обръща.
27° настройка....стайната си е пак 24,5°, просто работи на 420W без да изключва. Ако се остави така някъде напролет може да докара 27°.
При 24° настройка стайната си е пак същата.
При on/off работа стайната идва леко над заданието. При работа без да изключва идва една идея по ниска от заданието. То е и нормално, ако стигне заданието ще изключи.
Аз го държа на 20 на втора в спалнята е 21/22 .... Не лапа много ток и не "бичи" он/офф ... и не съска. Жената и тя не съска значи всичко е наред ватметър не съм гледал от 1 година.
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Щом ви поняся 21° е най-добре.
И аз ги държа на 21 в детска и спалня.Реално температурата е 22 23.Снощи на -8 си работиха он/офф.Дефроста е доста шумен.Първо изпуфтява,а после започва да се чува все едно вали дъжд.Даже детето каза мислих да те събуждам,че нещо му става на климатика.
Все някога трябва да го оправят този on/off. 3..5мин. почивка и после 6..7мин на 650w докато свали пак на 400W.....аз лично го намирам за страшна недомислица. Енергото пък обратно, много им харесва.
При високия клас е фикснато. Може би да се сетят и при средния да го оправят на следващия модел. Хубаво е да развърта до 600W, защото стопля бързо ТО и тръгва бързо. Просто да сваля по-бързо, както е при високия клас, не чак след 5 минути. При МЕ-то ми пък е обратното, то също не ми харесва. Близо 3 минути бичи на 350W, преди да пусне жалузите, докато стопли ТО.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ако е бил кратък off-a 5..10мин топлото тръгва по бързо. При off 30 и повече минути топлото тръгва по бавно. Поне при моите е така.
На 25zm-s ( старият модел ) има нещо изключително интересно. Топлото тръгва на 40 секунда, развъртял е до към 350...400W, после си доразвърта до 650W. Не знам поради късият тръбен път 1,8м или нещо друго.
На 25zs-s имам частични наблюдения там не е така, не знам колко е тръбният път но някъде 2..3м.
На дайсейкаят е отврат, 7...8м тръби, той развърта до 260W. Може кафе да изпиеш.
Еми ето това е работа на софтуера, мери време от стартиране на компресора до стигане на 36° на тръбен сензор и се адаптира развъртането. Никой не знае с колко метра тръбен път ще се случи монтажа. Ако не се стопля вътрешният топлообменник се увеличават и оборотите на компресора. Та такива неща.