Страница 91 от 94 ПърваПърва ... 41818990919293 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,351 до 1,365 от общо 1402
Like Tree805Одобрявам

Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Отговор: Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W/SRC35ZS-W PREMIUM мнение

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    Слънчево , приятно , +10гр навън и моя хубостник дефростна . Стоя и не вярвам на ушите си . Даже е с резистор мода .

И тъй като от време на време прави глупости с тия дефрости въпреки модовете , почвам да се замислям дали някой датчик не бъгва за момент и да ги прави тия щуротии . Та се чудя дали не сложа едни нови датчици ? или да не се занимавам и да си карам така?
    И при мен се случва два пъти да дефроства на +5-6 градуса след 10-ти он/офф-а,но не съм му обръщал внимание.Днес си играх да му слагам тампони на външното че имам ударена арматура при монтажа на стойките преди време и по някога се чуваше лека вибрация като реши да двигне оборотите на компресора.
    С тампоните този шум изчезна и външното стана още по-тихо.Като цяло съм доволен от машината ,за сега няма тракане на втулки и пластмаси на вътрешното,от време на време си бачка он/офф,но важното е че топли добре,заданието което съм му задал е 24 градуса(на 25 не се спи от жега).Отностно консумацията за януари е изпапкал 156 kw/h,като през деня машината почива за около 5-6 часа.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2023

тия 10 он/оф важат под определена температура

за последните няколко дни прави сигурно 100 он/оф-а на ден , ама не е дефростнал нито веднъж , ама днес как си караше лежерно с едни 200в и дефростна и като знам как се сбъгясва от време на време ( то затова тръгнах да си играя с резистор мод-а ) та се чудя дали да не сменя тройката датчици та белким другата зима не прави магарии

При мен консумацията за Януари е 224кв - това за 60+ квадрата тавански етаж с доста добра изолация . Температура реална измерена 24 гр. , на дистанционното е 23гр , сопол мода е на лице

4. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Ехааа,ей това е икономичен климатик. При мен двете цепеници за 70кв отопляема площ имат 448кв/ч,точно наполовина.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от HiDefinition Виж публикацията
    Ехааа,ей това е икономичен климатик. При мен двете цепеници за 70кв отопляема площ имат 448кв/ч,точно наполовина.
    Изолацията се отразява на икономията повече, отколкото който и да е климатик, та същия може да покаже доста по-различен разход на друго място

6. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Абе не е като да не е изолирана панелката. 12 см външна изолация,вътре без детската всичко е с окачен таван+каменна вата(дори и коридора),дограмите са на ниво. Нямам топлещи комшии,но пък той е на таван.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2023

локацията е долу в края на мъглата ,но ако я нямаше изолацията щеше да е х3 най-вероятно

Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Feb 2025

AUTO функция на вентилатора

Здравейте,

Нов съм във форума и темата, стигнах дотук докато търсех отговор на въпроси относно AUTO функцията на вентилатора на този модел. Та миналото лято, а след това и есента, ми инсталираха два 35ZS-W в две стаи (и двете 18 кв.м.), и двата са инсталирани от професионалист с дълга практика и добра репутация, лицензиран за дистрибутор на Мицубиши, заминава се само с тази марка. Единият в едната стая ползвах за охлаждане, при температури до +40 гр. през деня - никакви забележки, даже го спирах нощем, защото ми беше студено (а при увеличаване на зададената темп пък някак спарваше въздуха). Започнах ремонт в тази стая и от тогава почти не съм го ползвал.

Тази зима започнах да се отоплявам в другата стая с другия климатик. Отначало бях много доволен - топли добре, не ми прави проблеми, икономичен е. Чел съм книжката, но не детайлно, експериментирал съм с настройките, но в рамките на разумното. Като цяло от началото на зимата винаги го държах на автоматичен режим (3D AUTO и АUTO вентилатор, 24 или 26 градуса). При тези настройки, при зададени 24 гр. помещението държи средно 20 гр. (19 в най-отдалечените места от климатика). Ако се усеща хлад, увеличавам на 26 и реалната температура достига до 22-23 гр. - и двете нива ме устройваха, според ситуацията. Държа го постоянно пуснат, само през деня докато сме на работа с жената го оставям на 20 гр. (3D AUTO + АUTO) да поддържа стаята топла.

Като цяло досега бях много доволен от тези две настройки и не съм пипал нищо. Живея в Северозападна България, тук досега зимата беше доста мека без драстични студове.От няколко седмици имаше леко застудяване, температурите паднаха няколко градуса повече от преди, но не бях забелязал разлика при отоплението.

Преди седмица обаче, забелязах, че обичайната настройка (3D AUTO и АUTO вентилатор, 26 градуса), която пускам като се прибера от работа, няма обичайния ефект. По принцип след увеличаване от 20 на 26 при АUTO, климатикът започваше почти веднага да духа силно (предполагам на макс или близо до макс), затопля осезаемо и след това се регулира и поддържа температурата (22-23). Последните няколко дни обаче дори при 26 климатикът духа слабо, вдига до реални 20 гр. и толкова си остава, като почти никога не започва да духа силно. Преди ми се случваше редовно след зададена 26 да ми стане топло и да го намаля на 24, докато сега никога не го намалявам. Разбира се, опитах да премина на фиксирана настройка на вента и тогава няма проблем - на 24 на 3-та степен в стаята действително става 24 гр., но климатикът духа силно и шумно.

Наясно съм, че за да поддържа сравнително висока температура, особено при по-ниски температури навън, устройството ще духа по-силно. Въпросът ми е, имате ли идеи защо изведнъж климатикът не успява сам да увеличи обдухването в режим АUTO, за колкото иска - нека да е повече от преди но все пак да регулира след това сам (което предполагам е идеята на настройката). Добавям само, че не съм чистил филтри, откакто е инсталиран (което в случая са няколко месеца, от септември 2024 г. , в книжката пише, че е хубаво да се чистят на две седмици, но ми беше казано, че реално има нужда на не по-малко от 6 м. или дори година. Каква може да е причината за промяната според вас? И защо дори когато работеше "нормално" климатикът държи 22-23 гр. при зададени 26, примерно?

10. Member
    Тук е от
    Feb 2023

ами изчисти си филтрите за начало - днес е слънчев ден , като напече на обяд , спри климатика и ги изчисти - за 5 мин работа на чешмата, после половин час да изсъхнат . Аз ги чистя горе долу на 3-4 седмици

като вдигнеш капака може да видиш колко са замърсени филтрите - ако не виждаш синия конец значи са си доста мръсни и това ти спира въздушния поток

Иначе аз така и не се разбрах с ауто функцията , така че си го държа на фиксирана 2ра - хем е сравнително безшумен , хем грее нормално
    Genadi80, HRS9 и slitebg харесват това.

11. Senior Member Аватара на Genadi80
    Тук е от
    May 2017

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    ами изчисти си филтрите за начало - днес е слънчев ден , като напече на обяд , спри климатика и ги изчисти - за 5 мин работа на чешмата, после половин час да изсъхнат . Аз ги чистя горе долу на 3-4 седмици

като вдигнеш капака може да видиш колко са замърсени филтрите - ако не виждаш синия конец значи са си доста мръсни и това ти спира въздушния поток

Иначе аз така и не се разбрах с ауто функцията , така че си го държа на фиксирана 2ра - хем е сравнително безшумен , хем грее нормално
    Това със синия конец не го знаех,преди малко и аз свалях филтрите да ги почистя(веднъж седмично)и го видях.Иначе при мен снощи беше около минус 5,както се беше кротнал на трета степен и 24 градуса,пусна един дефрост и след това си прафил он/офф цяла нощ.Както вече споменах миналата седмица му сложих тампони на външното,та и там имаше занимавка,като слезе на около 230-250 вата се получаваше един метален звук като все едно нещо стърже някъде,та с малко повече пристягане и наместване този звук изчезна,Ако не беше ударената арматура при монтаж на стойките преди време,нямаше да се занимавам да ги слагам.
    slitebg одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

вярно ли бачка он-офф на -5 ,какъв е минимума

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

400 вата.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2023

късметлии сте вие с тия дефрости - при мен са на кръгъл час

тая седмица суха студ , суха пита , температури от сорта на -8, -9 , и тва си пуска дефрости на поразия

При мен он/оф-а е до към -5/6 и почва да бачка от 400в нагоре без да спира . Сутринта беше -10 и се беше кротнало на 600в и дефроства , догодина ще пробвам с едни нови датчици
    Genadi80 одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2020

Определено има нещо гнило при теб.

17. Member
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Поморие

Отговор: AUTO функция на вентилатора

Цитат Първоначално публикувано от slitebg Виж публикацията
    Въпросът ми е, имате ли идеи защо изведнъж климатикът не успява сам да увеличи обдухването в режим АUTO..... И защо дори когато работеше "нормално" климатикът държи 22-23 гр. при зададени 26, примерно?
    По въпроса за "ауто" режима, не успява, защото режима не е толкова "умен" колкото ни се иска /аз никога не го ползвам/ . По въпроса за разликата в температурите, напълно е нормално за модела защото така е решил производителя. При китайците като настроиш 23 и прави 23 не понеже са супер машини /както се самоубеждават собствениците им/, а просто датчика във вътрешното тяло е настроен да спира компресора при измерени примерно 27 а не при 23 колкото е на ДУ. Не трябва да ти пука на колко си го направил на ДУ, важното е да ти е комфортно !
    slitebg одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Аз като собственик на няколко китаеца, да кажа,че това не е вярно. И двете ми Топ цепеници , си надхвърлят заданието с 1.5гр. В момента този в хола е настроен на 23.5гр, в хола е 25гр на 1,5м от пода,а в преходната стая е 22,6. Външна темп 1гр.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 91 от 94 ПърваПърва ... 41818990919293 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy SRK20ZS-S/SRC20ZS-S PREMIUM, 7000 BTU, Клас A++
    От boiski във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 375
    Последно: 30-08-21, 09:17
  2. Разлика между Mitsubishi-heavy-srk20zsx-s и Mitsubishi-heavy-srk20zsx-w
    От Joro1986 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2
    Последно: 05-07-19, 14:23
  3. Мнение за MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 35 ZJ-S
    От bamzess във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 72
    Последно: 30-04-17, 18:14
  4. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48
  5. Избор измежду Toshiba, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric и Hitachi
    От shamp във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 22
    Последно: 21-02-11, 09:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе