Благодаря. Ще опитам.
- - - - - - - - - -
Не занам как се качват снимки. А и не знам дали имам право. Ако искаш на вайбър.
- - - - - - - - - -
Модела е SAP-EH25HX
Здравейте.
Обмислям подмяната на едно Хитачи което ме дразни вече не знам колко години с едно Хеви Диамант 25ца. Интересува ме следното. Стаята е хол и на стената на климатика където ще бъде монтиран е дивана. Дивана е Г образен и точно над лежанката ще е климатика. Клапата винаги ще е насочена напред, не надолу без значение лято или зима. та към въпроса, под клапата усеща ли се да духа ?? Също 17 кв панел последен етаж с дограма, вътрешна стая с сравнително неотопляващи съседи, дали няма да дойде малък? Благодаря предварително !
За 17м2 сте за 20ZSX, а не за 25. Доколкото разбирам от написаното, при мен мисля, че е монтиран по същия начин. Няма духане на дивана и под климатика в моя сличай. Спал съм доста пъти под него, дори наскоро ми се наложи за седмица, защото правих ремонт в спалнята.
В другата стая, която е същата като квадратура имам един японец Mitsubishi MSZ-SJ 287 KR-W който е с нминал 3,2 и винаги прави градус и нещо над зададената температура ( ако се вярва на електронният термометър). Цяла зима си го държа на 19-20 градуса, свикнал съм да ми е малко преоразмерен, а и за 250 лв не си заслужава да взимам 20-ка. Благодаря за отговора.
Здравейте, приятелчета! Вече 12 дена съм собственик на SRK35ZSX-W, който монтирах в стая 20кв.м., южно изложение, без изолация и с трикамерна дограма. Смъртоносна жега е меко казано за тая одая. Това бебче ще се ползва САМО за охлаждане(каквото е основното предназначение на климатизаторите според мен). На този етап го няма синдромът на тракащата втулка, тих е като нинджа и изобщо съм доволен, но имам няколко въпроса. 1.Това самопочистване трябва ли да е активирано и при всяко гасене да се самопочиства и ако не на колко време е нормално да го пускам? В момента съм на 22 градуса, вентилатор на авто и клапи на 3D auto, това ок ли ви се струва като режим или го тормозя по някъв начин. Вероятно въпросите ми ще ви се сторят лаишки но те реално са такива, досега съм действал с копчето оn/off само със съчките които съм ползвал, а искам да извлека максимум от това животно. Предварително благодаря на отзовалите се! Желая прохлада на всички!
Самопочистването е препоръчително да е активирано и да се използва след всяко изключване за да не замирисва. Относно другите настройки, те са строго индивидуални и най-добрия съвет е човек сам да си намери точно това което най-много го устройва.ZSX35 в 20 м2 само за охлаждане е огромно преоразмеряване защото ZSX20 ще се справя отлично а е и 673 лева по-евтин. Ако използвате точно този климатик като основно отопление през зимата съм сигурен, че ще си промените мнението за основното предназначение на климатизаторите. Със здраве да си ползвате машината - страхотна е.
Самопочистването е препоръчително да е активирано и да се използва след всяко изключване за да не замирисва. Относно другите настройки, те са строго индивидуални и най-добрия съвет е човек сам да си намери точно това което най-много го устройва.ZSX35 в 20 м2 само за охлаждане е огромно преоразмеряване защото ZSX20 ще се справя отлично а е и 673 лева по-евтин. Ако използвате точно този климатик като основно отопление през зимата съм сигурен, че ще си промените мнението за основното предназначение на климатизаторите. Със здраве да си ползвате машината - страхотна е.
Смятайте за каква консултация става дума от фирмта, която ми го продаде За да ви стане ясно колко НЕ обичам топло, ще спомена че съм скъсал взаимоотношения с топлофикация преди 25 години! Тук и в най-лютите зими(което бе отдавна) прозореца е открехнат за да влиза свеж въздух. Няма да го пусна да топли никога! Благодаря за съветите!
на охлаждане произволна тояга от 1000 лв предоставя подобен комфорт ,вече всички имат нисък минимум
Пускай подсушаването след на всяко изключване, и това е. Щом “изобщо съм доволен” не го мисли, не мож го измори, само си мий филтрите.
За по-сериозни проблеми - към фирмата дето ти го е “Смятайте за каква консултация става дума от фирмта, която ми го продаде”…. .
Здравейте! Извинявам се предварително, ако въпросът ми е неуместен, но не мога да намеря никъде по-подробна информация - дори в ръководството. Почистих филтрите, след което ги поставих. Още като махнах капака на климатика, Timer лампичката започна да блещука в оранжево. Помислих си, че когато сложа капака обратно, всичко ще се оправи - уви, не стана така. Опитах да изключа от захранване, и като включа - пак същото... Климатикът работи без проблем, единствено капакът пред филтъра не се вдига (както обикновено прави), и като е изключен - блещука оранжевото. Бихте ли ме посъветвали, ако имате идея от какво е и съвет за евентуално решение?
Благодаря предварително!