При каква точно външна температура прави дефрости? А скреж по външната пита вижда ли се?
Погледнах условията за размразяване на Хевитата, за да включат на размразяване при външна температура +7°, трябва температурата на питата да е под 0°
При каква точно външна температура прави дефрости? А скреж по външната пита вижда ли се?
Погледнах условията за размразяване на Хевитата, за да включат на размразяване при външна температура +7°, трябва температурата на питата да е под 0°
Какво ще каже това температурата на питата да е под 0? Иначе външната е 6 градуса, а скреж на външното не съм видял дали има, следващия път като го хвана ще погледна.
Означава, че при температура на външния въздух +7°, ако питата на външното тяло е по-студена от 0° ще почне с дефростите. (При +6° външна, температурата на питата трябва да е под -1° за да дефроства)Това според графиката, която са дали от Мицубиши.
По-важният въпрос е дали наистина питата се охлажда под 0 градуса или просто отчитането е прецакано.
Хайде да отбележа и в правилната тема развитието около моя 20ZS-W. което е в положителна посока.
След смяна на втулката тракане няма, позаприлича на среден клас климатик и комфорта за сега е на ниво. Вече втора вечер. Тази ще му е третата
Ако пак се разтрака отиваме на турбина. Дано не се налага.
Машината работи коректно при тези условия. Достига си обявените минимум и максимум. На максимум струята е много гореща. На минимум не се усеща хладна.
Ами незнам и аз. Иначе като цяло не виждам нищо друго необичайно при работата на климатика, топли си добре, икономичен е ( според мен), просто се учудих за дефроста, защото си мислех, че трябва да ги прави при минусови температури.
Ок. Благодаря ви!
mimojef, само да размърдаш втулката и държи седмица две.
Аааа... да бе, ще мърдам втулки. Това ще правя аз. на две седмици пластмаси ще разкачам!
Ами не мога да си спомня, но и да съм ги вдигнал е било с 1 градус. Понеже съм болен и не съм на работа, днес е работил нон стоп и не е правил магарии. Ще го наблюдавам в по-големите студове как ще се държи.
На мен ми се е случвало да хващам ZMX да прави подобни магарии, също на положителни, без скреж, при някакъв брой офф цикли. Явно е някакъв бъг и се среща при някои бройки. Споко, като застудее, ще заработи както си трябва. Много пъти съм го писал-Хевитата обичат студа и тежките условия.
И аз точно това си помислих, че може би при определен брой on-off цикли прави магариите, но това е само предположение. Днес е работил почти без off, защото съм отворил към коридора и всичко е ок. Иначе като цяло е много приятна и тиха машина (според мен).
Пак казвам, не би трябвало да го прави при тази температура, дори и на определен брой он/офф цикли, защото не удовлетворява условията за дефрост, но явно при някои се бъгва. При мен също се е случвало на 20ZMX. Като застудее ще му се радваш още повече. Тогава си заработва както трябва.