Много странно нещо се случи днес. При външна температура 16 градуса , без мълги и каквото и да било defrost...
Много странно нещо се случи днес. При външна температура 16 градуса , без мълги и каквото и да било defrost...
И как установихте, че е точно дефрост?
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Дай малко повече инфо какво стана - климатика си беше включен и изведнъж спира да дефроства ли? Колко време продължи дефроста?
Или го включваш и започва да премигва като дефрост.И на мен ми се случи веднъж така с едно от първите ми Мицубишита -включвам го и започва да премигва като за дефрост, като това продължи съвсем малко, под минута.
Отдавам го, че в паметта му е останал запис, че при предното използване скоро е трябвало да дефроства, а съм го изключил преди да дефростне.
Та, сега при следващото включване си прави тест дали има нещо за дефростване и като няма, бързо обръща на отопление.
"изпъшка' и започна да мига зелената лампа.
- - - - - - - - - -
Климатика работеше, вдигнах му градусите, понеже не си беше изпълнил програмата за ранно стопляне и след няма и 10 мунити 'изпъшка'. Не е спиран от вчера следобед,а преди това от началото на октомври.
Този пост е редактиран от daKity; 12-02-24 в 11:55.
Това, че е "изпъшкал", не означава дефрост....
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Имам ги от година и половина, знам как работят, отделно явно не сте дочел докрай какво съм написал....
не се притеснявай - дефростват си - напълно контролни . А отделно някъде пишеше ,че като вдигнеш с повече от 2 градуса на дистанционното прави дефрост. LG-то на работата е по същия начин , ама на хевито не му пипам дистанционното , та не занм
Според зависи от температурата при мен си дефростват на 4ч, на 3ч, на 2ч или на 1ч - е има и на 35минути , ама тях не ги броим - това при напълно суха пита и няма как да е друго , освен софтуерно зададено -можеш да си свериш часовника по дефростите
Вчера( неделя ,та си бях в къщи) - гадно , облачно, дъждовно ,ама температура +5-6 - еми точно на 2часа дефрост цял ден.
На моите Хевита, дефрост при вдигане на градуси може да се случи само при външни температури под 0гр. Ама те са друг модел...
Моите са zs-w и също понякога пускат дефрост след промяна на градусите, но външната трябва да е под 0 градуса.
Този пост е редактиран от Danzki; 13-02-24 в 14:01.
Здравейте, през последната седмица две времето се затопли навън и моята 35-ца започна доста да влиза он-оф режим. При включване вдига на около 600 вата после не може да се успокой навреме и да започне да работи на минимума и пак се изключва и знате за тоя омагьосан кръг.
Вчера направих сопол мода и да си призная работи доста по добре от колкото преди. Успява да си падне на минимума и си държи около 220 вата постоянно. Определено климатика работи по добре при по топло време.
Изпратено от моят 2109119DG с помощта на Tapatalk
а какво е сопол мода ?
Точно така, това са твой лични заключения.
Не съм споменавал че климатика харчи по малко електроенергия. Реалното подобрени е в това че влиза в един много по равномерен режим на работа. Работи на минимума и не влиза в он-офф цикли постоянно.
Също така тук някой беше споменал че на определен брой включвания и изключвания прави дефолтен дефрост, без значение дали е замръзнал. Така и безсмислените дефрости намаляват.
Изпратено от моят 2109119DG с помощта на Tapatalk
При 95% от пишещите в темата, този начин на работа се получава при ниски температури, при теб незнайно защо е обратно !? Първо пишеш, че откакто се е стоплило е започнал да цикли on-off , а после точно обратното, че като се е стоплило е започнал да работи по-добре...леко сме объркани