Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
основен проблем при честия он-офф е не толкова минимума ,колкото много тесния хистерезис при който работи и това е софтуерно зададено ( за това датчика във фибран помага донякъде ) .. ако този хистерезис беше 2 градуса примерно ,климатика щеше много да разрежда он-офф циклите
Ааа.. Не е драма. Аз просто споделям как работят 7-ци в 21м2.
Явно ще си имам още една конвенционалка.
Но това въобще не ме притеснява в случая. Стаята е просторна и машината е почти незабележима. Много му се кефя. Дори и когато турбината върти при Офф пак е комфортно. В малката стая му усещам течението. Дори го чувам.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Ааа.. Не е драма. Аз просто споделям как работят 7-ци в 21м2.
Явно ще си имам още една конвенционалка.
Но това въобще не ме притеснява в случая. Стаята е просторна и машината е почти незабележима. Много му се кефя. Дори и когато турбината върти при Офф пак е комфортно. В малката стая му усещам течението. Дори го чувам.
Според мен, като се позадържат няколко дена денонощни температури 0-5гр., ще изстинат стените и няма да изключва.
Ще го видим. И така да остане пак е Готино.
Май ще си местя спалнята ;)
Колеги имам въпрос относно работата на ръчните степени на турбината при 20zs-w. При редуване ръчно от 1-ва до 4-та степен, до 3-та си тръгват нормално, а на 4-та турбината първоначално се форсира за около 2 секунди и след това леко си намаля дебита. Нормална ли е тази работа на климатика, при положение, че е на фиксирана степен, а не на автоматичен вентилатор?
Това не са фиксирани степени, това са избираеми. Би трябвало да не надвишава избраната степен. Т.е. повече не може, по малко може.:)
Избирам ръчно маскимален вентилатор от дистанционното, 2 секунди се форсира турбината и леко намаля дебита си при зададени 24гр. и съответно 20 в стаята - явно бута междинна надолу, защото дебита е по висок от 3-та степен. Не трябва ли да си държи на максимален вентилатор поне до достигане на зададената температура?
Здравейте, ЧНГ на всички, живи и здрави, хубав форум!
Аз малко бях пресилил с SRK35 в хол 22квадрата (кухня, хладилник, секция и тн обемни неща), изолация таван и външна. Но все пак благодарение на коментиращите, често успявам да накарам машината да работи плавно и равномерно. (Благодаря ви много Rosswen, Kasper, milanov, mimo и много други :D )
При мен най- добре работи метода с добавянето на допълнителна площ за отопление, най- често отварям врата към коридора и спалнята, тогава заработва на бленувания 230w минимум.
През деня като огрее слънцето през прозорците намалям заданието на 20-21, и така понякога при слънчево време може да не се пусне машината чак до залез, после пак увеличавам на 23 и така.
Отбелязвам, че при мен даже на затворени врати никога не е ставало студено в стаята, даже и при он/оф цикли, без слънце в стаята. Поне на усет, че още нямам термометър. Ако някой има хубави отзиви за метеостанция, може да ми пише на ЛС да не омазваме с офтопик, търся да е с кабел захранена, че да не сменям батерии и също много важно да има външен датчик.
Не виждам да коментирате много относно функцията 3D-AUTO. За мен това е нещо много яко, кефя му се на мах, особено като се връщам от някъде намръзнал. Като го пусна в този режим, някакси започва да бълва много топла струя и ме сгрява бързо. Също често се случва при преминаване от 3Д-ауто, към нормална струя, да излиза в офф.
2 Прикачен файл(ове)
Двата ЗС-а са си плюли в устата.
На 0 градуса външна, дефрости на все 11 ОН-а. В хола е нагласен на 22, в детската на 23
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38357&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38358&stc=1
Цитат:
mimojef
Първата графика предполагам е от Shelly устройство, а втората от Tuya устройство? Смарт контакта на втория климатик опреснява доста по-рядко, оттам и правоъгалните форми на графиката?
Прати ги графиките на вносителя, да си види какви хубави климатици продава.:)
Цитат:
milanov
Прати ги графиките на вносителя, да си види какви хубави климатици продава.:)
Еко норми , какво да се прави ...
Sent from my SM-M215F using Tapatalk
Цитат:
mimojef
На 0 градуса външна, дефрости на все 11 ОН-а. В хола е нагласен на 22, в детската на 23
Ако вдигнеш температурата в хола с 1-2градуса ще спре ли да офи?
Цитат:
morfei1
Първата графика предполагам е от Shelly устройство, а втората от Tuya устройство? Смарт контакта на втория климатик опреснява доста по-рядко, оттам и правоъгалните форми на графиката?
Така е да. Шелито опреснява доста на често.
Цитат:
bobivg
Ако вдигнеш температурата в хола с 1-2градуса ще спре ли да офи?
https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ml#post1027431
На тази графика се вижда как работи на 24 нагласен.