Я вземи ги включи и двете на макс. за проба.работи само едното тяло, ами като включа и двете...
Да не би външното да се ограничава от това, че само едното работи?
Я вземи ги включи и двете на макс. за проба.работи само едното тяло, ами като включа и двете...
Да не би външното да се ограничава от това, че само едното работи?
Здравейте, вчера дойде техника, каза че в помещението е студено, измери 11гр. и поради тази причина климатикът не духа достатъчно топло, след като се темперирало щял да почне да духа по-топло, но някак си успя да измери 50 и няколко градуса при първоначалното пускане с инфрачервен терм., което на усещене си беше като 40 с моя, ако го викна да измери ЛГ-то трябва да отчете над 70гр., но както и да е! Закачи манометър на външното тяло и при тази темпер. отчете 28бара, след това покри част от горната част, за да редуцира входящия въздух, някак си да симулира темперирано помещение, манометърът отчете 34бара., и в часта където е покрита горанта част измери 59гр., каза че това е което може да направи, няма как да разбере колко фреон има в системата, но според манометъра всичко е наред. Пуснахме и другото тяло и температурата на падна осезаемо, точно както се опасявах. Другото, което леко ме притесни, е че като тръгна да откача маноматъра почна да изфирясва фреон и дори прокапа, чак си взе парцал, сигурно му стана студено, та сега не знам колко фреон ми е изпуснал.
Къде ги намирате подобни "специалисти"? Чета и недоумявам...
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Ще съм благодарен ако споделите какво мислите за налягането и за частта с изпускането на фреон, това което протече фреон ли е или масло, доколкото знам фреона е в газеобразно състояние, дали имам основание да ги викам да го точат и пълнят по везна.
Викате ги, изтеглят хладилния агент, вакуум на цялата система и зареждане с везна. Това е решението.
Явно е бързал Александърс и е пропуснал да напише нещо по-важно: ако говедото с манометрите процедира по същия начин и с машините на R32, някой хубав ден ще предизвика взрив на цялата хладилна система! При съмнение за липса на фреон и силно желание (мерак) да закачаш манометри, се мери първо едно друго налягане...
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Обади му се пак на тоя льольо и му кажи, че е пълен некадърник и чеп за зеле не става от него...
Така като закрива и спира дебита, увеличава Head Pressure - все едно симулира излишък на хладилен агент, което само връща заблуждаваща обратна информация. Обичайно такъв тест се прави за да се провери дали компресорът не е заминал и дали все още може да помпи качествено. Явно при твоята машина е ОК.
А манометърът ще му покаже, че нещо не е наред, чак когато фреонът пресъхне почти напълно. Тоя балък явно е пълен аматьор, щом все още не е осъзнал, че тегло не се мери с манометър.
Направо си търси друг майстор, който да не е схванат в главата, и настоявай да източи, да вакуумира системата, и да я презареди с точното количество хладилен агент, като преди това задължително го накарай да инспектира всички тръбни съединения, ако има пропуски някъде да ти направи нови конуси.
Ами явно ми е такъв късмета, а уж заложих на уж реномирана фирма, но явно специалистите са кът. Тъй като обяснението за студено помещение не ми се стори логически издържано като обяснение за това, че не духа достатъчно топло, сега си направих същия експеримент с ЛГ-то, отворих всички врати и прозорци, навън е около нулата, в помещението трябва да е било под 10гр. пуснах го на 30гр. и 3-та от 5 степени на турбината, след 30сек. започна да ми пари, след минута пръстите започнаха да ми изтръпват и да чувствам силен дискомфорт, всичко това на отворени врати и прозорци, това чувство е непознато при Хевито, дори и при запушен входящ въздух.
И пак да питам, дали е изфирясал много фреон при откачането на манометър, фреон ли е това, което прокапа или масло и допустимо ли е въобще да излезе нещо при откачането на монометъра.
Масло е.
Не е ясно колко е (бил) фреона, нито колко още е изтекъл, защото при меренето машината е била в грешния режим на работа. Трябва да се източи, вакуумира и презареди. Вече го написаха.
Да, ама темата на Хитачи се заключи, понеже има някъв фен на Тошиба, който без познания се изказа че Тошиба видиш ли имало два дросела повече.И това го прави по-климатик понеже може да се свърже към вътрешното и външното тяло.
Момчета, интересува ме този компресор RM-B5077MDE1, AC или DC е и с колко полюса, ако е втория.
Не е едно и също Джак.