Между другото на 35 zs-w спря да трака втулката, а на 20 zs-w само от време на време и то много слабо, но утре ще идват да ги сменят гаранционно.
Между другото на 35 zs-w спря да трака втулката, а на 20 zs-w само от време на време и то много слабо, но утре ще идват да ги сменят гаранционно.
И аз първо им предложих да ги смажат, но те казаха, че заводски са били пълни с грес и щом потракват трябва да се сменят, а дали е така немога да кажа.
При мен не стана само с грес. Първия път като идваха точно това направиха.
Много убедени, без да са погледнали дори. Моята, на машина от високия клас беше суха. Не се виждаше и в каналчетата да има нещо. Ако беше пълна, щеше да има по каналчетата. Аз си я смазах профилактично, обилно, с хубава литиева грес. Никакви паразитни шумове, колкото и да си завираш главата да слушаш.
Този пост е редактиран от rosswen; 31-10-19 в 21:11.
Ами може да не им се е занимавало, и да са решили като идват направо да ги сменят и да смажат новите, знам ли? По важното е да свършат работата и машините да работят незабележимо.
- - - - - - - - - -
Забелязах нещо интересно при включен silent режим. Вече не работи 5/3, а 5/5 при on-off.
W серията е с друг компресор.
Да, нищожни са разликите, но все пак ги има.
20ZS-S
Power consumption
Cooling | kW | 0.44 ( 0.21 - 0.77 )
Heating | kW | 0.62 ( 0.17 - 1.38 )
EER Cooling 4.55
COP Heating 4.35
20ZS-W
Power consumption
Cooling | kW | 0.44 ( 0.19 - 0.80 )
Heating | kW | 0.59 ( 0.20 - 1.40 )
EER Cooling 4.55
COP Heating 4.58
+ отпадане на 10 минутното ограничение за работа на компресора. Което си е голям плюс при поставяне на машината в добре изолирани помещения.
Всъщност не знам дали това ограничение не е отпаднало още при ЗС-С.
Мимоджев, спал си в час. Потвърдих 5 минутния ОН цикъл при 25ZS-S. Очаквах, че това ще споменеш като разлика, затова попитах. На S серията също е 5 минутен Он цикъла.
Ами явно това съм го проспал.
Отбелязвам си.
Еми какво да ви кажа, 5/3 е много по добре от 10/3 каквото беше при предната генерация. Догодина на zs-x ще е 1/1.
То пък страшна работа 1/1. Включи/ изключи-купон безкраен. Мен хич не ме бърка това 10/3. Какво ми дреме, щом поддържа заданието точно?
В някой случаи не пречи и да е 20/3