При включен silent е 5/5.
При включен silent е 5/5.
1/1 една минута работи, една минута почива.
При 3мин off, за мене има нещо збрЪкано. Най често стайчето е изкривено.
Нищо им няма на стайчетата. Аз не мога да разбера с какъв хистерезис са тези машини за а работят по този начин.
Споделих снощи, че при 6 градуса навън и 25 вътре, за половин час температурата спадна едва 4-5 десети от градуса.
И пак ми се вижда по-добре от колкото да чака да спадне темп с 2 градуса после да работи 30 мин. Докато надхвърли с един и така.... Както е на Оги панасоника от другата тема. Моя китаец между другото е по същият начин. Колкото пъти вляза при него, все различна температура. Иначе под 21,5 не пада, но и над 25 не вдига.
Абе... Държи температура. Доволен съм
Точно така. За мен най-важното е да е близо до заданието. Дали е 5/3, 10/3, 5/5 не ми дреме особено. Ама всеки с вкуса си.
Днес ми смениха втулките на климатиците и след няколко часа работа, мога да кажа, че е много добре, дано се задържат така нещата. Между другото и старите втулки и новите са добре смазани заводски.
Много втулки се смениха нещо.
Аз иам чувството, че и много турбини ще се сменят.
Дано не съм лош пророк.
Това тракане вероятно не е от втулките, нито от турбините, а от нещо друго. Може причината да е от другата страна. На моя панасоник втулката я разглобих едва на 5-тата година, беше останала съвсем без грес, но до тогава не е тракала. И в момента не трака. Чудя се как не се износила, толкова време да върти на сухо и това при положение, че панасониците са с луди обороти и дебит, не като Хевитата.
Ами не съм компетентен да кажа от къде идва проблема, но факт, е че спря да трака, сега до кога ще е, времето ще покаже. Както казвате може и от другаде да идва проблема и пак да се разтрака. В крайна сметка има 3 години гаранция и ако се наложи ще сменят втулки, турбини, мотори и т.н. Както се казва важното е да сме живи и здрави.
То няма много елементи които могат да причинят тракане.
Врулка, турбина, мотор.
Мотора малко ме съмнява. Крива ос?! Едва ли.
Според мен проблема е породен от небалансирана турбина.
Времето ще покаже.
20191101_220528.jpg Утре нещо ще се случи...
Втулка взел ли си си.