Нищо няма да предприемам, каквото такова. Явно бройката не е напълно читава.
Задавам си и друг въпрос: при какви условия външни, вътрешни и всякакви, машината би отдала написаните в техническата характеристика 6 киловата? Явно при мен са утопия.
Нищо няма да предприемам, каквото такова. Явно бройката не е напълно читава.
Задавам си и друг въпрос: при какви условия външни, вътрешни и всякакви, машината би отдала написаните в техническата характеристика 6 киловата? Явно при мен са утопия.
Този пост е редактиран от HERUVIM; 26-12-25 в 20:17.
6 кв е отдаваната мощност , не консумираната - при коп 4 , това са 1.5 кв консумирана
а иначе ако не се бъркам е при +5 гр. външна - някъде в сервизното го пишеше . На другите марки е при +7 , на мхи-то при +5 - това ми се върти в главата
коп 4 на макс .. такъв климатик има ама е на друго напрежение ..
Този пост е редактиран от HERUVIM; 26-12-25 в 23:40.
Максималното развъртане и съответно консумация се ограничат и от температурата на вътрешния топлообменник демек за видиш максимума трябва в стаята постоянно да е студено както и външната температура да е ниска.
Алекси, точно ZSX е страшно ефективна машина, колкото и да се опитваш да я изкараш, че не е. Днес от любопитство му пъхнах термометъра между клапите. По датчик външната беше -6.3гр., консумацията 730W, температурата на вход 25гр. (пак по неговия датчик), на изход 40-41гр. Дебит на фиксирана 3-та скорост - 11.8m3/мин или 708м3/ч. Предполагам сам можеш да сметнеш горе-долу какво топлоотдаване имаш, какъв COP и т.н., при това съвсем лаишки и аматьорски.
нищо не се мъча ,просто няма как да вади КОП 4 на макс при такива отрицателни температури .. 700 вата не е на макс .. просто си има физични закони които никой климатик не може да преодолее .. твоите данни без да смятам даже при такава висока входяща температура КОП я има я няма 3
Нали вече го минахме този спор - при -7 вади около 3 киловата с COP около 3, това е на макс вентилатор и 20 гр вътре. Оттам при по-ниска степен на вента и по-висока входяща, COP ще върви надолу, а компресорите като цяло мисля че бяха най-ефективни до около 50%.
- - - - - - - - - -
Или по-скоро до 70%
Всъщност излиза,че е 4.83
изключенотой при +7 е по малко
Знам, че няма как да е реален, но все пак за такъв дебит и такава температура, която изкарва, при това натоварване и външни температури, говори достатъчно. Колко до COP на макс, при 35-цата е 3.63, на 25-цата е 3.9, а на 20-ката е 4.04, при максимал 5.5kW. Направо минава за японец май.Да не говорим, че 60-ката е с номинал 6.8 kW и вади COP 4.12, при условие, че ползва същата карантия, като компресор и т.н.
Този пост е редактиран от rosswen; 20-01-26 в 00:26.
Два различни AI го дават 5 при 1:1 със заданието на ros.
Ще ме накарате накрая да направя една нагледна графика според тестовете, като сравнение с други модели и така да се види реално къде се намира като ефективност при минусови температури.
На евровент теста SRC35ZSX-W при -7 е 2.95 COP 3.10, при 2 градуса 1.77 COP 5.18, при -10 3.4 COP 2.61.
Съответно AOEH12KHCBN при -7 е 3.18 COP 3.43, при 2 градуса 1,94 COP 5,38, при -10 3,6 COP 3.16.
МE FT35 при -7 е 3.80 COP 3.10, при 2 градуса 2.30 COP 4.70, при -10 4.0 COP 2.60.
ASYG12KMCEN при -7 е 3.18 COP 2,76, при 2 градуса 1,94 COP 4,74, при -10 3,6 COP 2.57.
Не знам с помощта на ИИ ще може ли да създаде някаква графика с повече марки и модели, че малко ме мързи
Тогава пък все някой ще каже че тази ефективност не взема под внимание дефростите - ето нуждаем се от нова организация тестваща и това, а и моднати екземпляри разбира се![]()