Ама те едни и същи неща се дъвчат от години. Нещата, с малките изолирани помещения, са много по-деликатни. Как стоят нещата, според моя скромен опит. Теорията, че с по-ниски дебити е по-добре, не е съвсем така. Имам две огледални помещения, с горе-долу еднаква кубатура. В едното работи машина с големи дебити, в другото - с доста по-ниски. В тази с по-ниските, духа на себе си и в помещението се усеща и е по-хладно, защото се образува по-топъл джоб около машината, което я кара да офф-и. Същевременно не е по-тиха. Нека погледнем конкурентните тихи клими. Вторите степени на AP на МЕ и Perfera на Daikin, са горе-долу идентични с на Хевито като дебити и шум (само че при Дайкин е по-шумна - 27dB). На тази степен, климите работят през 90% от времето. Он/офф ще има, та ще ви пукат ушите, която и да сложите. Така че за такива помещения се търсят машини с незабележим он/офф, тихи първи степени на турбината, както и редки, и тихи дефрости. Едно и също се пише всяка година. Аз преди време също писах, че сравнението на Мимоджев е много неправилно, защото машините работят в коренно различни помещения.