Разбира се, че не се чува. Клапите на модела са тихи. Който се оплаква, явно не е чувал шумни клапи.
Разбира се, че не се чува. Клапите на модела са тихи. Който се оплаква, явно не е чувал шумни клапи.
Този пост е редактиран от rosswen; 27-10-24 в 07:39.
Искам да попитам в режим отопление когато пусна 3d auto режима от дистанционното ще има ли някакъв проблем от сорта на по бързо износване на моторчета за управление на хоризонтални и вертикални клапи или все тая?
Не го мисли чак толкова.
Те не работят постояно.
И все пак, едно нещо колкото повече работи, толкова повече се износва
Имам въпрос Midea oasis plus nordic 12 или Мицубишито е по добър като разход на ток при едно и също помещение говорим.
Добре ли е цена с монтаж 2080лв. за въпросната машина или можеше да взема нещо по хубаво за тези пари?
Като какво например?
- - - - - - - - - -
Иначе за сега съм доволен като цяло от климатика поръчах и умен контакт и ще видя колко харчи за конкретните стаи които топля. Ще видим дали ще насмогва като стане по студено, че сме в предбалкана и незнам на -10 градуса как ще е вътре, а и консумацията как ще е. За сега от както е включен на отопление може би месец и половина не съм видял да прави дефрости нито един макар че онзи ден като се свечеряваше погледнах отвън термометъра показваше -3 градуса.
Аз да попитам, тъй като поразгледах и не открих отговор, дали има решение на това "високочестотно свирене" от вътрешното на ZS-W? Някой открил ли е причината?
Лагери на мотора? От коя страна на тялото се чува?
И преди е коментирано, както споменах:
Съмнява ме да са лагери, но не е изключено. Климатиците са нови. Това го забелязвам при мен и при още един приятел, който му монтираха същият модел 1г. след моя(този е на 1м).
Иначе трудно ще открия от коя стана е, но мога да опитам. Първоначално не успях да локализирам. Не е постоянно, например след като го включа и точно преди да започне да издухва гореща струя започва да се чува или след излизане от офф.
Сменя се външно тяло или се удължава тръбен път.
При мен на 6,5 метра тръби при около 350-400 вата на компресора се 4ува леко вътре в стаята но не свири. Ако беше с по къси тръби можеше и по зле да е.
Прави рекламация ако е гаранционен.