Прави разлика между причина/следствие/необходимо/достатъчно условие.
На български - щом работи on/off винаги ще пука, НЕ
Щом работи on/off има голяма вероятност да пука. Ако и развърти повечко вероятността нараства.
Прави разлика между причина/следствие/необходимо/достатъчно условие.
На български - щом работи on/off винаги ще пука, НЕ
Щом работи on/off има голяма вероятност да пука. Ако и развърти повечко вероятността нараства.
Росен, ще позная ли, че на твоя познат машината не е монтирана на 10см от тавана и на 3 метра от срещуположната стена? Кофти изненади се получават, когато се слага знак за равенстово между минимално и препоръчително.
Здравейте приятели ! Купих си 2 климатика mitsubishi heavy srk35zsx-w/src35zsx-w diamond и mitsubishi heavy srk20zsx-w/src20zsx-w diamond , още не са ги монтирали.
В петък ще ги монтират, искам само да попитам понеже отворих вътрешното тяло и на етикета пише клас А , а не трявва ли да е А+++ ?? отворих и външното тяло на него си пише А+++ както трябва.
Да се притеснявам ли че вътрешното тяло не е което трябва?
Благодаря!!
От друго трябва да се притесняваш, да го вакуумират както трябва, да не ти сложат 60см тръбен път, да не посучат нещо по телата и т.н.
Здравейте отново , сложиха около 3 метра тръбен път и го вакумираха добре.В къща съм 130кв която досега беше на котел въглища и дърва но живеем само с приятелката ми в тази голяма къща и не ни трябва засега да я заграваме цялата.Мислихме на гас да минем но от много познати и приятели и мнения се оказа че ще ни излиза по 400-600лв на месец , след време може да се мине да, но засега няма смисъл, иначе инсталацията си остава.С 10см стириопор външна изолация съм , вътрешна почти няма. Сложил съм 12-ката в хола като хола е 20кв. и със свод кухня която е 8кв. 7-цата е в едната спалня която е 16кв. между хола и спалнята има коридор 7 кв. и още една спалня в която няма никакво отоплително тяло и засега работят доста задоволително ,затоплят хола,кухнята и спалнята на колкото съм ги задал и коридора се затопля горе долу като разтворим ,че дори и другата спалня държи 18-19 градуса, въпроса ми е само на какъв режим да ги оставя за наи икономични и понеже съня ми е много лек и се сабуждам от всичко, при всички ли долната клапа се мърда през 10-20 мин и издава един звук който ме сабужда ? .
Благодаря предварително !!
На двама трима от пишещите тук не се мърда долната клапа, на останалите май май е като при тебе.
Снимайте и дистанционното, да видим какви са настройките на машината.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ами незнам какво точно трябва да снимам но ето
иначе съм чел тука тази тема и настройките са ми на auto и само клапите си насочвам някой път наляво/надясно.
Този в хола почти не му се мърда клапата, стои си надолу през почти цялото време ,докато този в спалнята през 15-20 мин се мърда и издава звук .
Външното тяло в хола тече доста вода навънка ама може да е моменто , майсторите ми казаха ,че в началото е така пък и правило дефростове или искарвало влагата някакви такива неща ,докато този в спалнята не тече много. И са вкарали тръбичките в самото външно тяло и тече отдолу през дупките и при вас ли е така? Благодаря!!
- - - - - - - - - -
Ето и дистанционното ,че нещо неискаше да се качи
Аз лично исках да видя на какво отстояние от тавана са монтирани, а от снимките всичко си изглежда наред. Защо в тази спалня 16кв работи он/офф не мога да си го обясня.
На 25°...26° може и да заработи като инвертор.
Инвертор? В смисъл? А на хората който не им се мърда клапата, как са го постигнали това и да попитам auto ли е най добре да седят като икономия? Или трябва да се играе с еко режима?
Не ти трябва да знаеш.
Нали топлят.
Ако не Ви пречи, вдигнете с 1-2 градуса нагоре. Клапите за вертикално направление на струята, на дистанционното не си личи накъде са настроени. Гледайте да са максимално надолу или поне така, че да не духа в мебелите пред машината.
Не се вижда хубаво останалата част от помещенията, но според снимките, клапите за хоризонтално направление на потока, трябва да са изместени настрани, да духат към противоположния ъгъл на климатика. Като гледам, ми се струва, че духат само по късата част на стената, право напред, реално към 1/3 от помещението. Получава се, че духат само около себе си, стоплят си и изключват по-рано.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Този пост е редактиран от rosswen; 21-12-20 в 09:54.