Благодаря.
Благодаря.
Добре де ама и на мен ми стана интересно
Вече има тема "ME MSZ-SF Впечатления" там съм копнал комуникацията
- - - - - - - - - -
Как да добавям линк от телефона?
Мhi 20zs-s работи по следния начин в 15 кв. м. вътрешна стая с ПВЦ и мебели за около 7 куб. м.: Външна температура 1 гр., влажност на въздуха 68%, зададена темп. 21 гр. и сайлънт режим, в стаята- 23 в далечния край на 1. 20 височина / не знам защо е така/, вентилатор - ЛО, но и на УЛО е пак същото, може би 0. 5 гр. надолу. Работи он- офф в съотношение 10 / 20 мин. При он развърта към 750 вата, след което плавно смъква до 360 и изключва. Тогава консумацията е 25 вата за вентилатора, който се върти при ОФФ. Работи изключително безшумно вън и вътре. Дефрост досега не съм засичал да прави, но допускам, че може и да се е случвало. Монтиран е на 15 см. от тавана. Вътрешното, отвреме навреме, пука леко след като се включи компресора, но не е дразнещо / субективно е/.
360W , това при каква външна е. +2°...+3°?
- - - - - - - - - -
А, видях. +1°. Сори.
Ами честитоРаботи изключително безшумно вън и вътре
На мен също едното хеви е монтирано в 15кв,вчера откакто се прибрах го вдигнах на 24 и до тази сутрин не е изключвал.Работи предимно на 200-220вата,свалил си е на най-ниската степен и буквално е незабележим.Към колегата kantonaa1 мога да ти препоръчам да пробваш да му зададеш 24 и 3та степен на вентилатора,после той сам си сваля до първа степен,аз моя в такова време така го лъжа да не он-офва.
От снощи, по това време, до сега- 5 кВ. Температурата варираше между 0 и 3 гр. Вдигнах вента на трета степен и в стаята стана 25 гр. и пак го върнах, че много топло. Ако увелича градусите ще стане още по- топло. Да не би да ги подминава, защото е монтиран малко по- ниско от обичайните 10 см?
В крайна сметка разхода ти пак е около 200W колкото при JOKVN. За какво ти е да се печеш на 25С. Дръж си го както ти е комфортно. Какво като офф-и? Нали го прави интелигентно и незабележимо.
Наистина климатикът работи незабележимо и не ме бърка он– оф, важното е ,че размразяването е по необходимост. Преди в същата стая имах стар Дайкин, много стар, който при температури под нулата размразяваше на всеки 40 мин. Размразяването продължаваше 5–6 мин. Но иначе си работеше прилично и при –28 гр. Беше на стария Р22 фреон и си поддържаше зададените градуси точно. Когато му се скапа компресора и трябваше да се сменя основното ми изискване бе новия да е с интелигентен дефрост, да е сравнително тих и при смъкнати надолу клапи да не духа пред себе си, защото е срещу леглото. ЗС–С изпълни и трите условия. За сега съм доволен. Разходът не ме интересува толкова, защото между топ моделите и тия от по– ниския клас разликата едва ли е повече от 5– 10 лв. средно на месец.
За последните 50 часа- 13 кВт.
Mitsubishi Heavy SRK20ZS-S/SRC20ZS-S PREMIUM, 7000 BTU, Клас A++
Добре се държеше и при -10 дефроуз не сум засичал да прави но аз не стоя в тази стая.
Имам няколко интересни момента за които имам нужда от разяснение ако може.
Когато детето е на училище аз го правя на 20° и когато вляза в стаята усещам че е доста топличко, когато се върне от училище го правя на 23° и като вляза след да речем 2 часа не ми се струва толкова топло.
На 24 пак е добре.
Другото което ми е странно е защо пти смяна на градусите издава единичен сигнал, единствено и само на 24° сигнала е двоен?
Между другото не ми е ясно като казвате он- офи или че офи климатика какво се има в предвид, това че се успива на дадени драдуси ли?
Ако съм изял някоя буква простете, пиша от телефона и понякога става така.
Не се успива. Под определени градуси, минималната мощност на климатика се покачва, с цел струята да е по-топла. Когато помещението е с по-малки загуби, това води до включи/изключи или on/off, защото машината ще подмине зададената температура. Като цяло, оплакванията от он/офф, са от хора, непритежаващи тази машина, защото при повечето клими, е свързано с паразитни шумове на клапи, фреони, смяна степени на тирбината, пукане на пластмаси и т.н. При този модел всичко това е сведено до минимум и е буквално неразличим процес. Не се вторачвайте толкова във форума, щом сте доволен от машината. Има хора, на които им допада това, че струята е винаги по-топла.
... и при 24С ти писка два пъти за да ти покаже, че това е заводската настройка за режим отопление.