wrathchild, в къща съм и 9-тката е тествана в 17 квадрата стая + отворена врата към коридор, 2 външни стени на стаята + все още стара дървена дограма на стаята - балконска врата + прозорец до нея + още един двоен прозорец. Това животно до около 0-ла градуса държи точно задание при отворена врата към коридора, след 0-ла градуса външна темп. с 1 градус, 1 градус и половина разлика от заданието. Топли зверски много и добре, че не взех 12-ска за тази стая.
Проблемите които мен ме дразнят съм ги описал - цъкане от турбината. Смазаха втулката но пак е греда, поръчали са нова втулка вече. Ако не се оправи, ново "турбо" или вътрешно тяло и така. Това не го прави лош в никакъв случай.
Външното тяло при мен е на подови стойки на терасата към стаята. От време на време се чуват дрънчащи ламарини но - не съм махнал транспортната решетка а подовите стойки не са хванати здраво а разчитат на тежестта на външното тяло. Когато е замръзнала земята, съответно стойките, няма шум. Когато обаче няма лед се чуват резонации. Тялото е монтирано на тампони въпреки всичко.
Ако се сложи във ваничката реотан, колко вата харчи и кога се включва? Под 0-лата или?