С повечко експерименти ще се разбере от какво е.
С повечко експерименти ще се разбере от какво е.
Здравейте.
Искам да дам мнение за srk20zsx-w/src20zsx.
Използвам го от шест месеца.
Монтиран е в стая 40 кв. с принадена кухня 5-6 кв. Има вътрешни стъпала към втория етаж. Горе са малък коридор, баня и две спални, 9 и 18 кв.
Монтирах го с идеята само за охлаждане. С парно на газ съм. Но се оказа че топли по-икономично от газта. Успява да стопли първият етаж и коридора и двете спални на вторият.
Сметката с климатика е три пъти по-ниска от на газ. Вярно че не мога да стопля банята на първият етаж.
Плюсове : Хубав дизайн (лично мнение), топли и охлажда добре. Безшумно външно тяло (това ми беше най важното изискване.
Минуси : На охлаждане и авто, се появи чувство на тежък и влажен въздух. Понякога. Решение : Сложих го на втора скорост и забравих за проблема. Живея в Холандия и климатът тук е много влажен. Може би затова се получи така.
На отопление : Отоплява страхотно. Нищо общо в сравнение с две хитачита, един панасоник и един дайкин. Имам в предвид това че изходящата струя е много топла и приятна. Проблемът е в долната клапа. Когато достигне температура и изключи, се появява жужене. Мисля че не става за спалня.
Вторият проблем, за който аз съм си виновен, навярно, е монтажът. Монтирах го сам. В близост до тавана и близо до среден долен трегер. Така се получава че на авто си подържа температурата, но работи на първа и втора скорост и не може да обдуха доцре помещението. Настроен на 25 авто, на тавана е 25, а в стаята 22,5-23.
Много си блъсках главата. Мислех че температурният датчик не е наред. Почти го бях извадил.
След преминаване в ръчен режим и настройки на трета или четвърта скорост, проблема се реши. При настроен 25, в стаята е 24,5.
Извод : за всяко помещение си трябва свой дебит.
Мнение: Колебаех се между Дайкин и Митсубиши.
Засега съм доволен. Няма чести дефрости. Засякох го на 3,20ч. да прави. 10-11 минути продължава.
Има съвсем слабо пукане, ако стоиш под него. Също и фреонът се чува съвсем слабо, за около 10 сек.
В момента е 3гр, настроен е на 25, консумация 650вт. Двете спални са със затворени врати.
Тръбният път е 9 метра.
Бих ли купил отново ? Да, определено.
Желая на всички Весели празници и успешна и щастлива Нова Година!
Бъдете живи и здрави!
Здравейте! Някой може ли да ми разясни по-подробно как да си фиксирам долната (голямата)клапа, когато климатика влиза в он/офф. Шуми и е неприятно...
Да споменя, че съм я вдигнал нагоре от дистанционното, след което съм я свалил ръчно - без ефект. Отново си прави ход нагоре. Също от дистанционното съм нагласил положението на климатика в стаята,както беше описано няколко поста по-нагоре, но това е по-скоро за местенето на въздуховодите наляво/надясно.
Е пак до горе ли се вдига или мръдва съвсем малко?
На*рали са я. Забърза ли са я да се движи по бързо и от там къркоренето.
На предният модел, по простата серия zm-s се движи толкова бавно, че ако я гледяш се изнервяш даже. Но къркоренето е сравнително тихо. Някой път може и да не я хванеш, че се движи.
Много е голяма и моторчетата са две само за лопатата, плюс още едно за по-малката. При мен го няма този проблем. От време на време се чуваше едно като метално стържене, останових че е от металната решетка, която пази да не бъркаш към турбината. При натиск спираше. Махнах я, оттогава не е по-шумна от на МЕ-то ми в спалнята. Иначе си прав, на ZMX, предполагам е като на твоя ZM-S. Тя няма аналог като тишина и се мести наистина много бавно, предполагам това е причината да е толкова тихо.
П.п. Ако сте ми чели коментарите по-напред, ще видите, че не препоръчвам машината за помещения под 16-17м2 или по-топли такива, именно заради евентуален такъв проблем. Явно е много висока ефективността, защото си свалят до 130-140W, което хич не е много, явно топлоотдаването е голямо, дори и с подобна консумация. И покачването не е фрапиращо - 240-250W става под +4гр.
Вдига се. Обаче проблема не е, че я вдига. Просто го прави шумно. Звукът наподобява вибрация не телефон.
Когато е на суинг, съответно се движи бавно е безшумно. Просто като влезне в офр го прави по-бързо
Ето как се затваря моя. Снимах го преди малко. Ще прощавате, хъркането е от детето, че е болно.
https://youtu.be/TQWy8EFAfuk
Не съм срещал някъде такава грешка.
По схема не съм виждал обратна връзка към процесора.
На 12LUCA е извадена буксата и няма проблем, не помня защо имаше мерак да се вади.
Има, но не в машини на 220V.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Честита нова година!
Относо шума.Забелязах, когато клапата се движи, и и въздействам в обратна на движението и посока спира да шуми. Като си сложа пръста на пантите на голямата клапа, отново намалява шума( предполагам отново товаря моторчето)