Къде го намери тоя zs-s?
Къде го намери тоя zs-s?
Извинявам се,модела е SRK20ZS-WT
Дойде ред да го похваля моя 20 ZS-S , вече го няма това развъртане за около 10 минути, дори и да достигне зададената температура 23 градуса при тръгване сваля за минута и четиридесет секунди ( 1.40 ) , на 190 вата, в момента е около 2 градуса в Карнобат.Дефрост е правил 2 пъти до момента на суха пита, от около 30 дена, и това е след като отворя да проветря, дефроста е бърз и незабележим, от начало до духане на топъл въздух е около 4 минути. Температурите са падали до около минус - 6 за Карнобат. Поразбутах му малко тръбния път, шум вибрация има само на около 500 - 600 вата, но минава много бързо през тях. Може да го впиша в подписа си.
И как го направи да сваля за 1:40 при външна +2°.
Сваля бързо при по-високи външни, май на +12°.
Външния датчик за температура е набутан в парче фибран с големината на клетката на датчика, понеже мислех да го върна на мястото му, но само го пуснах обратно, под капака, вътре е така свободно. Фибрана е около седем сантиметра дълъг и два на два сантиметра широчина. Пробих го с клещи човки в началото и го набутах до половината, датчика е плътно във фибрана. Фибрана на се допира до тръбичките след като се вкара под капака. Това е..
Може ли да качиш снимка?
Не направих, защото имах съмнения какво ще се получи, не очаквах този резултат. А климатика след последното му местене е поне метър нагоре, идва приятел с вишка, иначе от тавана на буса от който го монтираха беше идеално.
Mitsubishi Heavy SRK20ZS-S под такава "пукаща" машина много трудно се спи не знам изобщо как се препоръчва за спалня. Пластмасата издава отвратителни звуци недопустимо ...
Всички останали характеристики буквално изчезват за мен и няма смисъл да се коментират.
Налага ми се да спя и при:
Fuji Electric RSG09KGTB
Toshiba RAS-B10J2KVSG-E
Toshiba RAS-B10PKVSG-E
National - CS -G40M2-C
Без забележки ! Едно е да е по-шумен климатика и съвсем друго да издава дразнещи звуци които не са свързани с работата му.
Пробвай да го раздвижиш малко, може някоя пластмаса да е под напрежение и от там да пука.
Имам 3 климатика от ZS серията и нямам никакви пукания. Може да проверите някоя от пластмасите да не е под напрежение.
Вътрешното тяло сигурно е под напрежение. Може да е крива стената, разкопчана някоя от пластмасите или тръбният път да създава напрежение. Определено не е от пукащите машини, дори по време на дефрост.
Да си призная направо сам се отказал вече и ще го замествам не виждам решение. Единствения начин да не пращи толкова гадно пластмасата е да е на 27-28 градуса и на 3+ вентилатор.
Вечер обаче ми е топло и като го намаля на 25-26 и 2 вентилатор си влиза в цикъла он/офф на 10 мин и от разликата в температурата се получават тези неприятни звуци,
които не идват от определено място което може да е под напрежение и си пука от всякъде.
Като цяло изобщо не сам капризен и никога не сам имал проблем да спя под шумящи/скърцащи/ климатици ама това пукане не знам защо толкова ми дразни нервната система ,ако
изключим гадната пластмаса климатика си е тих и топлещ. Някак си ми е много трудно да повярвам, че аз сам ударил най-куцата бройка с евтината пластмаса пак на другите всичко е ок.
Климатика е монтиран от уважаван член на форума не би трябвало да има проблем от нескопосан монтаж.
Ами смени само вътрешното и сложи 25-ца, може действително или нещо при монтажа или самото тяло да е с кофти сглобка, така ще минеш само с едни 6-700лв.
В колко квадрата помещение е монтиран и на какво отстояние от тавана?
Какво казва уважавания член на форума за това пукане?