Страница 24 от 124 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 1856
Like Tree1297Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

С повечко експерименти ще се разбере от какво е.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2010

Здравейте.
    Искам да дам мнение за srk20zsx-w/src20zsx.
    Използвам го от шест месеца.
    Монтиран е в стая 40 кв. с принадена кухня 5-6 кв. Има вътрешни стъпала към втория етаж. Горе са малък коридор, баня и две спални, 9 и 18 кв.
    Монтирах го с идеята само за охлаждане. С парно на газ съм. Но се оказа че топли по-икономично от газта. Успява да стопли първият етаж и коридора и двете спални на вторият.
    Сметката с климатика е три пъти по-ниска от на газ. Вярно че не мога да стопля банята на първият етаж.
    Плюсове : Хубав дизайн (лично мнение), топли и охлажда добре. Безшумно външно тяло (това ми беше най важното изискване.
    Минуси : На охлаждане и авто, се появи чувство на тежък и влажен въздух. Понякога. Решение : Сложих го на втора скорост и забравих за проблема. Живея в Холандия и климатът тук е много влажен. Може би затова се получи така.
    На отопление : Отоплява страхотно. Нищо общо в сравнение с две хитачита, един панасоник и един дайкин. Имам в предвид това че изходящата струя е много топла и приятна. Проблемът е в долната клапа. Когато достигне температура и изключи, се появява жужене. Мисля че не става за спалня.
    Вторият проблем, за който аз съм си виновен, навярно, е монтажът. Монтирах го сам. В близост до тавана и близо до среден долен трегер. Така се получава че на авто си подържа температурата, но работи на първа и втора скорост и не може да обдуха доцре помещението. Настроен на 25 авто, на тавана е 25, а в стаята 22,5-23.
    Много си блъсках главата. Мислех че температурният датчик не е наред. Почти го бях извадил.
    След преминаване в ръчен режим и настройки на трета или четвърта скорост, проблема се реши. При настроен 25, в стаята е 24,5.
    Извод : за всяко помещение си трябва свой дебит.
    Мнение: Колебаех се между Дайкин и Митсубиши.
    Засега съм доволен. Няма чести дефрости. Засякох го на 3,20ч. да прави. 10-11 минути продължава.
    Има съвсем слабо пукане, ако стоиш под него. Също и фреонът се чува съвсем слабо, за около 10 сек.
    В момента е 3гр, настроен е на 25, консумация 650вт. Двете спални са със затворени врати.
    Тръбният път е 9 метра.
    Бих ли купил отново ? Да, определено.
    Желая на всички Весели празници и успешна и щастлива Нова Година!
    Бъдете живи и здрави!
    bobivg, Jack Krauser и rosswen харесват това.

4. Тук е от
    Dec 2020

Здравейте! Някой може ли да ми разясни по-подробно как да си фиксирам долната (голямата)клапа, когато климатика влиза в он/офф. Шуми и е неприятно...
    Да споменя, че съм я вдигнал нагоре от дистанционното, след което съм я свалил ръчно - без ефект. Отново си прави ход нагоре. Също от дистанционното съм нагласил положението на климатика в стаята,както беше описано няколко поста по-нагоре, но това е по-скоро за местенето на въздуховодите наляво/надясно.
    djsmiley одобрява това.

5. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Е пак до горе ли се вдига или мръдва съвсем малко?

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

На*рали са я. Забърза ли са я да се движи по бързо и от там къркоренето.
    На предният модел, по простата серия zm-s се движи толкова бавно, че ако я гледяш се изнервяш даже. Но къркоренето е сравнително тихо. Някой път може и да не я хванеш, че се движи.
    SkyLLeNd одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    На предният модел, по простата серия zm-s се движи толкова бавно, че ако я гледяш се изнервяш даже. Но къркоренето е сравнително тихо. Някой път може и да не я хванеш, че се движи.
    Много е голяма и моторчетата са две само за лопатата, плюс още едно за по-малката. При мен го няма този проблем. От време на време се чуваше едно като метално стържене, останових че е от металната решетка, която пази да не бъркаш към турбината. При натиск спираше. Махнах я, оттогава не е по-шумна от на МЕ-то ми в спалнята. Иначе си прав, на ZMX, предполагам е като на твоя ZM-S. Тя няма аналог като тишина и се мести наистина много бавно, предполагам това е причината да е толкова тихо.
    П.п. Ако сте ми чели коментарите по-напред, ще видите, че не препоръчвам машината за помещения под 16-17м2 или по-топли такива, именно заради евентуален такъв проблем. Явно е много висока ефективността, защото си свалят до 130-140W, което хич не е много, явно топлоотдаването е голямо, дори и с подобна консумация. И покачването не е фрапиращо - 240-250W става под +4гр.
    Jack Krauser одобрява това.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2020

Вдига се. Обаче проблема не е, че я вдига. Просто го прави шумно. Звукът наподобява вибрация не телефон.
    Когато е на суинг, съответно се движи бавно е безшумно. Просто като влезне в офр го прави по-бързо

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Ето как се затваря моя. Снимах го преди малко. Ще прощавате, хъркането е от детето, че е болно.
    https://youtu.be/TQWy8EFAfuk

11. Тук е от
    Dec 2020

Цитат Първоначално публикувано от milanov Виж публикацията
    Има ли някакъв начин да се пипне електрониката и да се забави. Или пък да се извади буксата на моторчетата

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Кондекс. Цък.

13. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от dasdiw19 Виж публикацията
    Има ли някакъв начин да се пипне електрониката и да се забави. Или пък да се извади буксата на моторчетата
    Ако извадиш буксата от моторчето вероятно ще даде код за грешка. Моторчето е хванато с два винта, просто го свали някъде където да не опира оста и го остави включено към буксата, моторчето когато не движи клапи не се чува.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Не съм срещал някъде такава грешка.
    По схема не съм виждал обратна връзка към процесора.
    На 12LUCA е извадена буксата и няма проблем, не помня защо имаше мерак да се вади.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Има, но не в машини на 220V.

Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    Не съм срещал някъде такава грешка.
    По схема не съм виждал обратна връзка към процесора.
    На 12LUCA е извадена буксата и няма проблем, не помня защо имаше мерак да се вади.
    Мисля, че дава грешка. Мига жълта индикация. Мисля, че веднъж ги бях забравил изключени след разглобяване за профилактика.

18. Тук е от
    Dec 2020

Честита нова година!
    Относо шума.Забелязах, когато клапата се движи, и и въздействам в обратна на движението и посока спира да шуми. Като си сложа пръста на пантите на голямата клапа, отново намалява шума( предполагам отново товаря моторчето)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 124 ПърваПърва ... 1422232425263474 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2994
    Последно: 21-12-24, 21:45
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе